Απινιδωτές στην Πτολεμαΐδα

απινιδωτηςΣε κεντρικά σημεία της Πτολεμαΐδας θα τοποθετηθούν τρεις απινιδωτές, στο πλαίσιο μιας καινοτόμου πρωτοβουλίας του Δήμου Εορδαίας που υλοποιείται μετά από πρόταση του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα υγείας, γιατρού Νικόλαου Ελευθεριάδη και του επεμβατικού καρδιολόγου Χρήστου Γραΐδη.

Οι δύο απινιδωτές είναι δωρεά της Εταιρείας Παθολογίας Βορείου Ελλάδος και ο τρίτος αγοράστηκε από τον Δήμο. Θα τοποθετηθούν στο γραφείο εθελοντισμού στη Λαϊκή Αγορά, στην Αστυνομία και στο γραφείο των ορειβατών στο κολυμβητήριο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, οι απινιδωτές με απλούς χειρισμούς μπορούν στα πρώτα 10 λεπτά από ένα καρδιακό επεισόδιο να σώσουν ανθρώπους από ανακοπή και αιφνίδιο θάνατο.

Η σχετική, άλλωστε, πρωτοβουλία αποτελεί μέρος ενός γενικότερου σχεδιασμού του Δήμου στα θέματα υγείας, που περιλαμβάνει την οργάνωση των αγροτικών ιατρείων,την προσπάθεια να υπάρχουν αγροτικοί ιατροί σε όλα τα αγροτικά ιατρεία διότι παρατηρούνται συχνά ελλείψεις στα Δημοτικά Διαμερίσματα, τη στήριξη του Περιφερειακού Ιατρείου Πτολεμαΐδας, την προσπάθεια εξασφάλισης χώρου για την στέγαση των υπηρεσιών του ΙΚΑ στην Πτολεμαΐδα, την στήριξη για την οργάνωση Ενιαίου Υγειονομικού Συστήματος Πτολεμαΐδας με την έρευνα για την παραχώρηση δημοτικού κτιρίου και τη διαρκή στήριξη του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.

Ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα έγινε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε και κατά την οποία ο κ. Ελευθεριάδης σχολίασε ότι η εν λόγω ιδέα ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, όταν αντιπροσωπεύοντας το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, σε Παγκόσμιο Συνέδριο στην Ουάσιγκτον παρατήρησε μαζί με άλλους Έλληνες συναδέλφους του την παρουσία φορητών απινιδωτών στο αεροδρόμιο ανά 100 μέτρα για την άμεση επί τόπου αντιμετώπιση αιφνίδιου καρδιαγγειακού επεισοδίου.

Ακολούθησε σχετική συνεργασία με τον κ. Γραΐδη αλλά και με τους αρμόδιους της δημοτικής αρχής, η οποία οδήγησε στην απόφαση για την τοποθέτηση των απινιδωτών σε διάφορα σημεία της πόλης.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *