Skip to main content

Ηράκλειο. Στον “αέρα” εκατοντάδες υποθέσεις ασφαλισμένων – Παράνομη η σφράγιση του κτιρίου του ΕΟΠΥΥ

eopyyΠροβλέπεται … συσσώρευση των υποθέσεων έως ότου λειτουργήσει κάποιος διάδοχος φορέας

Πάνω από 800 περιπτώσεις αναρρωτικών αδειών και πολυάριθμες επιτροπές βρίσκονται στον “αέρα”, μετά το αναπάντεχο “λουκέτο” και στον ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη, περισσότερες από 800 είναι οι περιπτώσεις αναρρωτικών αδειών που ζητούν έγκριση από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ στο “ψυγείο” μπαίνουν οι επιτροπές: νοσηλείας εξωτερικού, αναρρωτικών αδειών, εξωσωματικής γονιμοποίησης, ποσοστών αναπηρίας και ΚΕΠΑ.

Το πού και πώς θα συνεδριάζουν οι επιτροπές για τον επόμενο, τουλάχιστον, μήνα, παραμένει άγνωστο ενώ παράλληλα τίθεται και θέμα νομιμότητας. Σύμφωνα με τον κ.Βαρδάκη, το κτίριο όπου στεγάζεται ο ΕΟΠΥΥ είναι ιδιοκτησίας του ΙΚΑ που το είχε παραχωρήσει στον Οργανισμό για τη λειτουργία του. Επομένως ο διευθυντής δεν έχει δικαίωμα να σφραγίσει το κτίριο, πόσο μάλλον να παραδώσει τα κλειδιά στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ, παρά μόνο στο ΙΚΑ.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ στον Εσταυρωμένο, στο Ηράκλειο,πρόκειται να πραγματοποιθεί τη σήμερα Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, από νωρίς το πρωί. Η κινητοποίηση αποτελεί διαμαρτυρία στα λουκέτα σε όλη τη χώρα, με άμεσες συνέπειες στους ασφαλισμένους που μένουν “στον αέρα”, να περιμένουν … πώς και πότε θα εξεταστούν οι υποθέσεις τους!

http://www.cretalive.gr/crete/view/ston-aera-ekatontades-upotheseis-asfalismenwn-paranomh-h-sfragish-tou-ktiri/142660

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *