ΙΣΑ. Η υποχρεωτική καταχώριση των προγραμματισμένων επισκέψεων των συμβεβλημένων ιατρών

ΙΣΑsmallΠρος τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτριο Κοντό

Αθήνα, 12.03.2014

Α.Π. 43345

Κύριε Πρόεδρε,

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΕΟΠΥΥ της 04.03.2014, πληροφορεί τους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς για υποχρέωση τους να προβαίνουν σε ηλεκτρονική καταχώριση των προγραμματισμένων επισκέψεων για ολόκληρο τον μήνα. Η ανωτέρω δε διαδικασία θα θωρακίσει την αξιοπιστία και την συνέπεια των συμβεβλημένων ιατρών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο προαναφερθέν Δελτίο Τύπου.

Όπως ενημερωθήκαμε από πάρα πολλούς ιατρούς – μέλη μας, θα πρέπει να καταχωρούνται ο αριθμός μητρώου του βιβλιαρίου του ασθενή, το ΑΜΚΑ του και το τηλέφωνό του. Γίνεται σαφώς αντιληπτό ότι πρόκειται για μια δυσχερής και χρονοβόρα διαδικασία και για τον λόγο αυτό οι γιατροί διαμαρτύρονται έντονα, καθώς ούτε την πολυτέλεια του χρόνου διαθέτουν, αλλά ούτε και την οικονομική δυνατότητα πλέον για να προσλάβουν γραμματέα.

Πέραν όμως των ανωτέρω αναφερθέντων, προκύπτει και ένα ακόμη καίριο ζήτημα που καθιστά ανεφάρμοστη ουσιαστικά την διαδικασία αυτή: υπάρχει πάντα ένας αριθμός έκτακτων επισκέψεων ασφαλισμένων ασθενών, οι οποίοι προσέρχονται στον συμβεβλημένο ιατρό, ο οποίος αριθμός βεβαίως δεν μπορεί να προβλεφθεί – καταχωρηθεί. Ως εκ τούτου από τα ανωτέρω συνάγεται ότι η εν λόγω διαδικασία ελέγχου των συμβεβλημένων ιατρών δεν είναι δόκιμη.

Είναι επιβεβλημένο λοιπόν να ανακληθεί η υποχρέωση αυτή προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, οι οποίοι έχουν ήδη επωμιστεί και όλους τους ασθενείς των πρώην πολυϊατρείων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                          ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *