«Κόφτη» στις εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ βάζει το υπ.Οικονομικών

εφημερείεςΚόβονται οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ αφού με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνει πλαφόν σε όσες θα πραγματοποιούν οι γιατροί. Στην εποχή του μνημονίου που όλο και περισσότερο αυξάνονται οι ασθενείς και οι ανήμποροι οι οποίοι καταφεύγουν στο ΕΣΥ για να βρουν την γιατρειά τους το υπουργείο Οικονομικών δεν επιτρέπει στους νοσοκομειακούς γιατρούς να κάνουν υπερωρίες όταν εφημερεύουν.

Έτσι στην περίπτωση που οι γιατροί πραγματοποιούν παραπάνω εφημερίες, αυτές θα πρέπει να καλύπτονται από τα ίδια έσοδα του νοσηλευτηρίου και όχι από τον κρατικό προυπολογισμό.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο, τίθενται πλέον αυστηροί περιορισμοί (όρια) στον αριθμό των ωρών που μπορεί να απασχοληθεί υπερωριακά – πέραν των κανονικού ωραρίου – το προσωπικό του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.

Υποχρεώσεις για πρόσθετες παροχές του προηγούμενου έτους που δεν εξοφλήθηκαν, μπορούν να καταβληθούν και να καλυφθούν από τον προυπολογισμό του τρέχοντος έτους με την προυπόθεση ότι είχαν προβλεφθεί οι σχετικές πιστώσεις στον προυπολογισμό του 2013 και παρέμεναν αδιάθετες μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013.

Οι εφημερίες γιατρών του ΕΣΥ που βαρύνουν τον κρατικό προυπολογισμό έχουν ήδη καθορισθεί με τη διάταξη του άρθρου 4 του Ν. 3868/10 όπως αυτή τροποποιήθηκε με το άρθρο 66 του παρ. 27 του Ν. 3984/2011.

 

Το πόσο της σχετικής πίστωσης του προυπολογισμού αποτελεί το ανώτατο όριο των δαπανών που μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του 2014.

http://www.iatropedia.com/articles/read/5785

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *