Παιδάκι από την Κρήτη δεν μπορεί να πάει στο εξωτερικό για μεταμόσχευση λόγω ΕΟΠΥΥ

ΠΑΙΔΑΚΙΔύο ημέρες μόνο μετά το “προσωρινό” σφράγισμα των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, και παρά τις διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο ότι δεν δημιουργείται κανένα ουσιαστικό πρόβλημα για τους ασφαλισμένους, η υπόθεση με ένα τρίχρονο αγοράκι από το Ηράκλειο που δεν μπορεί να μεταβεί στο εξωτερικό για μεταμόσχευση στα μάτια, δείχνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο, πόσο “τυφλό” είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας και κυρίως όσοι έχουν κληθεί να το εξυγιάνουν.

Το τρίχρονο παιδάκι που πάσχει από σοβαρή ασθένεια στα μάτια, θα πρέπει να μεταβεί στις 6 Μαρτίου σε Νοσοκομείο του Λονδίνου για προγραμματισμένη επέμβαση.

Όμως, μαζί με το “ανώδυνο” όπως υποστηρίζεται από το Υπουργείο Υγείας, κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, σταμάτησε και η λειτουργία των αρμόδιων Επιτροπών που εγκρίνουν τις δαπάνες για τα νοσήλεια που απαιτούνται για τέτοιες περιπτώσεις.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά του παιδιού έχει “μπλοκάρει”.

Τραγική λεπτομέρεια: Επειδή, πρόκειται για μεταμόσχευση, αν τελικώς το μικρό αγοράκι δεν κατορθώσει να πάει στο Νοσοκομείο, τα μοσχεύματα θα “χαθούν”, μαζί και η ελπίδα για αποκατάσταση της υγείας του.

Οι γονείς του παιδιού, που έχουν έρθει σε απόγνωση, απευθύνθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ζητώντας βοήθεια με στόχο να βρεθεί λύση και με κάποιον τρόπο να “ξεμπλοκάρει” το γραφειοκρατικό θέμα που προέκυψε από το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των πολυιατρείων.

Ο κ. Βαρδάκης, μιλώντας στο Flashnews.gr, τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια ώστε να ενημερωθούν οι αρμόδιοι φορείς, η ΔΥΠΕ, ενώ ταυτόχρονα σημείωσε ότι έχουν στα χέρια τους το χαρτί από το Νοσοκομείο με την υποσημείωση ότι αν το παιδάκι δεν κάνει την προγραμματισμένη εγχείριση το μοσχευμα αναγκαστικά θα δοθεί σε άλλον ασθενή.

Flashnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *