«Χειροπέδες» σε ψυχίατρο της Αθήνας που συνταγογραφούσε παράνομα ναρκωτικά -Πως είχε στήσει το κόλπο

xapia-660_8Στο φως της δημοσιότητας έφερε η Ελληνική Αστυνομία μία υπόθεση παράνομης συνταγογράφησης και διακίνησης ναρκωτικών, στην οποία «πρωταγωνιστούν» ένας ψυχίατρος από την Αθήνα και ένα ζευγάρι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 58χρονος ψυχίατρος φέρεται να συνταγογραφούσε παράνομα φαρμακευτικά ναρκωτικά δισκία, ενώ ο 46χρονος και η 43χρονη συνελήφθησαν για κατοχή και διακίνηση.

Ειδικότερα, το ζευγάρι προμηθεύονταν φαρμακευτικά ναρκωτικά δισκία, καθ’ υπέρβαση της προβλεπόμενης ποσότητας για ημερήσια χρήση, με διπλότυπες συνταγές που χορηγούνταν από συγκεκριμένους γιατρούς και εκτελούνταν σε συγκεκριμένα φαρμακεία. Μάλιστα, το ζευγάρι, χρησιμοποιούσε το σπίτι του ως χώρο απόκρυψης των δισκίων.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το ζευγάρι μεταπωλούσε τα δισκία σε διάφορους τοξικομανείς, σε τιμές υψηλότερες του κανονικού.

Κατασχέθηκαν:

-897- δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -3,3- γραμμαρίων

Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα

Ένα (1) μαχαίρι τύπου σουγιά

Δύο (2) συνταγές χορήγησης φαρμακευτικών δισκίων επ’ ονόματι του συλληφθέντος.

 

Στην συνέχεια αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, μαζί με συνεργείο της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.), διεξήγαγαν έρευνα σε ιατρείο που βρίσκεται στην Αθήνα, όπου συνελήφθη ο 58χρονος ψυχίατρος, ο οποίος είχε χορηγήσει τις προαναφερθείσες συνταγές. Εντός του ιατρείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

-48- δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων

 

συνταγολόγιο του Ν. 3459/2006, από το οποίο είχαν χορηγηθεί δώδεκα (12) κενές συνταγές σε άγνωστα άτομα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων ατόμων.

http://www.iefimerida.gr

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *