Αθρόα προσέλευση ανασφάλιστων στο «Πρόγραμμα Υγείας για την 3η ηλικία»

apologistiko_1Εξετάσεις σε 440 εμπερίστατους ηλικιωμένους πραγματοποίησαν, ήδη, εθελοντές ιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην 3η ηλικία». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις υγείας σε 20 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ενώ παράλληλα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών προσφέρουν δωρεάν στους ανασφάλιστους χρονίους πάσχοντες τη φαρμακευτική τους κάλυψη, μέσα από τη συγκέντρωση φαρμάκων του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία».apologistiko_oloi_mazi_mporoume_1

800.000 φάρμακα έχουν συγκεντρωθεί, σε διάστημα δυο ετών, εκ των οποίων τα 560.000 έχουν προσφερθεί δωρεάν από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στην Αττική και στις παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές, στηρίζοντας 35 δήμους της Αττικής, 42 δήμους της Περιφέρειας, 26 Μητροπόλεις και 30 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς επίσης και 18 ιδρύματα, άσυλα και φορείς

Από τις 2 Φεβρουαρίου 2014 και κάθε Κυριακή από τις 10 το πρωί, εθελοντές καρδιολόγοι, ορθοπαιδικοί, ρευματολόγοι, παθολόγοι, γενικοί γιατροί, μικροβιολόγοι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με την Κινητή Μονάδα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής ΑΠΟΣΤΟΛΗ, βρίσκονται σε ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για να εξετάσουν προληπτικά άπορους και ανασφάλιστους ηλικιωμένους που δεν έχουν καμία ιατρική παρακολούθηση.

Η κλινική και οι εργαστηριακές εξετάσεις αφορούν τον προληπτικό ιατρικό έλεγχο της 3ης ηλικίας για την Πρόληψη της Οστεοαρθρίτιδας και την Εκτίμηση του Καρδιαγγειακού Κινδύνου, στα πλαίσια των οποίων γίνεται καρδιολογική εξέταση, καρδιογράφημα, μέτρηση χοληστερίνης, μέτρηση γλυκόζης νηστείας, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, καθώς και κλινικός έλεγχος για αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα και εκτίμηση αυχενικού συνδρόμου.

 

 

 

Μέχρι τώρα, εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στους Ιερούς Ναούς Αγ.Αικατερίνης Πετραλώνων, Αγ.Παντελεήμονα Ιλισσού, Προφήτη Ηλία Παγκρατίου, Αγ.Θωμα Γουδί, Αγ.Γεωργίου Κυψέλης, Αγ.Νικολάου Αχαρνών, ενώ ακολουθούν μέχρι το πέρας του πιλοτικού προγράμματος οι ιεροί ναοί: Άγ. Γεώργιος Ακαδημίας Πλάτωνος, Άγ. Σάββας Βοτανικού, Αγ. Τριάς Κεραμικού, Άγ. Ανάργυροι Ψυρρή, Άγ. Νικόλαος Πευκακίων, Άγ. Ανδρέας Πετραλώνων, Άγ. Νικόλαος Φιλοπάππου, Κοίμησις Θεοτόκου Χρυσοσπηλιωτίσσης , Άγ. Κωνσταντίνος Ομονοίας, Αγ. Τριάδα Αμπελοκήπων, Ανάληψις Κυρίου Βριλησσίων, Αγ. Τριάς Χολαργού.

 

«Οι εθελοντές γιατροί μας θα είναι στο πλευρό των ανασφάλιστων πολιτών με όποιο τρόπο μπορούν. Η προληπτική ιατρική εξέταση είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση της υγείας στους ηλικιωμένους. Είμαστε κοντά στην 3η ηλικία, κοντά σε αυτούς που μας μεγάλωσαν και τώρα μας έχουν ανάγκη. Στεκόμαστε δίπλα στους και δεν ξεχνούμε ότι στη θέση τους αύριο, θα βρεθούμε εμείς. Αγωνιζόμαστε για την υγεία τους, για να έχουν την περίθαλψη και τη φροντίδα που τους αξίζει στη ζωή» αναφέρει σε δήλωση του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

 

«Κάθε Κυριακή η Κινητή Μονάδα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ με τους εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας προσπαθούν να στηρίξουν τους ανθρώπους που υποφέρουν και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι αβοήθητοι, αδύναμοι και ηλικιωμένοι. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής αποτελεί την πρότυπη Μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους ανασφάλιστους πολίτες, που ξεκίνησε με την Ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κκ Ιερώνυμου Β για να ανακουφίσει τον ανθρώπινο πόνο κάθε μέρα, με κάθε τρόπο» επεσήμανε ο Διευθυντής του Φιλανθρωπικού οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ Κωστής Δήμτσας.

 

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί 9-5 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, 3ο όροφο και παρέχει Πρωτοβάθμια Περίθαλψη σε ανασφάλιστους ασθενείς. Τηλέφωνο επικοινωνίας και ραντεβου: 213 011 7390 και 210 3847374. Παράλληλα, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου χορηγεί φάρμακα κάθε μέρα εκτός Τρίτης. Τηλέφωνο επικοινωνίας Κοινωνικού Φαρμακείου 213 011 7371 (υπεύθυνη φαρμακοποιός κα Παπαπροκοπίου Αννα). Πληροφορίες για το πρόγραμμα στήριξης της 3ης ηλικίας στα τηλέφωνα 6946 060910 και 213 011 7363 (υπεύθυνη προγράμματος κα Μελιάδου Ελένη)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *