ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (ΠΟΣΚΕ).Οι Ιατροί δεν υποκύπτουν σε εκβιαστικά διλήμματα.

μικροβιολογικά εργαστηριαΑΘΗΝΑ 12/02/2014

ΘΕΜΑ: Οι Ιατροί δεν υποκύπτουν σε εκβιαστικά διλήμματα.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τις τελευταίες ημέρες έχουν τεθεί όπως είναι γνωστό σε όλους εκβιαστικά διλήμματα στους Ιατρούς του τύπου <<ή υπογράφετε με ελεγκτικές εταιρείες ή δεν πληρώνεστε>>.

Εκτός του απαράδεκτου ύφους της ανακοίνωσης πιστεύουμε ότι αυτό στερείται και νομικής στήριξης αφού πουθενά δεν προβλέπεται η διακοπή πληρωμής των τρεχουσών οφειλών του ΕΟΠΥΥ αν δεν υπογραφεί σύμβαση των παρόχων Υγείας με τις ελεγκτικές εταιρείες, παρά μόνον η μη πληρωμή του υπολοίπου 10% της προκαταβολής που έχει δοθεί για τις δαπάνες που θα ελεχθούν. Φυσικά παραμένει απορίας άξιον αυτή η εμμονή για την εκκαθάριση από τις ελεγκτικές εταιρείες, όταν είναι γνωστό ότι θα διαρκέσει 6-7 μήνες, χρόνος στον οποίο μπορούν και οι περιφερικές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ να προβούν σε εκκαθάριση όπως αναφέρουν σε έγγραφα τους, ιδίως από την επαρχία. Επιπλέον η εκκαθάριση από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ θα είναι σε όλα νόμιμοι, ενώ από τις ελεγκτικές εταιρείες υπάρχουν πληροφορίες ότι μπορεί να αμφισβητηθεί.

Παρόμοια πρόταση έχει γίνει και από τους Ιατρικούς Συλλόγους και φορείς και μάλιστα έχει παραδοθεί και στον Υφυπουργό Υγείας κ.Αντώνιο Μπέζα από τον ΙΣΑ δια του Προέδρου του κ.Πατούλη Γεωργίου σε συνάντηση προ 10 ημέρου χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής απάντηση. Αυτή τη στιγμή και μετά από επικοινωνία με τις ελεγκτικές εταιρείες δεν έχει υπογράψει σύμβαση κανείς Ιατρός- Εργαστήριο- Πολυιατρείο.

Σας καλούμε λοιπόν να συνεχίσετε με την ίδια αγωνιστική διάθεση και ετοιμότητα για να μην περάσουν οι εκβιαστικές αυτές προτάσεις αναμένοντας νέες ανακοινώσεις μας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

(ΠΟΣΚΕ)

ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 12-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.