Διευκρινήσεις σχετικά με την τροπολογία που αφορά στη μονιμοποίηση γιατρών μετά την 5ετη θητεία

μπεζαςΘα αναφερθώ στην τροπολογία του Υπουργείου Υγείας με γενικό αριθμό 1228 και ειδικό αριθμό 26.

Στην πρώτη παράγραφο αυτής της τροπολογίας, η πενταετής θητεία των ιατρών οι οποίοι διορίστηκαν μετά τις 11/3/2009 σε θέσεις κλάδου ιατρών ΕΣΥ και στο βαθμό του Διευθυντή, του Επιμελητή Α, Β και Γ και δεν έχουν μονιμοποιηθεί, παρατείνεται για ένα (1) ακόμη έτος.

Αναφέρθηκε προηγουμένως συνάδελφος -νομίζω του ΣΥΡΙΖΑ- στο ότι θα μπορούσε αυτή η διαδικασία να γίνει εσωτερικά, μέσα από τα νοσοκομεία. Θα ήθελα, λοιπόν, να σας ενημερώσω ότι δεν μπορεί να γίνει η διαδικασία της μονιμοποίησης εσωτερικά μέσα από τα νοσοκομεία, διότι απαιτείται νομοθετική ρύθμιση κι επιπλέον απαιτείται αξιολόγηση-κρίση των συγκεκριμένων ιατρών, από συμβούλια κρίσης, προκειμένου να μονιμοποιηθούν. Επειδή αυτό δεν έχει γίνει, διευκολύνουμε την κατάσταση δίνοντας μία παράταση ενός έτους ακόμη στην πενταετή θητεία που έχουν, προκειμένου να υπάρξει στο επόμενο διάστημα η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Με τη νομοθετική βελτίωση την οποία καταθέτουμε στη συγκεκριμένη τροπολογία, η ισχύς αυτής της συγκεκριμένης διάταξης άρχεται από 10/3/2014 και όχι από τη δημοσίευση του νόμου, διότι υπάρχει περίπτωση η δημοσίευση του νόμου να αργήσει και να ξεπεράσουμε τη προθεσμία της 11ης Μαρτίου του 2014 που λήγουν οι πρώτες θητείες αυτών των ιατρών.

 4                               Τροπολογία βουλή                     κλικ εδω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *