Δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας, κ. Αντώνη Μπέζα, μετά τη συνάντηση με το ΔΣ. ΙΣΑ

αδωνις ισαΟ Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός, κ. Αντώνης Μπέζας, συναντήθηκαν σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Μετά το πέρας της συνάντησης ακολούθησαν οι εξής δηλώσεις:

Γ. Πατούλης (Πρ. ΙΣΑ): Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σήμερα συναντήθηκε με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να ζητήσει συλλογικές συμβάσεις κατά πράξη και περίπτωση για τους γιατρούς που θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ. Η υπόσχεση είναι ότι θα το εξετάσουν μέσα από την επιτροπή διαπραγμάτευσης. Ελπίζουμε τα λόγια να γίνουν πράξεις και να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε μια πρωτοβάθμια περίθαλψη άξια για τους ασθενείς πολίτες και για τους γιατρούς.

Α. Μπέζας7fa5b3_20-3-2014, Με ΙΣΑ2: Υπήρξε μια πάρα πολύ εποικοδομητική και χρήσιμη για εμάς, ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Ο ΙΣΑ έθεσε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους ιατρούς του αλλά και τους ιατρούς ολόκληρης της χώρας. Ένα από αυτά ήταν το ζήτημα των νέων συμβάσεων με τους ιατρούς. Εμείς, ως πολιτική ηγεσία, δεσμευτήκαμε ότι θα ζητήσουμε από την επιτροπή διαπραγμάτευσης που έχει συσταθεί πλέον στον ΕΟΠΥΥ, να αρχίσει κατά προτεραιότητα τις διαπραγματεύσεις με τους ιατρούς, προκειμένου να έχουμε πολύ σύντομα νέου τύπου συμβάσεις μαζί τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *