Νέα από Αρκαδία. Η μάχη για τα «καθαρά χέρια»

ARKADIA18-150x15017Έχουμε πολλά να δούμε και να ακούσουμε μέχρι να φθάσουμε στην κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαίου. Και ως φαίνεται, από τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή από την Αρχή καταπολέμησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, δυστυχώς υπάρχουν ακόμα αρκετοί επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί που επιμένουν, παρά την κατακραυγή, να φοροδιαφεύγουν και να διακινούν «μαύρο» χρήμα..

Γνωστός συνταξιούχος συμπολίτης μας που εξάντλησε τη δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία, αφού πέρασε από καίρια πόστα, δηλώνει εμφαντικά πως, στην αρχή της υπαλληλικής του θητείας, θεωρούσε τους γιατρούς ως τη μεγαλύτερη «φάρα» και αυτούς που κατείχαν τη σκυτάλη της διαφθοράς. Αλλαξε, ωστόσο, σύντομα γνώμη όταν, από την νέα υψηλόβαθμη θέση που κλήθηκε να υπηρετήσει, ήρθε σε επαφή με εργολάβους δημοσίων έργων, οι οποίοι ξεπέρασαν στην αξιολογική του κατάταξη τους γιατρούς. Και δεν είχε άδικο αν και ήμερα αποκαλύπτεται πως, κοντά στις δυο παραπάνω κατηγορίες, στέκονται «επάξια» και οι δήμαρχοι. Το επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή από την παραπάνω Αρχή και τον πρόεδρό της κ. Νικολούδη. Γεγονός όχι και τόσο πρωτόφαντο για όσους έρχονται από κοντά σε επαφή ή παρακολουθούν τα έργα και τις ημέρες των δημοτικών μας αρχόντων.

Δυστυχώς η αυτοδιοίκηση αναπαρήγαγε όλες τις παθογένειες του κομματικού συστήματος, υιοθέτησε τις ίδιες μεθόδους φαυλότητας αλλά και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος. Με την ανοχή και τη συνενοχή πολλές φορές των τοπικών κοινωνιών, που βολεύονταν, ορισμένοι επιδέξιοι τουλάχιστον, με αργομισθίες, εργολαβίες και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Τα παραπάνω δεν είναι άγνωστα στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Γι αυτό και ας ετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε σωρεία καταγγελιών και πόλεμο πάνω στο θέμα των «καθαρών χειρών» και της «έντιμης τετραετίας» την προεκλογική περίοδο που θα ακολουθήσει, σύντομα. Τα μαχαίρια ακονίζονται και βρίσκονται στα θηκάρια τους έτοιμα να δράσουν.

Στους πολίτες εναπόκειται να ξεχωρίσουν, από όσα θα ακούσουν και διαβάσουν, πια αποτελούν στοιχεία της πραγματικότητας και πια μυθεύματα. Γιατί ο πόλεμος αυτού του είδους αποτελεί συστατικό στοιχείο κάθε εκλογικής αναμέτρησης. Και με βάση αυτά και με δική του ευθύνη να επιλέξει και να εκλέξει τους πιο άξιους, πέρα και ανεξάρτητα από κομματικές ταμπέλες και προτιμήσεις.

Πετρόκτιστα γεφύρια

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) τη Δευτέρα 24/02/2014 και ώρα 19.00 στο Νέο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του (Β. Δεκάζου 9-11), με θέμα : «Τα πετρόκτιστα γεφύρια της Αρκαδίας» Ομιλητής θα είναι ο γνωστός συμπολίτης, συγγραφέας και εκδότης πολλών βιβλίων και μέλος του Συλλόγου μας Πέτρος Σαραντάκης!

Η ομιλία θα συνοδεύεται από πλούσια προβολή διαφανειών! Ο Πέτρος Σαραντάκης έχει ασχοληθεί συστηματικά με την καταγραφή και ανάδειξη των γεφυριών της Αρκαδίας στο έργο του : «Αρκαδία οι τόποι και οι δρόμοι του Νερού, Κεφαλόβρυσα, ποτάμια, λίμνες, γεφύρια, βρύσες, πηγάδια, νερόμυλοι», Έκδοση Οιάτης 2002.

«Όξω ψύλλοι, ποντικοί»

Την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014, και ώρα 11.00 π.μ., στην πλατεία του Δάρα, καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, για να διώξουν το χειμώνα και να υποδεχτούν την άνοιξη, με πίπιζες και νταούλια, τροκάνια, τσοκάνια, κουδούνια, μπίμπες και γουργούρες. Εννοείται ότι θα υπάρχει φασολάδα και τσουκαλόκαυτο….

Δημοτική Κίνηση Μεγαλόπολης

Πραγματοποιήθηκε στις 17 – 2 – 2014 η δεύτερη Γ.Σ. της Δημοτικής Κίνησης Μεγαλόπολης «Ανοικτή Κίνηση Δημοτών» και συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις που συντελούνται στην τοπική κοινωνία, τους κανόνες λειτουργίας και τον προγραμματισμό δράσης της Κίνησης την επόμενη περίοδο. Εκεί οι παριστάμενοι επιβεβαίωσαν ότι η Δημοτική Κίνηση αποτελεί εγχείρημα μακράς πνοής και επιδιώκει να εκφράσει με κινηματικά και αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά το καινούργιο στο Δήμο. Στο άμεσο μέλλον θα επεξεργαστούν το πλαίσιο αρχών λειτουργίας της Κίνησης και τις προγραμματικές της θέσεις μέσω των θεματικών ομάδων που συγκροτήθηκαν και θα τις παρουσιάσει στους συμπολίτες τους το αμέσως επόμενο διάστημα, παράλληλα με την κατάθεση των υποψηφιοτήτων και την ανάδειξη υποψηφίου Δημάρχου.

Ζητούν στήριξη

Με ερώτησή τους προς τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.κ. Γόντικας και Γούργαρης αναφερόμενοι στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, που «για ένα μήνα βρίσκονται στους δρόμους, αντιπαλεύοντας την αντιαγροτική πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ» ζητούν να μάθουν: Τι θα κάνει ο Περιφερειάρχης για τα αιτήματα που έχει άμεση αρμοδιότητα π.χ. νομιμοποίηση ή ηλεκτροφωτισμό σταβλικών εγκαταστάσεων ή μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και ανακούφισης των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες, τα νερά του Ανάβαλου κλπ; Πως πρακτικά θα στηρίξει η Περιφέρεια τον αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων στην Πελοπόννησο;

Συμπαραστέκονται

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, εκφράζει τον έντονο αποτροπιασμό του και καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη, άνανδρη, προσχεδιασμένη και προβοκατόρικη επίθεση κατά της συνδικαλίστριας και Γενικής Γραμματέως του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Σταυρούλας Παναγοπούλου – Νικολάου.

Σημειώνει δε, με δελτίο τύπου, πως «θα πρέπει να γνωρίζουν οι συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες, που «αρέσκονται» να επιτίθενται κατά του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, ότι με τη στάση της δεν προωθούν ούτε την προοδευτική στροφή, ούτε τη ριζοσπαστικοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας, παρά μόνο τροφοδοτούν και συντηρούν τα ναζιστικά – φασιστικά μορφώματα, με της πρακτικές των οποίων δείχνουν να ταυτίζονται πλήρως».

Στηρίζουν τις κινητοποιήσεις

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αρκαδίας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, εκπροσώπων των αγροτών και Υπηρεσιακών παραγόντων της Ένωσης και μετά από διαλογική συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών και συμμετέχει ενεργά στην Παμπελοπόννησιακή κινητοποίηση. Ζητά δε από την Πολιτεία την άμεση επίλυση όλων των δικαίων αιτημάτων του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου της χώρας προκειμένου να ανακουφιστούν και να συνεχίσουν το δύσκολο παραγωγικό τους έργο.

Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα όπως ο Διοικητικός Σύμβουλος της Ένωσης κ. Χρήστος Μπάκος συμμετέχει στις συντονιστικές διαδικασίες των Παμπελοποννησιακών κινητοποιήσεων και ρυθμίζει και οργανώνει τις κινητοποιήσεις των αγροτών στο Νομό μας σύμφωνα με τις αποφάσεις της Παμπελοποννησιακής Συντονιστικής Επιτροπής, προασπίζοντας πάντα τα συμφέροντα της Ένωσης και εν γένει των αγροτών της περιφερείας μας.

Τα ονόματα στη δημοσιότητα

Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα (πολιτικών, δημοσιογράφων, δημάρχων, αγροτών κτλ) που ελέγχθηκαν και προέκυψαν στοιχεία για μαύρο χρήμα, ζητά με παρέμβασή του στα social media, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Η παρέμβαση αυτή έρχεται στη συνέχεια ερώτησης, με το ίδιο αντικείμενο, 20 βουλευτών της ΝΔ προς τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, στον απόηχο της έκθεσης Νικολούδη.

Χαμογελάτε

Τρείς μεθυσμένοι μπαίνουν σε ένα ταξί. Ο οδηγός καταλαβαίνει τηυν κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Ανάβει την μηχανή και την ξανασβήνει! Τους λέει “φτάσαμε” …

Ο πρώτος του έδωσε τα χρήματα, ο δεύτερος του είπε και ευχαριστώ. Ο τρίτος του τραβάει μια σφαλιάρα!

Ο ταξιτζής σοκαρίστηκε και σκέφτηκε ότι τον κατάλαβε..

Τον ρώτησε λοιπόν γιατί τον χτύπησε; Και ο μεθυσμένος του απάντησε: “Για να μάθεις να μην τρέχεις , άλλη φορά, παραλίγο να μας σκοτώσεις…”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *