ΙΣΑ: Εδώ και τώρα καταγγελία των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ

ΙΣΑsmallΣυλλογικές Συμβάσεις με Ελεύθερη Επιλογή Γιατρού

• Oριστική ταφόπλακα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ο Ν.4238

Απόψε δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Ν.4238 ΦΕΚ 38Α-17-2-2014 για το Π.Ε.Δ.Υ., ο οποίος βάζει, όχι μόνο λουκέτα στις Μονάδες ΕΟΠΥΥ, αλλά και την οριστική ταφόπλακα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αφήνοντας έωλους χιλιάδες γιατρούς και εκατομμύρια ασθενείς.

Χιλιάδες γιατροί των πρώην Μονάδων ΕΟΠΥΥ πετάχτηκαν στο δρόμο, χωρίς καμία διαβεβαίωση πρόσληψης. Κλήθηκαν να κλείσουν και τα ιατρεία τους, μήπως και κάποτε, κάπως, προσληφθούν, άγνωστο πότε, άγνωστο αν. Χωρίς κανένα εχέγγυο, χωρίς καμία αποζημίωση, χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα.

Χιλιάδες είναι και οι συμβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, που από απόψε μένουν επίσης μετέωροι, χωρίς να γνωρίζουν τι θα απογίνουν μετά την κατάργηση των συμβάσεων τους.

Καλούμε όλους τους συμβεβλημένους γιατρούς μέλη μας να αναστείλουν ΤΩΡΑ τις συμβάσεις τους, οι οποίες ούτως ή άλλως τον επόμενο μήνα καταργούνται και να συνταχθούν, ολοι μαζί, σε μια πανιατρική προσπάθεια διεκδίκησης της επιβίωσής μας μέσα από συλλογικές συμβάσεις, σε μία πανστρατιά γιατρών που προσπαθούν να διασώσουν το ιατρικό τους λειτούργημα και την αξιοπρέπεια τους μαζί. Κάποιοι, αμετανόητοι, ακόμη και την ύστατη αυτή στιγμή που το ιατρικό σώμα πλήττεται, επικαλούμενοι κάποια σωματεία «Σφραγίδες» τους συνεχίζουν να προδίδουν, όχι μόνο τους Γιατρούς συναδέλφους τους, αλλά και τους Ασθενείς πολίτες. Είναι οι εκ συστήματος Υπονομευτές των αποφάσεων του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων που προσπαθούν με περισσό θράσος, να διασπάσουν για ακόμη μία φορά τον ιατρικό κόσμο, σήμερα που χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ ενότητα και αλληλεγγύη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την παραίτηση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και προτείνει μια μεταρρύθμιση από μηδενική βάση που θα επιτρέπει την ελεύθερη επιλογή γιατρού σε κάθε ασθενή, και τη συμμετοχή όλων των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ μέσα από συλλογικές συμβάσεις, με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση. Την ύστατη αυτή στιγμή, ο ΙΣΑ πιστεύει πως όλοι οι γιατροί πρέπει να είναι ενωμένοι για να διεκδικήσουμε συλλογικά την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά μας στο ιατρικό λειτούργημα.

Καλούμε όλους να δώσουν το παρόν την Τετάρτη 19/2 και ώρα 13:00 στην

Πανιατρική-Πανυγειονομικη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

έξω και μέσα στον ΕΟΠΥΥ, Κηφισίας 39

Δε θα ανεχθούμε άλλο εμπαιγμό. Δε θα επιτρέψουμε να παίζουν κάποιοι με τις ζωές των ασθενών μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ του ΙΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                         ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

One thought to “ΙΣΑ: Εδώ και τώρα καταγγελία των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *