Άμεση αντιμετώπιση της άδικης φορολόγησης των πιστωτικών τιμολογίων για το έτος 2013

ΙΣΑsmallΠρος

κο. Ιωάννη Στουρνάρα – Υπουργό Οικονομικών

κο. Χρήστο Σταϊκούρα – Υφυπουργό Οικονομικών

κο. Γεώργιο Μαυραγάνη – Υφυπουργό Οικονομικών

κο. Χάρη Θεοχάρη – Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

Κοιν: κο. Άδωνι Γεωργιάδη – Υπουργό Υγείας

κο. Αντώνη Μπέζα – Υφυπουργό Υγείας

Αθήνα, 27.02.2014

Α.Π 43142

ΘΕΜΑ: «ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013»

Αξιότιμοι Κύριοι,

Δια της παρούσης επανερχόμεθα σε ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα, για το οποίο παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία απάντηση.

Αναφερόμεθα στο θέμα της φορολογικής αντιμετώπισης των πιστωτικών τιμολογίων των ιατρών, τα οποία θα εκδοθούν το έτος 2014 σχετικά με το rebate και το clawback και τα οποία θα αφορούν εισοδήματα του έτους 2013. Ειδικότερα έχουμε επισημάνει ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να τύχει άμεσης διευθέτησης και βέβαια πριν την κατάθεση των δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς χιλιάδες ιατροί και ιατρικές εταιρείες θα κληθούν να πληρώσουν φόρο πλασματικά εισοδήματα αφού υποχρεωτικός για το rebate και το clawback θα πρέπει να εκδώσουν πιστωτικά τιμολόγια για εισοδήματα που αφορούν το έτος 2013 και τα οποία είναι αμφίβολο αν θα πάρουν.

 

Το εν λόγω ζήτημα θα πρέπει να διευθετηθεί με νομοθετική ρύθμιση έως την ημερομηνία κατάθεσης των δηλώσεων, όπως προαναφέρθηκε ανωτέρω, ή τουλάχιστον να δοθεί η δυνατότητα κατάθεσης τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014, οπότε τελικά να προκύψει ο φόρος, ο οποίος αναλογεί στα πραγματικά εισοδήματα.

 

Είναι αυτονόητο ότι η οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση λάβει χώρα, θα πρέπει να κοινοποιηθεί άμεσα στις Δ.Ο.Υ., ώστε να μην προκύψουν ζητήματα είτε φορολογικού ελέγχου, είτε άρνησης των αρμοδίων τμημάτων της εκάστοτε Δ.Ο.Υ. να παραλαμβάνουν χωρίς την επιβολή προστίμου τις τροποποιητικές δηλώσεις.

 

Από τα ανωτέρω λεχθέντα αντιλαμβάνεστε ότι το πρόβλημα που γεννάται είναι τεράστιο για τον ιατρικό κλάδο και για αυτό προσβλέπουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας για την επίλυσή του, προκειμένου να μην τύχει εφαρμογής αυτή η άδικη φορολόγηση πλασματικών εισοδημάτων για τους γιατρούς.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                     ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *