Νέα από Αρκαδία.Τα πετρόκτιστα γεφύρια

ARKADIA18-150x15017Στο πλαίσιο ανάδειξης της ανεπανάληπτης ομορφιάς της Αρκαδίας, της παράδοσής της και του Αρκαδικού ιδεώδους εν γένει ο ΣΑΟΟ διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Τα Πετρόκτιστα Γεφύρια της Αρκαδίας», με ομιλητή τον διακεκριμένο συγγραφέα εκδότη και μέλος του συλλόγου μας, Πέτρο Σαραντάκη τη Δευτέρα 24/02/2014.Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του ΣΑΟΟ Νίκου Δέδε, ακολούθησε παρουσίαση του πλούσιου έργου του συγγραφέα από τον καθηγητή Κώστα Ρεκούμη (συνοδευόμενη από αναφορές στον πολιτισμό της Αρκαδικής Γής). Κατόπιν ο Πέτρος Σαραντάκης αναφέρθηκε με εξαντλητικές λεπτομέρειες (καρπό πολύχρονης επιτόπιας έρευνάς του) στα εξήντα εφτά (?) πετρόκτιστα γεφύρια της Αρκαδίας, πολλά από τα οποία ο Σύλλογος έχει ήδη επισκεφτεί σε διάφορες εξορμήσεις του. Εμβληματικά γεφύρια σαν αυτά της Καρύταινας, του Κούκου του Ατσιχώλου , της Λουκούς, της Κυράς, του Μυλάωντα, του Ελισσώνα του Ερυμάνθου έως και της εντυπωσιακής νεότερης τρενογέφυρας στο Μάναρι (μήκους 100 μέτρων), είναι τόποι που καθένας πρέπει να επισκεφτεί.

 

Νέο νηπιαγωγείο

 

Μπήκαν οι υπογραφές στο συμφωνητικό για την ανέγερση του 10ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Τρίπολης , δυναμικότητας 50 νηπίων. Θα κατασκευαστεί δίπλα από το οικόπεδο του 8ου Δημοτικού σχολείου Τρίπολης. Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά σχολικό κτίριο από τα τρία που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Το πρώτο είναι το 4ο Νηπιαγωγείο όπου γίνεται η τελετή θεμελίωσής του και τρίτο το 12ο Δημοτικό σχολείο το οποίο θα κατασκευαστεί στην περιοχή επέκτασης του Σταδίου στη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη. Με την κατασκευή αυτής της σχολικής μονάδας λύνεται σε σημαντικό βαθμό το θέμα της προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο Τρίπολης, αφού τα περισσότερα νηπιαγωγεία πριν από 4 χρόνια στεγάζονταν σε μισθωμένους ακατάλληλους χώρους. Το έργο του Νηπιαγωγείου έχει προθεσμία υλοποίησης 14 μήνες και ο κ. Χρήστος Χρονόπουλος κατασκευαστής του έργου, ελπίζει το έργο να είναι έτοιμο και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια αν και οι συνθήκες το επιτρέψουν, για να μπουν οι μαθητές στο σχολικό κτίριο πριν τελειώσει το σχολικό έτος του 2014 πριν λήξει η προθεσμία.

 

Πρόγραμμα Erasmus+

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης για το νέο πρόγραμμα Erasmus+ τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 και ώρα 16:00 στο Πνευματικό Κέντρο. Κατά αυτήν θα παρουσιαστούν οι ευκαιρίες που προσφέρει το πρόγραμμα σε επιχειρήσεις και λοιπούς οργανισμούς απασχόλησης καθώς επίσης σε εκπαιδευτικούς, σχολεία και άλλους οργανισμούς. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για τη σχολική και επαγγελματική εκπαίδευση – παράλληλες συνεδρίες- με στόχο την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών που προτίθενται να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης για την υλοποίηση κάποιας από τις προτεινόμενες δράσεις. Το Erasmus+ είναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντικαθιστά πολλά υφιστάμενα προγράμματα τα οποία καλύπτουν όλους τους τομείς της εκπαίδευσης όπως: το πρόγραμμα διά βίου μάθησης – Erasmus (ανώτατη εκπαίδευση), Leonardo da Vinci (επαγγελματική εκπαίδευση), Comenius (σχολική εκπαίδευση), κλπ.

 

Περιμένουν το δικαστήριο

Όλοι οι υγειονομικά υπεύθυνοι του νομού και της Περιφέρειας παραπέμπουν γι το θέμα του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού, που σκουριάζει στα υπόγεια του Παναρκαδικού νοσοκομείου, στον αρμόδιο εισαγγελέα που το χειρίζεται. Το αυτό έπραξε και ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδος Παναγιώτης Κατσίβελας οποίος τόνισε πως περιμένει να τελειώσει δικαστικά η υπόθεση για να αξιοποιηθεί ο εν λόγω εξοπλισμός. Για δε το θέμα της στελέχωσης του νοσοκομείου μας με ιατρικό προσωπικό τόνισε πως περιμένει τον διορισμό 400 γιατρών του ΕΣΥ πανελλαδικά ώστε να έρθουν από αυτούς στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο ένας Νευρολόγος, ένας Νευροχειρούργος και τρεις Παθολόγοι.

 

Προς συνεργασία

Συνάντηση «εργασίας» ανάμεσα στους υποψηφίους της αντιπολίτευσης κ.κ Παυλή και Τζιούμη και με πρωτοβουλία μιας ομάδας φερέλπιδων νέων της πόλης που ακούει στο όνομα «Τα κοινά», πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης με σκοπό την από κοινού κάθοδο στις εκλογές του Μαίου. Είχαν κληθεί, αλλά δεν προσήλθαν και οι κ.κ Γεωργακόπουλος και Τσιαμούλος. Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας και τελικά αποφασίστηκε η διεξαγωγή δημοσκόπησης προκειμένου να οριστεί ο επί κεφαλής της δημοτικής παράταξης ο οποίος και θα οδηγήσει την κούρσα ως τις εκλογές.

Χαμογελάτε

-Πότε όλοι οι άντρες έχουν τις γυναίκες στα … ώπα ώπα………

 

-Όταν παρκάρουν !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *