«Σφάχτηκαν» στη Συγγρού οι γαλάζιοι γιατροί! Στο νοσοκομείο η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά

βαναΜαλλιά κουβάρια έγιναν χθες βράδυ οι «δεξιοί» γιατροί που πραγματοποιήσαν γενική συνέλευση έπειτα από πρόσκληση της κομματικής οργάνωσης των γιατρών (ΕΚΟ) στη Λεωφόρο Συγρού. Οι σκηνές που εκτυλίχθησαν ήταν απίστευτες

Σκηνές …Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν χθές το βράδυ στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού.

Η Ειδική Κομματική Οργάνωση των Ιατρών της ΝΔ συνεδρίασε έπειτα από πρόσκληση του Γραμματέα Στάθη Τσούκαλου προκειμένου να συζητηθούν οι αλλαγές που προωθεί το νομοσχέδιο Άδωνι για το ΠΕΔΥ και κατέληξε με τους γιατρούς να μετρούν τις πληγές τους και να υποβάλλουν αλληλομηνύσεις.

Τα όσα διαδραματίσθηκαν έφτασαν μέχρι το Μαξίμου και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του στον υπουργό υγείας καθώς δεν επιθυμεί τα ”γαλάζια παιδιά” να σφάζονται για το νομοσχέδιο το οποίο υλοποιεί η δικοματική κυβέρνηση.

όλο το παρασκήνιο

Οι λιγοστοί παρευρισκόμενοι, οι οποίοι όπως μετρήθηκαν κατά την είσοδό τους στο κτίτριο, ανέρχονταν σε 58, συζητούσαν κάτω από μεγάλη ένταση και απίστευτη πίεση δεδομένου ότι το νομοσχέδιο Άδωνι για τις απολύσεις των γιατρών του πρώην ΙΚΑ ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι στη γενική συνέλευση παρεβρέθη και η πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά μαζί με άλλα 20 μέλη της αντίστοιχης κομματικής οργάνωσης του πρώτου λιμανιού της χώρας.

Έγκυρες και απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του iatropedia.gr περιγράφουν με λεπτομέρειες το τι έγινε στη διάρκεια της εξαιρετικά έντονης συζήτησης.Όλα ξεκίνησαν όταν

η κ.Ανεμουδουρά εγκάλεσε τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκο ότι δεν έδωσε τον αγώνα που όφειλε να δώσει ώστε να προασπίσει τα αιτήματα των ιατρών του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) που τώρα βρίσκονται μπροστά στην απόλυση. .

Ο κ.Βλασταράκος απέρριψε μετά βδελυγμίας τις κατηγορίες και ανταπάντησε σε αντίστοιχα εκνυερισμένο ύφος ότι η κ.Ανεμοδουρά δεν δικαιούται να ομιλεί τη στιγμή που ο σύζυγός της συνμμετείχε στο παρελθόν σε διάφορες επιτροπές του ΙΚΑ αλλά και στην επιτροπή Θεοδωράκη (Task Force) για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ.

Έγκυρες πηγές του iatropedia.gr αναφέρουν ότι εκείνη τη στιγμή οι κατηγορίες Βλασταράκου προκάλεσαν έντονο εκνευρισμό στην κ.Ανεμοδουρά η οποία βγήκε εκτός εαυτού. Αποτέλεσμα ήταν να έρθουν σε σωματική επαφή και η κ.Ανεμοδουρά να προσκρούσει στον παρακείμενο τοίχο και να χάσει τις αισθήσεις της.

Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων παρεβρισκόμενων πάλι η κ.Ανεμοδουρά μπερδεύτηκε στα καλώδια που υπήρχαν στο χώρο με αποτέλεσμα να πέσει. Εκλήθη επειγόντως ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο όπου και νοσηλεύεται.Εξιτήριο αναμένεται να πάρει αύριο.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://www.iatropedia.gr/articles/read/6030
anemodoura

9 thoughts to “«Σφάχτηκαν» στη Συγγρού οι γαλάζιοι γιατροί! Στο νοσοκομείο η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά”

  1. Ανατρεχω στο απωτερο παρελθον αλλα δεν μπορω να θυμηθω αλλη φορα να εχουν “σφαχτει” ιατροι μεταξυ τους. Οποιο προβλημα, σοβαρο ή μη, ειχαν να αντιμετωπισουν. Μολις ομως εφτασε προ των πυλων το κλεισιμο του ΙΚΑ τοτε ολοι οι συνδικαλιστες του χωρου μας εγιναν πιο μαχητικοι απο ποτε. Μας λεει κατι αυτο? Ας τελειωνουμε επιτελους και με το “κρατιδιο” του ΙΚΑ για να προχωρησουμε μπροστα με αλλες πιο ουσιωδεις διεκδικησεις. Αν ενδιαφερθει βεβαια καποιος απο τους συνδικαλιστες μας για ο,τιδηποτε αλλο πλην του ΙΚΑ. Η ολη ιστορια των τελευταιων διεκδικησεων χαρακτηριζεται απο μεγαλη δυσωδια!

  2. Tώρα καταλαβαίνετε αγαπητοί συνάδελφοι ποιούς έχουμε ψηφίσει ως επικεφαλής στους Ιατρικούς Συλλόγους γιά να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του κλάδου μας!
    Ψηφίσαμε κομματικούς συνδικαλιστές της ΝΔ γιά να υπερασπιστούν ..δήθεν τα συμφέροντά μας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον Αδωνι.
    Και μετά περιμένουμε προκοπή από όλους αυτούς!!
    Γι αυτό μας έχουν με συγχωρείτε γιά..φτύσιμο!!!

  3. Αυτή δεν είναι που πρωτοστατούσε στα καραγκιοζιλίκια της κατάληψης στο υπουργείο επί Λοβέρδου με πατούλη και βλασταράκο και τους πάγκους που είχαν στήσει και συνταγογραφούσαν; Αυτή δεν είναι που έλεγε πως τη δείραν τα ΜΑΤ και κυκλοφορούσε με κολλάρο; Τέτοια νούμερα μας εκπροσωπούσαν όλα τα χρόνια και έχτισαν καριέρες στην πλάτη μας… Aπλά τώρα πλακώνονται μεταξύ τους γιατί κάποιοι συνδικάλες πουλάνε τους ικατζήδες μια και το παιχνίδι είναι χαμένο για να πλασαριστούν όσο γίνεται καλύτερα στα πράγματα…
    Μην τους πιείτε, λουστείτε τους όσοι τους ψηφίζατε όλα τα χρόνια…

  4. Καλά ,το πρόβλημα είναι αν είναι συνδικαλιστές του ΙΚΑ ή του ΕΟΠΠΥ αυτοί που αλληλοσφάζονται;
    Αυτό μας καίει ή το ότι απέναντι σε αυτήν την καταστροφή που συντελείται στον υγειονομικό τομέα υπάρχουν φερέφωνα της κυβέρνησης στον ιατρικό χώρο και στους συλλόγους μας που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της ιατρικής πλειοψηφίας ;

  5. Βλέπω στα σχόλια:Ιδιώτης ιατρος,ανώνυμος,ανώνυμος,francisco….Δειλοί!! (Αφου δεν γραφουν το ονομά τους) αλλα δεν μπορώ να πω καυστικότατοι…..Σημασία δεν εχει μόνο τι λέει κάποιος αλλά και ποιός το λέει! Αφου μάλιστα μερικοί απευθύνονται σε αγαπητούς…συναδέλφους.Ειναι αραγε; Μήπως ο ιατρικος σύλλογος πρέπει να μην δημοσιεύει ανώνυμα σχόλια;

  6. Μήπως συνάδελφε κ.Καραθανάση θα πρέπει και οι ιατρικοί σύλλογοι να μην στέλνουν στο Πειθαρχικό μέλη τους γιά κριτική των πράξεων του συλλόγου;Αν ισχύσει αυτό στο μέλλον τότε θα σας αποκαλύψω και εγώ την ταυτότητά μου!!.
    Μέχρι τότε αναμένω την θέση σας επί της ουσίας του σχολίου μου γιά τα διαδραματισθέντα στην συγκέντρωση των γαλάζιων γιατρών!

  7. Εφ οσον τα σχολια δεν ηταν υβριστικα φυσικα και είναι απαράδεκτη η παραπομπή σε πειθαρχικό συμβούλιο συναδέλφων.Αναρωτιέμαι ομως πιο πειθαρχικό συμβούλιο θα επέβαλε ποινη για τέτοιο λόγο. Οσο για την ουσία δεν διαφωνώ ! Εξακολουθώ ομως να πιστεύω οτι ολοι πρεπει επώνυμα να λέμε την αποψή μας χωρίς φόβο και χωρίς πάθος…… ΣΗΜ:Ελπίζω ο Ι.Σ Αρκαδίας να μην με παραπέμψει στο πειθαρχικό επειδη επώνυμα συμφωνώ μαζί σας (και με τους δύο ανώνυμους γιατί δεν ξέρω ποιός απο τους δύο εκανε το ερώτημα!)

  8. Αλοίμονο. Αυτά που ζούμε , βιωνουμε κάθε μέρα είναι θλιβερά. Δυστηχώς αυτά τα γεγονότα φοβάμαι οτι αντικατροπτίζουν το ξεπεσμό του ιατρικού σώματος, υπάρχουν εξαιρέσεις; Ναι αλλά για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα . Αυτοί είμαστε αυτή η ηγεσία μας αξίζει. Δυστηχώς βρίσκουν και κάνουν οταν θα τα βρούμε μεταξύ μας τότε θα μπορούμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια απέναντι στον κάθε αδωνι, λοβέρδο κλπ. μέχρι τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας. Παπασταματάκης Γ.

  9. Μετα απο αυτα που διαβασα, αντι απαντησεως; θα στειλω το ποιημα του Γ, Σουρη.
    Το εγραψε πριν εκατο περιπου χρονια. Και προ χιλιων ‘η και επειτα απο χιλια να γραφει το ιδιο επικαιρο θα ειναι !
    Αποδεικνυεται περιτρανα και επισφραγιζεται καθε φορα που ενας Ελληνας ανοιγει το στομα του οτι το Ελληνικο γονιδιο ειναι…βλαμενο !!!

    Λυπαμαι για την καταντια της φυλης …

    Ποιος είδε κράτος λιγοστό
    σ’ όλη τη γη μοναδικό,
    εκατό να εξοδεύει
    και πενήντα να μαζεύει;

    Να τρέφει όλους τους αργούς,
    να ‘χει επτά Πρωθυπουργούς,
    ταμείο δίχως χρήματα
    και δόξης τόσα μνήματα;

    Να ‘χει κλητήρες για φρουρά
    και να σε κλέβουν φανερά,
    κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
    τον κλέφτη να γυρεύουνε;

    Όλα σ’ αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
    ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
    οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
    δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

    Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
    κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
    Κι από προσπάππου κι από παππού
    συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

    Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
    να παριστάνει τον ευρωπαίο.
    Στα δυο φορώντας τα πόδια που ‘χει
    στο ‘να λουστρίνι, στ’ άλλο τσαρούχι.

    Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
    ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
    Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
    λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

    Και ψωμοτύρι και για καφέ
    το «δε βαριέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
    Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
    σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.

    Δυστυχία σου, Ελλάς,
    με τα τέκνα που γεννάς!
    Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
    τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *