«Διπλό» πλαφόν στη συνταγογράφηση των στρατιωτικών ιατρών

στρατ. γιατρ Ερώτηση υπέβαλαν δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ στους Υπουργούς Υγείας και Εθνικής Άμυνας σχετικά με την εφαρμογή του πλαφόν στη συνταγογράφηση στους στρατιωτικούς γιατρούς, μετά τους φόβους που εκφράστηκαν για διπλή εφαρμογή του μέτρου.

Το σύνολο των στρατιωτικών ιατρών είναι ταυτόχρονα ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί και νοσοκομειακοί και έτσι η Ραχήλ Μακρή και ο Γαβριήλ Αβραμίδης εκφράζουν έντονη ανησυχία πως η οριζόντια μείωση 20% της περσινής δαπάνης συνταγρογράφησης θα λειτουργήσει διπλά στο συγκεκριμένο στρατιωτικό κλάδο. Την ίδια ώρα, επισημαίνουν πως ο φόρτος των στρατιωτικών νοσοκομείων συνεχώς αυξάνεται, αφού έχει αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων, ενώ η συνταγογράφηση στα στρατιωτικά νοσοκομεία είναι βάση διαταγών υποχρεωτική και όχι προαιρετική.

Επιπλέον, για τους στρατιωτικούς ιατρούς το πλαφόν συνταγογράφησης αθροίζει το κόστος των συνταγογραφούμενων συνταγών, τόσο στο ιατρείο όσο και στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα, εντός του επόμενου δεκαήμερου το πολύ, να υπάρχει κίνδυνος μη εξυπηρέτησης των ασθενών. Έτσι, ο κίνδυνος να «παγώσει» η συνταγογράφηση τους στο στρατιωτικό νοσοκομείο ή το ιδιωτικού του ιατρείο είναι ορατός.

Οι δύο βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς, αν αυτός ο κίνδυνος είναι πραγματικός, αν δημιουργούν αξεπέραστα προβλήματα, με αποκλεισμό πολλών κατηγοριών ασθενών από το φάρμακο τους και ποιες ενέργειες πρόκειται να ακολουθηθούν για την περίπτωση των στρατιωτικών ιατρών.

http://www.virus.com.gr/site/index.php/health/health-and-pharma-news-reports/item/1930-diplo-plafon-sti-syntagografisi-ton-stratiotikon-iatron

One thought to “«Διπλό» πλαφόν στη συνταγογράφηση των στρατιωτικών ιατρών”

  1. Γιατί όταν μπαίνουν στην συνταγογράφηση δεν βάζουν στο πλαίσιο σε ποια μονάδα είναι?Πάντως οι γιατροί του ΙΚΑ τις ημέρες της απεργίας συνταγογραφούσαν στα ιατρεία με τα πλαφόν των μονάδων…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *