Η αλήθεια για το καθεστώς παροχής υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γιώργο Πατούλη

πατουλης γ.Σε απάντηση ψευδέστατων διαδικτυακών αναρτήσεων που τον φέρουν να έχει συνάψει νέα σύμβαση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης διαψεύδει κατηγορηματικά ως συκοφαντικό και αναληθές το περιεχόμενο τους και για την αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρουμε τα εξής:

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης ΔΕΝ έχει υπογράψει καμία Σύμβαση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ εργάζεται ως ελευθεροεπαγγελματίας από το έτος 1996 και από το 1998 ως γιατρός του ΙΚΑ με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, δηλαδή πριν καν τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ. Η σύμβασή του αυτή ίσχυε μέχρι 31/12/2013 όπως συνέβη με όλους τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ.

– Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ο κος Πατούλης επανεξελέγη ως Δήμαρχος Αμαρουσίου και σύμφωνα με τον “Καλλικράτη” εισήχθη το ασυμβίβαστο, όπου ορίζεται ότι «αναστέλλεται η άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας των δημάρχων κατά τη διάρκεια της θητείας τους..». Η αναστολή της επαγγελματικής δραστηριότητας ίσχυσε από 1.1.2011 μέχρι 25.1.2013, οπότε καταργήθηκε με τον ν. 4111/2013 αρ. 18 παρ 1 (ΦΕΚ 18/Α/25-1-2013).

 

Αυτό σημαίνει ότι ανεστάλη η από το 1998 σύμβασή του με το ΙΚΑ (και όχι με τον ΕΟΠΥΥ) και ότι -όπως είναι προφανές- διέκοψε τη λειτουργία του ιδιωτικού του ιατρείου (όπως φυσικά προκύπτει από τις σχετικές βεβαιώσεις τη αρμόδιας ΔΟΥ).

 

– Με την άρση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου επομένως, απλώς ήρθη η αναστολή και επανενεργοποιήθηκε η ήδη ισχύουσα σύμβασή του μέχρι 31/12/2013, οπότε και έπαψε να ισχύει, όπως για το σύνολο των συναδέλφων του ιατρών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και του δόθηκε η δυνατότητα επιπλέον, να προβεί σε επανέναρξη της λειτουργίας του ιδιωτικού του ιατρείου.

 

Επομένως, καμία νέα σύμβαση δεν υπεγράφη από τον κ. Πατούλη, αλλά ενεργοποιήθηκε η ήδη ισχύουσα από το 1998 σύμβασή του με το ΙΚΑ.

 

– Αναληθώς το δημοσίευμα παραθέτει απάντηση του ΕΟΠΥΥ για άλλη περίπτωση, με άλλα δεδομένα που αφορά άλλη περίπτωση, απλώς για το σχηματισμό παραπλανητικών εντυπώσεων. Καθώς το παρατιθέμενο στο δημοσίευμα έγγραφο απαντά αρνητικά επειδή όπως αναφέρει “οι ιατροί που είναι αναρτημένοι στη λίστα των συμβεβλημένων ιατρών στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ είχαν ενεργή σύμβαση μέχρι 31/12/2011 με τον ΟΠΑΔ/ΟΑΕΕ…».

 

– Τέλος, η διαχείριση και ενημέρωση των δεδομένων της επίσημης ιστοσελίδας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ είναι αποκλειστική ευθύνη του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οπότε για τυχόν ερωτήματα επί αναρτήσεών του θα πρέπει να απευθύνονται στον Οργανισμό.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *