Το τελικό νούμερο των ιατρών ΕΟΠΥΥ – ΙΚΑ που μπαίνουν στο ΠΕΔΥ

εοπυυ copyΟύτε οι μισοί από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ δεν έκαναν αίτηση να ενταχθούν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Σύμφωνα με ενημέρωση του υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα, με το κλείσιμο της διαδικασίας, το βράδυ της Πέμπτης διαπιστώθηκε ότι ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ανήλθε στις 2.317, από τους σχεδόν 5.000 γιατρούς που υπηρετούσαν στον ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί που έκαναν αίτηση, θα ενταχθούν στις νέες οργανικές τους θέσεις – στο ΕΣΥ – προς το τέλος Μαρτίου, οπότε αναμένεται να λειτουργήσουν τα πρώην πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ ως ‘αστικά Κέντρα Υγείας’.

Το υπουργείο Υγείας έχει προβλέψει ότι θα λειτουργήσουν στις 20 Μαρτίου, αλλά ο συγκεκριμένος στόχος δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται.

Οι υπόλοιπες θέσεις, θα καλυφθούν με επικουρικούς γιατρούς και στη συνέχεια θα προκηρυχθούν, προκειμένου να καλυφθούν με γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Δευτεροβάθμια

Δεν είναι, ωστόσο, καθόλου βέβαιο ότι όλες οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα καταλήξουν στο ΠΕΔΥ, καθώς ο γενικός γραμματέας Υγείας κ. Πελοπίδας Καλλίρης ανέφερε την Πέμπτη ότι κάποιοι από αυτούς θα καλύψουν θέσεις στη δευτεροβάθμια περίθαλψη (νοσοκομεία).

Έως το τέλος του 2014, τα ‘αστικά Κέντρα Υγείας’ θα λειτουργήσουν στο ΕΣΥ, με ευθύνη των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών.

Από τον Ιανουάριο του 2015, θα αποκτήσουν πλήρη διοικητική αυτοτέλεια, εντασσόμενα σε διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Δ.Κ.http://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/perithalpsi-asfalisi/news/25936/teliko-2317-giatroi-toy-eopyy-tha-entaxthoyn-sto-pedy.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *