Γ.Παπασταματάκης. “Για το λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ Τρίπολης”

εοπυυ τριποληςΟπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Γιώργος Παπασταματάκης μίλησε στην κάμερα του ΑrcadiaPortal.gr για το συνέβη σήμερα στον ΕΟΠΥΥ Τρίπολης καθώς μέλη του ΠΑΜΕ του ΕΚΑ αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου βρέθηκαν εκεί για να μιλήσουν με τους εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ. Αλλά δυστυχώς αναφέρει ορισμένοι έχουν μπει σε διαδικασία παράδοσης – παραλαβής της περιουσίας του ΕΟΠΥΥ.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με έγγραφό της προς όλες τις μονάδες υγείας της χώρας, έχει δώσει τελεσίγραφο έως σήμερα να γίνει εξπρές καταγραφή των υλικών και να γίνει παράδοση των κλειδιών και της υποδομής με ευθύνη των διευθυντών των περιφερειακών διευθύνσεων γεγονός το οποίο είναι παράνομο όπως αναφέρει ο κ.Παπασταματάκης μιας δεν είχε δημοσιευθεί κάτι.

Ο κ.Παπασταματάκης διέκρινε την ανησυχία των εργαζομένων ως προς το εργατικό τους μέλλον καθώς δεν μπορούν όπως λένε να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτά που λέει η κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος μίλησε για τους γιατρούς και τουςεοπυυ εργαζόμενους που μπαίνουν στον πάγο με το 75% του μισθού τους για ένα μήνα, καθώς τα πολυϊατρεία θα ξανανοίξουν. Ωστόσο είναι άγνωστο αν ο στόχος θα επιτευχθεί και η κινητικότητα δε θα ξεπεράσει τον ένα μήνα. Μέχρι τη δημιουργία των κέντρων υγείας αστικού τύπου, οι γιατροί καλούνται να σκεφτούν αν θα παραμείνουν στο καθεστώς του ΕΟΠΥΥ με αποκλειστική απασχόληση ή θα ιδιωτεύσουν.

Έφη Καστραντά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *