Πρός ΕΟΠΥΥ. Ζητώ αλλαγή πλαφόν!!!!!

εοπυυ copyΠρος ΕΟΠΥΥ,

7/2/2014,

Ονομάζομαι Αλέξιος Βαρδουνιώτης και είμαι ιδιώτης, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος, μη συμβεβλημένος με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τα τέλη του 2010, με έδρα την Τρίπολη.

Έχω πιστοποίηση για ηλεκτρονική συνταγογράφηση, με κωδικό πιστοποίησης 34459… και ημερομηνία πιστοποίησης 21/ 3/ 2011.

Επιθυμώ να μου αλλάξετε το πλαφόν των 316 euro που μου έχετε ορίσει καθώς είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Θεωρώ πως με αυτή την μέθοδο, που έλαβε σαν κριτήριο τους περσινούς μέσους όρους συνταγογράφησης, μου απαγορεύεται να αυξήσω τον αριθμό των ασθενών μου, καθώς σύντομα δεν θα μπορώ να τους καλύψω φαρμακευτικά και θα πρέπει να επιβαρύνονται με την αγορά των φαρμάκων τους.

Επιπρόσθετα εμμέσως πλην σαφώς, πριμοδοτείται την πολυφαρμακία και την υπερσυνταγογράφηση, πράγμα που αναιρεί τις πάγιες θέσεις σας ως οργανισμού, και αποτελεί στην ουσία κρατικό αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ίσως το χειρότερο όλων είναι ότι έχω στείλει άλλα 2 παρόμοια email τις προηγούμενες ημέρες (17/1/2014, 5/2/2014) χωρίς να λάβω οποιαδήποτε απάντηση.

Περιμένω την άμεση διευθέτηση του προβλήματός μου.

Αλέξιος Βαρδουνιώτης <vardouniotis@hotmail.gr>

10 thoughts to “Πρός ΕΟΠΥΥ. Ζητώ αλλαγή πλαφόν!!!!!”

  1. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΚΑΤ’ ΕΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ EMAIL ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ…

    ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ( ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ !!! ) ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΥΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣ/ΜΕΙΟ, Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ…

    ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ, ΠΟΥ ΖΕΙΣ !;!;!;!

  2. Αγαπητέ συνάδελφε δεν αναρωτιέσαι ποιούς πλήττει το πλαφόν στην συνταγογράφηση;
    Αν το συνδυάσεις με το γεγονός ότι μία από τις εξαιρέσεις από το πλαφόν που ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες είναι οι ιδιωτικές κλινικές μήπως τώρα γίνεται καλύτερα αντιληπτό τι ακριβώς παιχνίδι παίζεται με τα φάρμακα και ποιούς θέλουν σε τελική ανάλυση να κλείσουν;
    Μήπως ο στόχος τους είναι οι ιδιώτες γιατροί ;
    Μήπως με το πλαφόν δεν ωφελούνται τα λαμόγια που συνταγογραφούσαν έτσι και αλλιώς αχρείαστα φάρμακα και οι οποίοι δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να μειώσουν όχι μόνο κατά 20% αλλά και πολύ περισσότερο τον όγκο της συνταγογράφησής τους;
    Mία λύση υπάρχει συνάδελφε γιά όλους αυτούς τους αδίστακτους που κυβερνούν αυτήν την δύσμοιρη χώρα και ωθούν στην καταστροφή γιατρούς και ασφαλισμένους.
    Η ψήφος σου.

  3. Συναδελφε ανωνυμε.

    Πολυ καλα τα λες.
    Εχεις ομως σκεφτει το ενδεχομενο, το προβλημα να ειναι αυτο ακριβως που θεωρεις σωτηριο ;

    Την φηφο σου (μας ) !;!;!;!

  4. Να ποιά είναι η λύση.

    ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ, λέω χωρίς πονηριές, να συνταγογραφήσουμε σε απλά συνταγολόγια μέχρι το ΥΥΚΑ, ΕΟΠΥΥ ή ΠΕΔΥ να λογικευτούν και να βάλουν σωστά κριτήρια στην συνταγογράφηση.

    ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ! Να δώ μια φορά τους γιατρούς ενωμένους για ένα κοινό καλό.

    Τα παρακάλια δεν ωφελούν στο σύνολο των γιατρών.

    Αλλιώς πρέπει να αλλάξουμε επάγγελμα.

    Κ.Π.

  5. Συνάδελφε,

    Γιατί δεν λάδωσες κάποιον δημοτικό άρχοντα ώστε να μπεις στο ΚΑΠΗ, να εκδίδεις συνταγές με το τσουβάλι και σήμερα να εξαιρείσαι πλήρως από το πλαφόν ;;;!!!

    Γιατί δεν λάδωσες κάποιον παρακυβερνητικό παράγοντα ώστε να είσαι γιατρός σε (κυβερνητικώς χρηματοδοτούμενη) μη κυβερνητική οργάνωση και σήμερα να εξαιρείσαι πλήρως από το πλαφόν ;;;!!!

    Γιατί δεν ανέδειξες το γεγονός ότι από όσα ήταν γραμμένα στο πρώτο μνημόνιο για την υγεία έγιναν ή δρομολογήθηκαν όλα εκτός από την “ιερή αγελάδα”, δηλαδη ότι το ποσοστό κέρδους των φαρμακείων παραμένει μέχρι σήμερα στο 32,4% και όχι στο 15%, όπως ήταν προγραμματισμένο;;;
    Ότι το πλαφόν μπήκε στους γιατρούς για να μην μειωθεί το ποσοστό κέρδους των φαρμακείων;
    Ότι ο φιλομνημονιακός υπουργός υγείας είναι αντιμνημονιακός μόνο στα αιτήματα των φαρμακοποιών;
    Ότι μέσω των συμβούλων του εισπράττει παρανόμως λεφτά από τους φαρμακοποιούς, μέσω του πόρου του 0,4% επί της χονδρικής τιμής των φαρμάκων σε κάθε παραγγελία φαρμάκων ;

  6. Δεν νοιωθω ” ιερη αγελαδα” αλλα μαλλον σαν κοινη αγελαδα που την αρμεγουν , μιας και πληρωνω ολους τους φορους , τις ασφαλιστικες εισφορες μου στο ΤΣΑΥ αλλα και τις ασφαλιστικες εισφορες στο ΙΚΑ για την υπαλληλο αλλα περαν αυτου χρεωνομαι αδικες περικοπες συνταγων για μησυφα σε χειρογραφες συνταγες που τα ειδη εαν και δεν δοθηκαν απορριπτονται ολοκληρες οι συνταγες , αλλα και πληρωνομαι με “εκπτωση ” το γνωστο rebate .
    Φυσικα και χρειαζεσται μαθημα στα οικονομικα για να καταλαβεται οτι το 32,4 % ποσοστο ειναι επι της χονδρικης και το πραγματικο μικτο ! ποσοστο ειναι 24% περιπου αλλα το καθαρο μαζι με βερεσεδια , δανεικα φαρμακα και αγυριστα κλπ στην καλυτερη περιπτωση με καλη διαχειριση αποθεματων φαρμακων ομοιων αλλα απο διαφορετικες εταιρειες … φτανει να ειναι απο 9 εως 11 % καθαρο κερδος . Τωρα εαν υπολογισουμε οτι δεν αμοιβομαστε υπερωριες για τις εφημεριες , αμοιβη για τις διανυκτερευσεις , επιστημονικες συμβουλες , πρωτες βοηθειες που καλως προσφερουμε δωρεαν αλλα και προσπαθειες να συλλεξουμε φαρμακα για τα κοινωνικα φαρμακεια αλλα και τα ληγμενα να τα επαναπροωθουμε σε ειδικους καδους για καταστροφη . Πολλα θα μπορουσα να γραψω ακομα για το κερδος της κοινωνιας απο την ουσιαστικη συμβολη των φαρμακειων στην πρωτοβαθμια περιθαλψη και ποσα θα μπορουσαμε να προσφερουμε σε συνεργασια με ολους τους επιστημονες υγειας στην προληψη αλλα μαλλον δεν υπαρχουν περιθωρια . Ετσι με τον κοινωνικο αυτοματισμο καταστραφηκαν υγειονομικες δομες και εχουμε μπει σε διαδικασια εσωτερικης υποτιμησης και πτωχευσης και μιας και μιλαμε για πτωχευση μαθετε οτι 2172 φαρμακεια πανελλαδικα εχουν εκχωρησει οτι εισπρατουν απο τον ΕΟΠΥΥ σε ιδωτικες φαρμακαποθηκες που ουσιαστικα ειναι ιδιοκτητες με φαρμακοποιους αχυρανθωπους αλλα και ακομα 470 που εχουν εκχωρησει επισης οτι εισπρατουν απο τον ΕΟΠΥΥ στην εφορια , ακομα περιπου 500 φαρμακεια που βρισκονται σε διαδικασια εκχωρησης τελος περιπου 300 εκλεισαν οριτιστικα , συνολο πανω απο το 30 % ειναι ουσιαστικα πτωχευμενα . Αυτα για να γνωριζετε και να μην γραφετε μπαρουφες μιας και τυχαια διαβασα την ιστοσελιδα σας .( ουτε το 0,4 % ισχυει μιας και δεν επιβαρυνει την λιανικη ουτε τον κρατος αλλα πληρωνεται απο τα φαρμακεια , ουτε φυσικα η προπαγανδα οτι μας ευνοει η ασκουμενη πολιτικης μιας και τα τελευταια 5 χρονια εχουμε απολεσει πανω απο το 60 % τους εισοδηματος μας και εξαθλειωμενοι οδευουμε να υπαλληλοποιηθουμε σε εταιρειες με βασικο 573 ευρω ) Εαν δεν εχετε πληροφορησει και απο καποιους φαρμακοποιους απλα ρωτηστε εαν αυτα που γραφω δεν ευσταθουν . Γ.Μ . φαρμακοποιος

  7. Αν αγοράσεις κάτι 8 και το πουλήσεις 10, με κέρδος 2, το ποσοστό κέρδους είναι όχι 20% αλλά 2/8= 25%. Υπολογίζεται δηλαδή στην αρχική τιμή ! Αυτό είναι ένα μάθημα αριθμητικής της 5ης δημοτικού !!! Κατανοητό;

    Επί του τζίρου είναι σωστά κοντά στο 24%.

    Το μεσοσταθμικό rebate για ένα μέσο φαρμακείο είναι μικρότερο του 1%. Για περισσότερα δες εδώ ( http://farmakopoioi.blogspot.gr/p/blog-page_8100.html )

    Φαρμακευτική δαπάνη σε ιδωτικά φαρμακεία 2009 (μέσω ταμείων) : 5,6 δις
    Φαρμακευτική δαπάνη σε ιδωτικά φαρμακεία 2013 (μέσω εοπυυ) : 2,4 δις

    Μειωμένη κατά 58% όπως σωστά λες… Αλλά…

    Αριθμός φαρμακείων 2013 : 11.000

    Μέσος ετήσιος τζίρος ιδωτικού φαρμακείου 2009 (μη συμπεριλαμβανομένων παραφαρμάκων κτλ): 510.000 ευρώ

    Μέσος ετήσιος τζίρος ιδωτικού φαρμακείου 2013 (μη συμπεριλαμβανομένων παραφαρμάκων κτλ): 220.000 ευρώ

    Και με ποσοστό κέρδους επί του τζίρου στο 24% (το 2009 ήταν μεγαλύτερο…)

    Μέσο ετήσιο κέρδος ιδωτικού φαρμακείου 2009 προ φόρων (μη συμπεριλαμβανομένων παραφαρμάκων κτλ): 122.000 ευρώ

    Μέσο ετήσιο κέρδος ιδωτικού φαρμακείου 2013 προ φόρων (μη συμπεριλαμβανομένων παραφαρμάκων κτλ): 52.000 ευρώ

    Είναι πράγματι απώλεια του εισοδήματος κατά 60! Δεν μπορείς να βγάλεις ένα Καγιέν κάθε χρόνο, μόνο κάθε δεύτερο!

    Και μέσα σε όλα αυτά δεν είναι τα παραφάρμακα, οι εξαγωγές φαρμάκων και τα μερίσματα από τα κέρδη των φαρμακοποθηκων, στις οποίες (συνεταιριστικές) είναι μέτοχοι οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί (άλλο ένα 6,5% ποσοστό κέρδους) !!!

    Το 0,4% επί της χονδρικής τιμής των φαρμάκων σε κάθε παραγγελία φαρμάκων δεν έγραψα ότι επιβαρύνει την τιμή των φαρμάκων. Μαζεύεται σε ένα μεγάλο κουμπαρά του ΠΦΣ και χρηματοδοτεί νομιμοφανώς τους συμβούλους του εκάστοτε υπουργούς υγείας. Κατανοητό; Ο κουμπαράς είναι ένα ποσό της τάξης των 7 εκ ευρώ σε ετήσια βαση το 2013 και 20 εκ ευρώ ανά χρόνο το 2009.

    Αν αυτά δεν στοιχειοθετούν “ιερή αγελάδα” ταισμένη με μαύρα χρήματα ενός εξαθλιωμένου λαού, δεν έχω τίποτα άλλο να πω..

  8. Καταρχην λογικευτηκατε και δεν αναμασατε την προπαγανδα για ” υπερκερδη ” και τελικα παραδεχτηκατε για το ποσοστο κερδους ” Επί του τζίρου είναι σωστά κοντά στο 24%.” .ΜΙΚΤΟ !
    Για την ιστορια πραγματι η φαρμακευτικη δαπανη πραγματι το 2009 ηταν μεγαλη ΑΛΛΑ οι φαρμακοποιοι ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕ( ΙΑΤΡΟΙ ) ΟΥΤΕ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ .( ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ)
    Εξαγωγες δεν κανουν τα φαρμακεια ουτε εχουνε εσοδα απο αυτες , οσα μλπεχτηκαν και εκαναν αντιστροφες πωλησεις στους χονδρεμπορους στην λιανικη τιμη ( παρανομο ) , εφαγαν προστιμα , αλλοι γνωριζαν αλλοι τσιμπησαν και την πατησαν . Για το μαυρο χρημα απο τις εξαγωγες ψαξτε αλλου οχι στα μικρομεσαια φαρμακεια , σε στελεχη εταιρειων και φαρμακαποθηκων ισως … , Μερισμα απο συνεταιριστικες φαρμακαποθηκες στην καλυτερη περιπτωση δεν ξεπερνα τα 1.000 ευρω το χρονο αλλα και απολυτα φορολογημενα ειναι αλλα και δεν επικρατει ζουκλα στη αγορα ακομα εξαιτιας της υπαρξης τους . Προτεινονται συνεργασιες με Ελληνες συνεταιρισμενους παραγωγους( π.χ στεβιας ) αλλα και μοιραζουν δικαιοτερα κερδη που εχουν βγει ΑΦΟΥ ΕΠΕΝΔΥΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ σε ανεξαρτητη επενδυτικη δραστηριοτητα , ειναι κακο ?.Δεν μπαινω στην αντιπαραθεση να απαντησω με τον χυδαιο τροπο ( καγιεν κλπ ) γιατι στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σχοινι ( φακελακια , φοροδιαφυγη , αναλωσιμα νοσοκομειων , εμφυτευματα που πεταγονται στον κουβα ( “κουβανεζικα ” ) , υπερσυνταγογραφηση φαρμακων και εξετασεων , σχεσεις με διαγνωστικα και προμηθειες κλπ ατελειωτος ο καταλογος … ενταξει ? Αμα δεν ξερετε καλα ενα θεμα μην πετατε μπαρουφες .Για τα πτωχευμενα φαρμακεια αυτα δεν ανηκουν στον εξαθλειωμενο λαο ?. Αλλα δυστυχως πριν την οικονομικη κριση ειχαμε κοινωνικη κριση που περιλαμβανει κοινωνικο αυτοματισμο και ομαδοποιησεις γιαυτο και στον χωρο σας απετυχαν οι κινητοποιησεις γιατι εκμεταλευτηκαν τις ” αντιθεσεις ” ιατρων ΕΣΥ με ΕΟΠΥΥ , με συμβαση και χωρις συμβαση , αοριστου και ορισμενου χρονο και χωρις κοινωνικες συμμαχιες αλλα και οχυρομενοι ολοι στα ταμπουρια τους , οδευουμε στην πραγματικη εξαθλειωση και εμπορευματοποιηση στην υγεια . Τωρα εαν βλεπετε τους φαρμακοποιους με μενος σαν ιερες αγελαδες μαλλον ψυχωτικο επεισοδιο ειναι εαν δεν ειναι προσωπικη τραγωδια .

  9. Αξιοσέβαστε ΓΜ,

    μπορείτε να μπείτε στον κόπο να αμφισβητήσετε (με επιχειρήματα) εστω ένα νούμερο από τα αρκετά που αναφέρω ;!

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

    Αν αγοράσεις κάτι 8 και το πουλήσεις 10, με κέρδος 2, το ποσοστό κέρδους είναι όχι 20% αλλά 2/8= 25%. Υπολογίζεται δηλαδή στην αρχική τιμή ! Αυτό είναι ένα μάθημα αριθμητικής της 5ης δημοτικού !!! Κατανοητό;

    Επί του τζίρου είναι σωστά κοντά στο 24%.

    Το μεσοσταθμικό rebate για ένα μέσο φαρμακείο είναι μικρότερο του 1%. Για περισσότερα δες εδώ ( http://farmakopoioi.blogspot.gr/p/blog-page_8100.html )

    Φαρμακευτική δαπάνη σε ιδωτικά φαρμακεία 2009 (μέσω ταμείων) : 5,6 δις
    Φαρμακευτική δαπάνη σε ιδωτικά φαρμακεία 2013 (μέσω εοπυυ) : 2,4 δις

    Μειωμένη κατά 58% όπως σωστά λες… Αλλά…

    Αριθμός φαρμακείων 2013 : 11.000 (το 2009 ήταν λιγότερα…)

    Μέσος ετήσιος τζίρος ιδωτικού φαρμακείου 2009 (μη συμπεριλαμβανομένων παραφαρμάκων κτλ): 510.000 ευρώ

    Μέσος ετήσιος τζίρος ιδωτικού φαρμακείου 2013 (μη συμπεριλαμβανομένων παραφαρμάκων κτλ): 220.000 ευρώ

    Και με ποσοστό κέρδους επί του τζίρου στο 24% (το 2009 ήταν μεγαλύτερο…)

    Μέσο ετήσιο κέρδος ιδωτικού φαρμακείου 2009 προ φόρων (μη συμπεριλαμβανομένων παραφαρμάκων κτλ): 122.000 ευρώ

    Μέσο ετήσιο κέρδος ιδωτικού φαρμακείου 2013 προ φόρων (μη συμπεριλαμβανομένων παραφαρμάκων κτλ): 52.000 ευρώ

    Είναι πράγματι απώλεια του εισοδήματος κατά 60%! Δεν μπορείς να βγάλεις ένα Καγιέν κάθε χρόνο, μόνο κάθε δεύτερο!

    Και μέσα σε όλα αυτά δεν είναι τα παραφάρμακα, οι εξαγωγές φαρμάκων και τα μερίσματα από τα κέρδη των φαρμακοποθηκων, στις οποίες (συνεταιριστικές) είναι μέτοχοι οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί (άλλο ένα 6,5% ποσοστό κέρδους) !!!

    Το 0,4% επί της χονδρικής τιμής των φαρμάκων σε κάθε παραγγελία φαρμάκων δεν έγραψα ότι επιβαρύνει την τιμή των φαρμάκων. Μαζεύεται σε ένα μεγάλο κουμπαρά του ΠΦΣ και χρηματοδοτεί νομιμοφανώς τους συμβούλους του εκάστοτε υπουργού υγείας. Κατανοητό; Ο κουμπαράς είναι ένα ποσό της τάξης των 7 εκ ευρώ σε ετήσια βαση το 2013 και 20 εκ ευρώ ανά χρόνο το 2009.

    Αν αυτά δεν στοιχειοθετούν «ιερή αγελάδα» ταισμένη με μαύρα χρήματα ενός εξαθλιωμένου λαού, δεν έχω τίποτα άλλο να πω..

  10. επιχειρηματα με μελετες και αποδειξεις εαν εχετε ορεξη μελετηστε για να μην γινεστε φορεις προπαγανδας του ΟΟΣΑ αλλα και της τροικας.
    http://www.onmed.gr/farmako/305228/anaxiopista-stoicheia-tou-oosa-gia-ta-farmakeia-xesikono-ton-klado/#ixzz2ndPXzJXU ( για το 0,4 % )
    σε μηνιαία ή ετήσια βάση προκύπτει ότι το καθαρό ποσοστό κέρδους ενός φαρμακείου κυμαίνεται μεταξύ 10-11,5%

    http://www.e-farmakeio.com/home/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-e-%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BF/991-%CE%A0%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%8C-%CE%BA%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1.html

    μετα την μελετη τα ξαναλεμε .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *