Αδ. Γεωργιάδης: “Καταπράσινο” το 5ευρω

μεγαΗ επιβάρυνση των πέντε ευρώ ισχύει στα κέντρα Υγείας του ΕΣΥ και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, όμως ισχύει “όχι τώρα επί Γεωργιάδη, μπήκε επί Σημίτη τρία ευρώ και έγινε 5 ευρώ επί Γεωργία Παπανδρέου το 2011”. “Καταπράσινο μόνο του. Άρα με νόμο του ΠΑΣΟΚ στα κέντρα υγείας και στα εξωτερικά ιατρεία ίσχυε το 5ευρω” υποστήριξε ο υπουργός Υγείας.

Υποστήριξε ότι “μπαίνοντας τα πρώην πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ στο εθνικό σύστημα υγείας, όπως υιοθετούν όλο τον υπόλοιπο νόμο του ΕΣΥ, το ίδιο βαθμολόγιο, το ίδιο μισθολόγιο, υιοθετούν και τους υπόλοιπους νόμους που είναι το 5ευρω”.

Σχετικά με το νέο σύστημα σημείωσε ότι “θα έχει 2.500 επιπλέον συμβεβλημένους και θα έχει 2.500 οικογενειακούς γιατρούς. Θα μπορεί αν κάνεις συνταγογράφηση στο σπίτι σου χωρίς να πληρώνεις ούτε ένα ευρώ”.

“Στο νέο σύστημα, εμείς δίνουμε πρόσβαση στον ανασφάλιστο, που δεν είχε μέχρι χθες. Η είσοδος στα πολυϊατρεία που ισχύει σε όλο τον κόσμο δεν είναι εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρων έχει να κάνει με την ροή των ασθενών” επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας επέμεινε στην εφαρμογή του μέτρου, δήλωσε όμως ότι το εισιτήριο των πέντε ευρώ δεν θα ισχύσει από τις 20 Μαρτίου που θα λειτουργήσει το νέο δίκτυο πρωτοβάθμιας υγείας αλλά μετά από ένα εξάμηνο καθώς βάσει του νόμου του ΠΕΔΥ υπάρχει μεταβατική περίοδος ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συγχωνεύσεις των πολυϊατρείων με τα κέντρα υγείας και να πάρει την τελική μορφή λειτουργίας.

“Κάθε μέρα δεν ξέρεις τί σου ξημερώνει” τόνισε ο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γ. Πατούλης μιλώντας στην ίδια εκπομπή για τη νέα επιβάρυνση στους ασφαλισμένους, για την οποία αντιδρούν οι γιατροί.

“Όταν μιλάμε για μεταρρύθμιση πρέπει να έχουμε αρχή, μέση και τέλος, να ξέρουμε που πηγαίνουμε και που μπαίνει η τελεία” και εκτίμησε ότι στόχευση είναι να συρρικνωθούν τα κέντρα υγείας αστικού τύπου, “να μην υπάρχει η διάθεση να πηγαίνουν εκεί οι ασθενείς και ο κάθε ασθενής να ταλαιπωρείται. Αυτό δεν είναι δημόσια υγεία πλέον”.

Το ΠΑΣΟΚ απαντά στον υπ. Υγείας

Συνεννόηση με τους κυβερνητικούς εταίρους θα πρέπει να υπάρχει τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ ενώ ζητά περισσότερη επεξεργασία των εξαγγελιών.

“Είναι θετικό το ότι μετά την χθεσινή ανακοίνωση μας, ο υπουργός Υγείας απεδέχθη (όπως είχαμε προτείνει) ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνει 5 ευρώ ο πολίτης για την συνταγογράφησή του, ούτε και να επιβαρύνεται κατά την μεταβατική περίοδο λειτουργίας του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τη στιγμή μάλιστα που οι προσφερόμενες υπηρεσίες δεν θα έχουν φθάσει στο πλήρες και επιθυμητό επίπεδο” αναφέρει μεταξύ άλλων.

http://www.megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *