Νέα από Αρκαδία. Επιμονή στην καθαρότητα. Γιατί;

ARKADIA18-150x150177Δεν ξέρουμε αν η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα να πάρουν οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση του ερχόμενου Μαίου δημοψηφισματικό χαρακτήρα, βοηθά το κόμμα του, ή τους υποψηφίους του, πολύ περισσότερο βέβαια τις τοπικές κοινωνίες, τα προβλήματα των οποίων θα κληθούν να διαχειριστούν οι νέοι δήμαρχοι.

Τούτο γιατί η εμπειρία έχει να δείξει πως αρκετά έχει πληρώσει όλα αυτά τα χρόνια η τοπική αυτοδιοίκηση από την κομματοκρατία, τους κάθε λογής δημάρχους που μόνο προσόν τους ήταν η προσήλωση τους στον εκάστοτε αρχηγό ή στην κομματική νομεκλατούρα. Οι τοπικές κοινωνίες δεν χρειάζονται ηγεσίες που μόνο σκοπό έχουν να προωθούν τα κομματικά τους συμφέροντα, αλλά πρόσωπα ικανά και άξια να διαχειριστούν τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα της περιοχής τους και να βρουν λύσεις σε καταστάσεις που ταλανίζουν τους πολίτες τους.

Γι αυτό και η αριστερά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σφάλλει σφάλμα μέγα με αυτή της την εμμονή σε καθαρά κομματικά χρίσματα, πιστή στη βίβλο της καθαρότητας. Προφανώς δεν διαβάζουν την ιστορία που λέει ότι ο χώρος της Αριστεράς άνθισε ή και μεγαλούργησε κάθε φορά που προχώρησε σε πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες με άλλες δυνάμεις ή ανεξάρτητες προσωπικότητες. Γι αυτό και δεν κατανοούν ότι τα υψηλά ποσοστά που καταγράφει σήμερα το κόμμα τους δεν είναι γιατί όλοι αυτοί που διάκεινται ευνοϊκά απέναντί του έγιναν ξαφνικά κομουνιστές ή αριστεροί ριζοσπάστες. Είναι γιατί τα εκατομμύρια αυτά των πολιτών δεν βλέπουν εναλλακτική λύση στα σημερινά αδιέξοδα της χώρας και επιλέγουν να δοκιμάσουν, μήπως και ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταφέρει.

«Επιπλέον, μην λησμονούν, ότι ένα κόμμα που εκτινάχτηκε από το 4% στο 27% δεν διαθέτει ικανοποιητικές κομματικές δυνάμεις ή στελέχη σε όλους τους κοινωνικούς χώρους, τις πόλεις ή τις περιφέρειες. Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, αυτή η έλλειψη έχει γίνει φανερή και γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες, είναι εργατικοί και τίμιοι. Αν δηλαδή δεν υπήρχε, θα έπρεπε να είχε εφεύρει τον Οδυσσέα Βουδούρη και άλλους 50 σαν και αυτόν, αντί να τον κοιτάζει στα δόντια. Και όμως η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ διχάστηκε γύρω από την υποψηφιότητα Βουδούρη, που παρουσιάζει το σοβαρό μειονέκτημα ότι δεν είναι κομματικό μέλος»! (Στέλιος Κούλογλου).

Λίγο «κράτει» λοιπόν, στην κομματολαγνεία των υποψηφίων, καθώς μετά από τόσα χρόνια κρίσης και απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, είναι επιτέλους ευκαιρία να αφήσουμε στην άκρη τις κομματικές παρωπίδες και να επιτρέψουμε να αναδειχθούν στις επερχόμενες εκλογές πρόσωπα με κύρος, γνώσεις και κυρίως διάθεση να αγωνιστούν για τα συμφέροντα του τόπου τους και των πολιτών τους.

Αποχώρησε

Την αποχώρησή του από το κόμμα της ΝΔ ανήγγειλε με επιστολή του ο πολιτευτής Αρκαδίας Παναγιώτης Καρβελάς. Λόγοι ιδεολογικοί τον αναγκάζουν να αποχωρήσει και να στεγαστεί στη «Νέα Πορεία» του κ. Ζώη ή όπως αλλιώς ονομαστεί το νέο κόμμα που θα προκύψει μετά την σύμπραξή του με τον κ. Πολύδωρα. Πιθανότατα δε να είναι και υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Στην επιστολή αποχώρησης ο κ. Καρβελάς αναφέρει: «Οι εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012 έδωσαν τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία και την ευθύνη να διαχειριστεί την μεγαλύτερη κρίση που γνώρισε μεταπολεμικά η Χώρα μας. Την προσπάθεια αυτή στηρίξαμε πολλοί με αίσθημα ευθύνης και πίστης σε όσους την αναλάμβαναν. Στην πορεία αυτής της μεγάλης πρόκλησης, έγινε δυστυχώς φανερό, πως αυτοί που ανέλαβαν τις τύχες της Ελλάδας, περιστοιχισμένοι από μισθοφόρους και ενοικιαστές, διέψευσαν τα όνειρα και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού, οδηγώντας τον σε εξαθλίωση και αδιέξοδο. Με λύπη, σεβασμό και αίσθημα ευθύνης σε όλους τους Αρκάδες, που στήριξαν ή που δεν στήριξαν τον αγώνα αυτό, ανακοινώνω σήμερα την αποχώρηση μου από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Παναγιώτης Καρβελάς Υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας».

Δεν συμμετέχει

Στη λίστα που ανακοίνωσε η Χαριλάου Τρικούπη, το όνομα του Δημήτρη Ρέππα φιγουράρει στη θέση του υπεύθυνου για τις εκλογές στο Νομό Χανίων. Ο Αρκάς πολιτικός δηλώνει την έκπληξη του για την εμπλοκή του στις προεκλογικές επιτροπές του Κινήματος και αρνείται να μετάσχει στην κινητοποίηση. Συνεργάτες του, μάλιστα, σημειώνουν ότι δεν υπήρξε καμιά επικοινωνία για το θέμα. Ο ίδιος δε ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να έχω καμία εμπλοκή. Είμαι ΠΑΣΟΚ το δηλώνω ξεκάθαρα. Διαφωνώ όμως με την πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ. Οπότε δεν είναι δεοντολογικό να πηγαίνω να μιλάω ,ενώ όλοι ξέρουν ότι διαφωνώ. Δεν θέλω να δημιουργήσω κανένα πρόβλημα στο κόμμα μου.»

Διοίκηση Κέντρων

Ο Διοικητής της Διοίκησης Κέντρων, Υπ/γος Σεραφείμ Χατζημιχαηλίδης, με την ευκαιρία της διάλυσης της IV Μεραρχίας Πεζικού και της συγκρότησης της Διοίκησης Κέντρων προσκαλεί το κοινό σε ανοικτή για εκδήλωση την Παρασκευή 07 Φεβ 14 και ώρα 11:00, θα πραγματοποιηθεί στο Στρατόπεδο «Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη» (11ο Σύνταγμα Πεζικού).

Η τελετή διάλυσης της IV ΜΠ «Πελοποννήσου» και συγκρότησης της Διοίκησης Κέντρων γίνεται στο πλαίσιο εφαρμογής της Δομής Διοίκησης και Δυνάμεων 2013 – 2027 των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ, αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε η διάλυση της ΙV Μεραρχίας Πεζικού «Πελοποννήσου» και η συγκρότηση της Διοίκησης Κέντρων (ΔΙΚΕ), με την ονομασία «ΙV Μεραρχία Πεζικού Πελοποννήσος» για ιστορικούς λόγους.

Σωματεία Αντισφαίρισης

Την περασμένη Κυριακή 2/2/2014 κατά τη Γενική Συνέλευση της Στ΄ Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Πελοποννήσου και μετά τις εκλογές που ακολούθησαν για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. ο κ. Βασίλης Παπαγεωργάκης (πρώην ταμίας της Στ΄ Ένωσης και νυν μέλος του Δ.Σ της ΑΕΚ Τρίπολης) αναδείχθηκε Αντιπρόεδρος της Ένωσης αυτής. Το υπόλοιπο Δ.Σ. απαρτίζεται από τους κάτωθι: Πρόεδρος: Λουκάτος Λουκάς, Γ. Γραμματέας: Παντελέων Εύη, Ταμίας: Ζούμας Δημήτρης, Έφορος Αγωνιστικού: Λαμπρόπουλος Διονύσης, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Θεοδωροπούλου Άρτεμις και Μέλος: Χριστόπουλος Σωτήρης.

Οι αυθαιρεσίες της πλατείας

Ανέβασαν το θερμόμετρο στο δημοτικό συμβούλιο οι της δημοτικής κοινότητας Τρίπολης, κατηγορώντας την δημοτική πλειοψηφία για αδιαφορία στο θέμα των παράνομων κατασκευών διαφόρων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του κέντρου. Μίλησαν για πλημμελή φωτισμό της πλατείας Πετρινού και της οδού Εθνικής Αντίστασης που εξυπηρετεί συγκεκριμένα καταστήματα αλλά δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες. (Ηλίας Κάμαρης, πρόεδρος δημοτικής κοινότητας). Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Φώτης Παπούλιας, ο οποίος διερωτήθη γιατί δεν εφαρμόζεται η κανονιστική της πλατείας, κάτι που απασχολεί όλους του δημοτικούς συμβούλους αλλά φοβούνται να το συζητήσουν λόγω πιθανών επιπτώσεων στην επανεκλογή τους.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση του ΔΣ έκανε λόγο για αυθαιρεσίες που πρέπει να εκλείψουν πάραυτα. Τελικά αποφασίστηκε το ζήτημα αυτό να έρθει προς συζήτηση τη Δευτέρα σαν τακτικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θέση Τσιαμούλου

Σχετικά με το θέμα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Τσιαμούλος αναφέρει πως συστηματικά ο Δήμαρχος αγνοεί την Τοπική Κοινότητα Τρίπολης , την Επιτροπή Διαβούλευσης και άλλες θεσμικές επιτροπές. Υποτιμά έτσι τη μεγάλη δύναμη της συλλογικότητας στη λήψη αποφάσεων. Χρησιμοποιεί προσχηματικές δικαιολογίες οι οποίες το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μεγαλώνουν το χάσμα αξιοπιστίας μεταξύ της σημερινής δημοτικής αρχής και της κοινωνίας. Η πρακτική της σημερινής αυθαίρετης δημοτικής διοίκησης, υπογραμμίζει ο κ. Τσιαμούλος, και η απαξίωση θεσμοθετημένων οργάνων, αντανακλά αναχρονιστικές νοοτροπίες. Αντιλήψεις του παρελθόντος. Τη στιγμή που η εποχή μας απαιτεί τη συλλογικότητα. Τη συνεργασία. Τη σύνθεση δυνάμεων και ιδεών.

Μείωση ενοικίων

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης και ύστερα από εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου επί των οικονομικών κ. Σαββάκη, θα γίνει μείωση των μισθωμάτων κατά ποσοστό περίπου 20% σε όλους τους μισθωτές των δημοτικών καταστημάτων από 1-1-2014 και δεν πρόκειται να υπάρξει ουδεμία αναπροσαρμογή μέχρι τον χρόνο λήξης της κάθε μίσθωσης. Όλα αυτά υπό την αίρεση ότι η προς λήψη απόφαση θα εγκριθεί ως προς τη νομιμότητά της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Χαμογελάτε

Πάλι χώμα έβρεξε προχθές …..

Τελικά δεν μας ψεκάζουν … μας θάβουν σιγά σιγά ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *