Βράβευση της πρώτης Ελληνίδας με μόσχευμα καρδιάς

συβκ Βραβείο από τα χέρια του Υπουργού Υγείας θα λάβει αύριο η πρώτη Ελληνίδα που δέχθηκε μόσχευμα καρδιάς πριν από 25 χρόνια, σε εκδήλωση του Συλλόγου Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών (ΣΥ.ΒΑ.ΚΑ.) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Από ένα δότη μπορούν να σωθούν ακόμη και 9 ζωές» είναι ένα από τα κεντρικά μηνύματα της συναυλίας ευαισθητοποίησης των Ελλήνων γύρω από τη δωρεά οργάνων, που πραγματοποιεί αύριο Σάββατο 8 Μαρτίου, στο Μέγαρο, ο ΣΥΒΑΚΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση των 25 χρόνων από την πρώτη μεταμόσχευση καρδίας στην Ελλάδα.

Ευτυχής συγκυρία είναι πως ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8/3) η πρώτη ασθενής που έλαβε μόσχευμα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ι. Λεβάντη θα βραβευτεί από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η κ. Λεβάντη έχει χειρουργηθεί από τον ίδιο τον Μάγκντι Γιακούμπ 25 χρόνια πριν και η επιβίωση της θεωρείται ένα ιατρικό θαύμα.

Το μουσικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει άριες, βαλς και πόλκες, έργα βασισμένα σε χορευτικούς ρυθμούς της εποχής του Ευρωπαϊκού ρομαντισμού, με επίκεντρο την βιεννέζικη μουσική του Strauss, αλλά και μουσικές των Tchaikovsky, Puccini, Verdi, Bizet και Chopin.

Θα συμμετέχει επαγγελματική και παιδική ομάδα χορού, με κουστούμια εποχής. Επί σκηνής θα βρίσκονται περισσότεροι από 120 συντελεστές.

Θα συμπράξει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, με σολίστ τους: Βασιλική Καραγιάννη (σοπράνο) Κατερίνα Ρούσσου (μετζο σοπράνο), Τατιάνα Παπαγεωργίου (πιάνο).

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείο Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων ΟΠΑΝΑΔΑ.

«Εκδηλώσεις σαν αυτή από ανθρώπους που έχουν δεχθεί το ευεργέτημα της μεταμόσχευσης όπως η κα Ιωάννα Λεβαντή, η πρώτη ελληνίδα που δέχθηκε μόσχευμα καρδιάς πριν από 25 χρόνια, αξίζουν την επιβράβευση και τον σεβασμό όλων μας», δήλωσε σχετικά ο κ. Γεωργιάδης.

Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη

http://www.virus.com.gr/site/index.php/health/health-and-pharma-news-events/item/2110-vravefsi-tis-protis-ellinidas-me-mosxevma-kardias

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *