Αποσπάσματα τοποθετήσεων στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ

ΠΙΣ6-150x120Γ. Μπασκόζος: Ως κόρη οφθαλμού να διαφυλαχθεί η ενότητα μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων γιατρών

“Η κυβέρνηση υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικού επιχειρηματικών ομίλων Υγείας, γι’ αυτό θα πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την ενότητα μεταξύ των μισθωτών γιατρών και των αυτοαπασχολουμένων γιατρών”.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου ο Α’ αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Γιάννης Μπασκόζος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τακτική γενική συνέλευση του ΠΙΣ.

Ο Γιάννης Μπασκόζος επεσήμανε ακόμη ότι “όταν λέμε ότι ο ΠΙΣ είναι σύμβουλος της κυβέρνησης δεν σημαίνει ότι ο ΠΙΣ πρέπει να κάνει τον καλόν στην κυβέρνηση. Εννοούμε ότι ο ΠΙΣ πρέπει να διαθέτει έναν μπούσουλα για να διεκδικεί την υιοθέτηση του δικού του σχεδίου για την περίθαλψη του λαού, με δική του συνολική αντίληψη για το σύστημα Υγείας της χώρας μας”.

Πάνος Παπανικολάου: Με καταλήψεις στις μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουμε τη διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

“Να αποκαλύψουμε στην κοινωνία τα ψεύδη της κυβέρνησης και της τρόικας. Ο ΕΟΠΥΥ δεν ήταν ποτέ αγοραστής. Τζαμπατζής ήταν, γιατί ήταν χρεωκοπημένος από ιδρύσεώς του. Ήταν και λίγο πάροχος και συνέβαλε στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του κοσμάκη. Τώρα θα είναι μόνον τζαμπατζής. Το ίδιο μέλλον επιφυλάσσουν και για την νοσοκομειακή περίθαλψη”.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου ο Πάνος Παπανικολάου, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και εκπρόσωπος της ΑΡΣΙ στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τακτική γενική συνέλευση του ΠΙΣ.

Ο Πάνος Παπανικολάου υπογράμμισε κάλεσε επίσης την γενική συνέλευση του ΠΙΣ και όλους τους γιατρούς της χώρας να προχωρήσουν από το βράδυ της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου σε καταλήψεις των μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εμποδιστεί η οριστική διάλυση του Οργανισμού.

Ματίνα Παγώνη: Τα νοσοκομεία θα κλείσουν αυτόματα και συντόμως!

“Τα νοσοκομεία θα κλείσουν αυτομάτως και σε πολύ σύντομο χροονικό διάστημα. Είναι ενδεικτικό ότι δεν έχουν καλυφθεί ακόμη περισσότερες από 1.000 θέσεις ιατρικού προσωπικού, με γιατρούς οι οποίες έχουν εδώ και τρία χρόνια ‘περάσει’ από τις κρίσεις”.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην τακτική γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Η Ματίνα Παγώνη επεσήμανε ακόμη ότι “κανείς από τους αρμοδίους δεν ενδιαφέρεται να στελεχώσει με νοσηλευτές τις 200 κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), οι οποίες παραμένουν κλειστές, ενώ οι σχετικές ανάγκες έχουν οξυνθεί υπέρμετρα”.

Αθανάσιος Αποστολόπουλος: Τηλεοπτικά προϊόντα έγιναν υπουργοί και διαλύουν ζωές ανθρώπων!

“Δεν τιμά θεσμούς, αξίες και υπηρεσίες του κράτους αυτή συμπεριφορά της πολιτείας έναντι των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Τηλεοπτικά προϊόντα έγιναν υπουργοί και διαλύουν ζωές ανθρώπων και κοινωνικά αγαθά. Σταθήκαμε στο ύψος της αξιοπρέπειάς μας, με πρωτόγνωρα ποσοστά συμμετοχής στην πολύμηνη πανελλαδική απεργία μας”.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) – ΕΟΠΥΥ Αθανάσιος Αποστολόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τακτική γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Ο Αθανάσιος Αποστολόπουλος υπογράμμισε επίσης ότι “αρνούμαστε την παράνομη προσπάθεια σφράγισης του ΕΟΠΥΥ” και συνέστησε στους συναδέλφους του γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να προχωρήσουν άμεσα στις εξής ενέργειες:

– Άμεση δήλωση ένταξης στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας,

– Ατομικές προσφυγές με αιτήσεις αναστολής και αιτήσεις ακύρωσης,

Ομαδικές αγωγές για απαίτηση καταβολής αποζημίωσης,

– Μηνύσεις για την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος Υγείας.

Δημήτρης Βαρνάβας: Να διευρύνουμε το Μέτωπο Υγείας, έρχονται λουκέτα στα νοσοκομεία!

“Να διευρύνουμε το Μέτωπο Υγείας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας για να προασπίσουμε την Υγεία, την Παιδεία και τα άλλα κοινωνικά αγαθά”.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τακτική γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Ο Δημήτρης Βαρνάβας υπογράμμισε επίσης ότι “στηρίζουμε τους συναδέλφους μας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα είμαστε μπροστά και την Δευτέρα θα είμαστε στις μονάδες Υγίας του ΕΟΠΥΥ, γιατί τον Σεπτέμβρη θα βάλουν λουκέτα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ”.

Ηλίας Σιώρας: Ο νόμος για το ΠΕΔΥ διαλύει τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

“Ο νόμος της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν σήμερα”.

Αυτό δηλώνει στο ygeia360.gr ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο νοσοκομείο της Αθήνας Ευαγγελισμός Ηλίας Σιώρας, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Παναγιώτης Ψυχάρης στο ygeia360.gr: Να σταματήσουμε τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ

Έκκληση προς όλους τους κοινωνικούς φορείς προκειμένου να προσέλθουν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου για τη σωτηρία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας απευθύνει μέσω του ygeia360.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ) – ΕΟΠΥΥ Αττικής Παναγιώτης Ψυχάρης, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου:

“Τη Δευτέρα καλούμε όλους τους γιατρούς, όλους τους δημοτικούς φορείς, όλους τους συλλόγους εργαζομένων και συνταξιούχους, καθώς και τους κατοίκους των περιοχών να βρίσκονται στις τοπικές μονάδες υγείας της περιοχής τους για να σταματήσουμε τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ”.

Πηγη: ygeia360.gr

Από Βασίλη Βενιζέλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *