Νέα από Αρκαδία. Χωρίς διόδια

ARKADIA18-150x15017Πρέπει να πούμε ευθύς εξ αρχής πως η πρόταση του βουλευτή κ. Πετράκου για άνοιγμα των διοδίων μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, που έχει διακοπεί κοντά στο Δερβένι λόγω της καθίζησης του οδοστρώματος, από τη στιγμή που δεν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή , είναι πέρα για πέρα σωστή. Τούτο γιατί «Σύμφωνα με το νόμο πρέπει να υπάρχει εναλλακτικός ανοικτός δρόμος χωρίς διόδια ώστε οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε περιοχή. Αφού ο δρόμος της παλαιάς εθνικής οδού είναι κλειστός δεν πρέπει να λειτουργούν τα διόδια των σταθμών από Μεγαλόπολη μέχρι και Καλαμάτα και αντίστροφα…».

Καιρός είναι το υπουργείο να ευαισθητοποιηθεί και να προτρέψει τις κατασκευάστριες εταιρείες να ανοίξουν τα διόδια. Είναι άλλωστε αδιανόητο να πληρώνουμε χρήματα για έργα που δεν πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, και οι οποίες επιβάλλουν να υπάρχει «εναλλακτικός ανοικτός δρόμος χωρίς διόδια».

Καιρός είναι οι παραχωρησιούχοι, που διαχειρίζονται τους σταθμούς διοδίων από Μεγαλόπολη μέχρι Καλαμάτα να ευαισθητοποιηθούν κι αυτοί, δείχνοντας ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο, που να απέχει πόρρω από αυτό του μυθικού ληστή της Κακιάς Σκάλας, που εξόντωσε ο Θησέας. Γιατί, όπως αναφέρει σε άρθρο του ο πανεπιστημιακός Ευάγγελος Λυδάκης, τα διόδια είναι « Οι σύγχρονοι «ληστές» των δρόμων που ασκούν την ίδια βία στις ζωές των πολιτών. Εχουν τη δύναμη να βάζουν το χέρι, με την ανοχή της κυβέρνησης, στην τσέπη των πολιτών αφαιρώντας το ποσό που οι ίδιοι έχουν αποφασίσει. Όπως τότε, έτσι και τώρα τρομοκρατούν τους πολίτες και αλλάζουν τη ζωή τους. Δημιουργούν απαγορευμένες ζώνες και αποκλείουν την πρόσβαση όλων των πολιτών σε όλους τους χώρους. Με άλλα λόγια, οι υπερβολικές τιμές στα διόδια μπορεί να οδηγήσουν σε διχοτόμηση του χώρου. Η μετάβαση από τη μια περιοχή σε μια άλλη γίνεται προνόμιο των λίγων, ενώ οι περισσότεροι θα νιώθουν εγκλωβισμένοι».

Δεν πρέπει να αφήσουμε τα διόδια να εξελιχθούν σε δυνάστες των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι θα νιώθουν ότι εγκλωβίζεται η ζωή τους ανάμεσα σε συνεχόμενες μπάρες.

Μιλάμε για εκδήλωση ανθρωπιάς και για ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να επιδειχθεί από κυβερνητικής πλευράς. Τα διόδια της Καλαμάτας, υπό τις παρούσες συνθήκες, ας είναι η αρχή. Ιδού η Ρόδος.

Τον στηρίζουν

Ομόφωνη ήταν η στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη για τις περιφερειακές εκλογές.

H συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ που διεξήχθει στις 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη «επισφράγισε με τρόπο ρητό και αποφασιστικό την παγιωμένη πεποίθηση πως η εκλογική μάχη που ξεκινά, θα οδηγήσει στην ανατροπή του φαύλου “συστήματος Τατούλη”, της πιο ακραίας μνημονιακής νεοφιλελεύθερης και αδιαφανούς πολιτικής στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης». «Μόνο έτσι θα υπάρξει πραγματική ανάπτυξη στην Πελοπόννησο, προς όφελος των κατοίκων και όχι των συμφερόντων, διαμορφώνοντας κατάλληλες συνθήκες για όλους και ειδικά για τους νέους, τα όνειρα των οποίων συνθλίβονται από τις αδιέξοδες πολιτικές λιτότητας που επιβάλει η τρόικα» καταλήγει η ανακοίνωση. Πηγή: efsyn.gr

 

Ηρέμησαν τα πνεύματα

 

Προχθές Τετάρτη ο υποψήφιος Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Βουδούρης βρέθηκε την Τετάρτη στην Τρίπολη, σε ευρεία σύσκεψη όπου καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα της προεκλογικής εκστρατείας, που θα οδηγήσουν σε νίκη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Το μεγαλύτερο παστέλι

 

Έχοντας πολύ κέφι και δημιουργική διάθεση χρησιμοποιώντας όλη τους την τέχνη και πολλά κιλά σουσάμι, μέλι και μύγδαλα οι μαθητές της Τουριστικής Σχολής Μαγειρικής Τέχνης (ΙΕΚ Πελοποννήσου) κατάφεραν να γραφτούν στο βιβλίο Γκίνες ως οι κατασκευαστές του μεγαλύτερου παστελιού. Το παστέλι που έφτιαξαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Αργος το Σάββατο 1 Μάρτη 2014 είχε μήκος 45 μέτρα και πλάτος 20 εκατοστά. Παρά το βροχερό καιρό πολλοί ήταν αυτοί που θαύμασαν και υποστήριξαν την προσπάθεια των παιδιών , μεταξύ τους ο Δήμαρχος Δ. Καμπόσος και ο Ν. Δελής από την ΚΕΔΑΜ. Πηγή: ArgolidaPortal.gr

 

ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Κυνουρίας

 

Επί κεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Νότια Κυνουρία, που καλείται να διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών τίθεται ο καθηγητής και Λυκειάρχης του Λυκείου Λεωνιδίου κ. Γιώργος Τρ. Ψαρολόγος. Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Λεωνίδιο ο κ. Ψαρολόγος αφού αναφέρθηκε στον αντιμνημονιακό αγώνα και στο χρέος που δεν δημιούργησε ο Ελληνικός λαός, αφού αναφέρθηκε στον Καλλικράτη που δημιουργεί οικονομική ασφυξία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς προσθέτει αρμοδιότητες και υπηρεσίες χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, έθεσε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ώστε να αναδειχτούν οι αξίες και οι αρχές του για το καλό του τόπου του, που περνούν μέσα από τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση. .

 

Ορειβάτες Οικολόγοι

 

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, διοργανώνει εξόρμηση την προσεχή Κυριακή 9 Μάρτη, στους καταρράκτες της Λεπίδας. Πρόκειται για μια εξαιρετική διαδρομή στο ομώνυμο φαράγγι της Λεπίδας που κρύβεται μέσα σε μια εξαίρετη τοποθεσία στον Πάρνωνα λίγο πιο πάνω από το χωριό Πλάτανος. Η πορεία περιλαμβάνει δύο διαδρομές με την πρώτη να κινείται από Ξηροκάμπι προς Κάστρο Ωριάς- Επάνω καταρράκτης – Αγ. Ιωάννης , περίπου 4 ώρες και τη δεύτερη από Ξηροκάμπι-Κάστρο Ωριάς- Φαράγγι Λεπίδας (Καταρράκτες)- Φαράγγι Σπηλιάς – Πλάτανος περίπου 7 ώρες

 

Απεργούν οι λογιστές

 

Σε γενική τους Συνέλευση οι λογιστές της Αρκαδίας αποφάσισαν την δυναμική συμμετοχή τους στις πανελλαδικές λογιστικές κινητοποιήσεις. Έτσι, σήμερα Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 τα γραφεία τους θα παραμείνουν κλειστά, και θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας τόσο στην ΔΟΥ όσο και το Οικονομικό Επιμελητήριο Αρκαδίας. Μεταξύ άλλων αγωνίζονται για την:

 

1) Κατάργηση των άρθρων 53-60 του ΚΦΔ για τα πρόστιμα και τη συνέργεια. 2) Κατάργηση της υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων ανά μήνα ή τρίμηνο και διατήρηση του ορίου των 300€. 3) Υποβολή πιστωτικών και χρεωστικών δηλώσεων Φ.Π.Α. έως την τελευταία μέρα του μήνα. 4) Κατάργηση του προστίμου των 10.550 € για μη αναγραφή εργαζομένων στην Α.Π.Δ.

 

Ζητούν: Να εφαρμοστεί ο ν.3842/2010 που προβλέπει την πιστοποίηση των λογιστών –φοροτεχνικών.

 

Να θεσμοθετηθεί παράταση προθεσμιών παντός είδους σε περίπτωση ασθένειας του πιστοποιημένου λογιστή και πανελλαδικής απεργίας του κλάδου. Μείωση φορολογικών συντελεστών και θέσπιση αφορολόγητου ορίου για όλα τα Φυσικά Πρόσωπα. Κατάργηση της διάταξης για τον τρόπο εξόφλησης παραστατικών άνω των 500€. Να επανέλθει το όριο των 150.000€ για την υποχρεωτική απογραφή και να διατηρηθούν οι εξαιρέσεις συγκεκριμένων δραστηριοτήτων. Κατάργηση χαρατσιών & τέλους επιτηδεύματος.

 

Χαμογελάτε

 

Μου λέει ένας ταξιτζής τις προάλλες:

– Αγαπώ τη δουλειά μου, είμαι αφεντικό του εαυτού μου, κανείς δε μου λέει τι να κάνω.

Τότε του λέω: Κάνε αριστερά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *