Νέα από Αρκαδία. Προέχει η συνεννόηση

ARKADIA18-150x15017Κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι κρίσιμη. Και φυσικά και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών, όταν μάλιστα πρόκειται να διεξαχθεί κάτω από συνθήκες ακραίας πόλωσης. Μόνο που η επερχόμενη παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα. Για πρώτη φορά δεν υπάρχουν ισχυρές κομματικές πλειοψηφίες. Και υπό την έννοια αυτή, η όποια κομματική υποψηφιότητα δεν προδικάζει και το αποτέλεσμα ή έστω τον πιθανό νικητή. Εξ ου και η πληθώρα των διεκδικητών του τίτλου, χωρίς καμιά κομματική στήριξη, η οποία, στήριξη, υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι επιθυμητή. Πέντε για την ώρα στο δήμο Τρίπολης άλλοι τόσοι και βάλε στη Γορτυνία, τη Βόρεια Κυνουρία, Μεγαλόπολη κλπ.

Υποθέτουμε ότι οι περιπτώσεις αυτές δεν θα είναι οι μοναδικές. Υπάρχουν άλλωστε και πολλοί άλλοι που ως την τελευταία στιγμή θα πολιτευτούν ως ανεξάρτητοι. Για την ακρίβεια πιστεύουμε ότι θα είναι το στοιχείο που θα χαρακτηρίσει αυτές τις δημοτικές εκλογές. Και ίσως και η ευκαιρία για μια πραγματικά επαναστατική ανατροπή στον τρόπο που σκεφτόμαστε και ψηφίζουμε. Προσοχή όμως, γιατί η υπερβολική αυτοπεποίθηση ή οι εγωισμοί κάποιων εκ των υποψηφίων μπορεί να οδηγήσει σε παταγώδη αποτυχία.

 

Το λέμε αυτό με αφορμή τις ανοιχτές επιστολές που ανταλλάσσονται μεταξύ των δύο κύριων πόλων της σημερινής αντιπολίτευσης στο δήμο Τρίπολης, Παυλή και Τζιούμη στις οποίες γίνεται λόγος, προκειμένου να κατέβουν από κοινού στις εκλογές του Μαίου, για ένα ειλικρινή και ισότιμο διάλογο, χωρίς προαπαιτούμενα, για ενότητα και συσπείρωση, αναγνωρίζοντας και οι δύο ότι η πολυδιάσπαση είναι μειονέκτημα. Το ερώτημα ωστόσο που τίθεται είναι προς τι οι διαπιστώσεις μέσω επιστολών, όταν η κοινή λογική λέει πως ο καλύτερος τρόπος συνεννόησης είναι το τηλέφωνο και η κατ ιδίαν συνάντηση και συνεννόηση γύρω από ένα τραπέζι. Εγωισμοί και πρωτοκαθεδρίες δεν χωρούν, όταν κοινός τόπος και σκοπός είναι η επίτευξη ενός στόχου. Η κατάκτηση της δημοτικής εξουσίας «που θα βγάλει από το αδιέξοδο την πόλη και θα δώσει προοπτική και ελπίδα στους πολίτες της» (Παυλής) ή με άλλα λόγια όταν « ο δήμος χρειάζεται μία νέα δημοτική αρχή, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά του κι όχι απλά να διαχειρισθεί την καθημερινότητα» (Τζιούμης).

 

Υπ αυτή την έννοια αδυνατούμε να μπούμε στη λογική των επιστολών και να κατανοήσουμε τις διαπιστώσεις τους. Ας καταλάβουν, επί τέλους, ότι είναι γενική η προσδοκία να αναδειχθούν νέες δυνάμεις και νέοι άνθρωποι. Και ότι οι δημοτικές εκλογές προσφέρονται καθώς η τοπική κοινωνία αναζητεί το καλύτερο και αποκλείει αυτόματα όποιον φιλοδοξεί να ασχοληθεί με τα κοινά αλλά καθοδηγείται από προσωπική ιδιοτέλεια και εγωισμούς.

Μεταπτυχιακές σπουδές

Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει ότι από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2013-14 ξεκινά ο 5ος κύκλος σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείριση Κρίσεων» και προκηρύσσει δέκα (10) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών. Το ανωτέρω ΠΜΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master of Science) στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείριση Κρίσεων» στις παρακάτω δύο κατευθύνσεις: Ι. «Επείγουσα Φροντίδα Υγείας» και ΙΙ. «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας».

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων ορίζεται για το χρονικό διάστημα από 04 Φεβρουαρίου 2014 έως και 21 Φεβρουαρίου 2014.

Γεωργικά φάρμακα

Το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής και το γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης διοργανώνουν σε συνεργασία με το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ Π.Ε. Αρκαδίας ημερίδα για τα «Νέα δεδομένα στη διακίνηση και χρήση γεωργικών φαρμάκων». Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18.30 στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης. Ομιλητές θα είναι : 1. Παρασκευή Φίλη, Γεωπόνος, Τμηματάρχης του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ.

2. Παναγιώτα Ψιμάρνη, Γεωπόνος, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Τρίπολης 3. Φωτεινή Θεοδωροπούλου, Γεωπόνος, Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ.

Ορειβατική εξόρμηση

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 23/02/2014 ορειβατική εξόρμηση στο όρος Σαϊτάς. Πρόκειται για ένα υπέροχο δασωμένο και επιβλητικό βουνό στα βόρεια σύνορα της Αρκαδίας, προς την Κορινθία. Από την κορυφή Γκρεμός (1697μ), η θέα ολόκληρης της Πελοποννήσου είναι πανοραμική. Από το Ιόνιο έως το Αιγαίο, και από το Ταίναρο ως τον Παρνασσό δεν παρεμβάλλεται τίποτα για να διακόψει το «ξυπνητό» όνειρο και τη φαντασία του ορειβάτη. Πρόκειται για πραγματική μυσταγωγία, από την οποία δεν επιτρέπεται να λείψει κανένας φυσιολάτρης. Η πορεία θα ξεκινήσει από το χωριό Γκιόζα (Μάτι) στο Φενεό της Κορινθίας και θα ακολουθήσει δύο διακριτές διαδρομές 3.30 και 5.20 ωρών. Η αναχώρηση του λεωφορείου θα γίνει από την Κεντρική Πλατεία Αγ. Βασιλείου στις 08.00 το πρωί της Κυριακής.

«Σαν κι απόψε»

Αφιέρωμα στο παλιό ελαφρό τραγούδι της εποχής 1940 – 50 και στην ελληνική οπερέτα αποτέλεσε η εκδήλωση του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, ώρα 8μ.μ. . Η μουσική διαδρομή ξεκινάει από την οπερέτα του 1920 και τον Αττίκ και τις ρομάντζες του Σουγιούλ και του Γιαννίδη από το μουσικό σύνολο «Έν τέχνοις». Οδηγοί στο μουσικό αυτό ταξίδι οι καλλιτέχνες: Άννα Κτενά-υψίφωνος, Μόνικα Παπαιωάννου-βιολί και Ανδρέας Ρεντούλης-τενόρος/πιανίστας.

Θα ακουστούν μεταξύ άλλων και τα κομμάτια: Λες και ήταν χθες, Αττίκ Η πρώτη αγάπη Ν. Χατζηαποστόλου, Θα’ θελα λίγο πριν πεθάνω Σουγιούλ, Μόνο κοντά σου Μωράκης, Κάποιο μυστικό Κ. Γιαννίδη, Σαν κι απόψε Κ. Γιαννίδη, Πάμε στο άγνωστο Μ. Θεοφανίδη, Στο στόμα, στο στόμα Θ. Σακελλαρίδη, Θα ξανάρθεις Κ. Γιαννίδη, Για μας κελαηδούν τα πουλιά Μ. Σουγιούλ, Μαραμένα τα γιούλια και οι βιόλες Αττικ, Ριρίκα Στάθη Μάστοα, Λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου Κ. Γιαννίδη Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ

Χαμογελάτε

Κάποιος κλότσησε τον Σωκράτη χωρίς αυτός να αντιδράσει.Οι συνομιλητές του απόρησαν και τον ρώτησαν πως ανέχθηκε κάτι τέτοιο. Τότε εκείνος απάντησε: “Αν με κλοτσούσε γάιδαρος, εγώ θα έπρεπε να τον πάω στα δικαστήρια;”

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *