Σε πήλινα πόδια τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ! Τι εμπόδια υπάρχουν

χεςιρουργΜπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να εξαγγέλλει ότι θα προωθήσει ρύθμιση μέσω του πολυνομοσχεδίου του με την οποία να επιτρέπονται τα απογευματινά χειρουργεία αλλά όχι δωρεάν στο ΕΣΥ, φαίνεται όμως ότι τα εμπόδια είναι ανυπέρβλητα.

Κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη όποιος στο άμεσο μέλλον θα θέλει να χειρουργηθεί στο ΕΣΥ γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις θα πρέπει να πληρώνει και να μπαίνει στο χειρουργικό τραπέζι το απόγευμα.

Ωστόσο οι δυσκολίες στο φιλόδοξο σχέδιο Άδωνι με το οποίο σκοπεύει να γεμίσει και τα ταμεία των νοσοκομείων είναι ουκ ολίγες.

Τα αγκάθια εν συντομία

-Τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας δε διαθέτουν ούτε το απαραίτητο προσωπικό για την πρωινή τους λειτουργία

 

-Για να ανοίξουν απόγευμα χειρουργικές αίθουσες θα πρέπει να παραταθούν βάρδιες γιατρών, νοσηλευτών και άλλων απαραίτητων εργαζομένων γεγονός που σημαίνει επιπλέον κόστος για το ΕΣΥ

 

-Είναι άγνωστο πως θα γίνει ταυτόχρονη χρέωση του χειρουργείου με ιδιωτικά κριτήρια (καταβολή κόστους από ασθενή) αλλά και χρέωση Κλειστού Ενοποιημένου Νοσηλίου (ΚΕΝ), που συνήθως γίνεται στο ΕΣΥ όταν υπάρχει νοσηλεία ασθενούς.

 

-Τι θα γίνει με όσους δε διαθέτουν χρήματα να χειρουργηθούν με διαδικασίες εξπρές το απόγευμα, δεδομένου πως υπάρχει η εκτίμηση ότι οι χειρουργοί θα ρίξουν όλο το βάρος τους το απόγευμα.

 

-Η πώληση ελκυστικών πακέτων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να περιλαμβάνει και το απαραίτητο δωμάτιο Α’ θέσης, γεγονός που αποκλείει όλους τους υπόλοιπους από μια καλύτερη φιλοξενία.

 

-Υπάρχουν έντονες αντιδράσεις και από τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

 

Ενδεικτική είναι η δήλωση του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρη Βαρνάβα (ΟΕΝΓΕ): “Υποθέτουμε –αν και δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι- πως ο κ. Γεωργιάδης γνωρίζει πως εκατοντάδες χειρουργικές αίθουσες στα Νοσοκομεία της χώρας παραμένουν κλειστές από έλλειψη προσωπικού και υλικών.

 

Υποθέτουμε ακόμη πως ο κ. Γεωργιάδης γνωρίζει πως στη χώρα μας υπάρχουν πάνω από 3 εκατ. ανασφάλιστοι και άποροι που στερούνται τα στοιχειώδη για την καθημερινή τους επιβίωση” και αναρωτιέται: “Πώς λοιπόν τα χειρουργεία που αντικειμενικά αδυνατούν να λειτουργήσουν το πρωί θα λειτουργούν το απόγευμα; Με ποιο προσωπικό και ποια υλικά;”

 

Ο κ.Βαρνάβας υπογραμμίζει με σκληρή γλώσσα: “Ο κ. Γεωργιάδης προφανώς επιδιώκει να χειρουργούν τα Νοσοκομεία μόνον όσους έχουν να πληρώσουν, αναθέτοντας στον Άδη να φροντίσει για τους οικονομικά αδύναμους.

 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, έχοντας βαθιά συναίσθηση του όρκου που έδωσαν, δεν πρόκειται να γίνουν έμποροι, προκειμένου να ικανοποιήσουν τους απάνθρωπους και εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των τοκογλύφων δανειστών μας”.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://iatropedia.gr/articles/read/6192

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *