Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου. Συμμετέχει και στηρίζει την Πανελλαδική Πανυγειονομική απεργία

νοσοκομείο αιγίουΟ Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου συμμετέχει και στηρίζει την Πανελλαδική Πανυγειονομική ΑΠΕΡΓΙΑ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου ημέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή του “ανθρωποκτόνου” νομοσχεδίου για την ΠΦΥ.

Η ανάλγητη κυβερνητική πολιτική που βλέπει μόνο το πώς θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα και αδιαφορώντας για τα πρωτοφανή αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα που έχει επιφέρει στην ελληνική κοινωνία, συνεχίζει ακάθεκτη να νομοθετεί τροϊκανικής έμπνευσης επιλογές που οδηγούν μαθηματικά σε ακόμα χειρότερες μέρες.

Όλοι μας έχουμε γευτεί στο στενό μας οικογενειακό περιβάλλον, την ανεργία, την αδυναμία πληρωμής των συνεχώς αυξανόμενων φόρων, την αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών, την δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος, την ανέχεια, την φτώχεια, την απελπισία, την απόγνωση.

Για όλα αυτά κάποιος φταίει. Δεν είναι δυνατόν να φταίνε όλοι. Δεν είναι δυνατόν να φταίνε αυτοί που δεν ασκούν εξουσία.

Ο κύριος Λοβέρδος εμφάνιζε το δημιούργημά του τον ΕΟΠΥΥ, σαν την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, που ούτε 2 χρόνια δεν άντεξε προξενώντας ανήκεστο βλάβη στο πολύπαθο σύστημα υγείας, εμφανίζεται δε τώρα ο κύριος Γεωργιάδης με το ΠΕΔΥ για να το αποτελειώσει.

Οι έχοντες ανάγκη υπηρεσιών υγείας και ιδιαίτερα οι χρόνια και σοβαρά πάσχοντες βιώνουν την δικιά τους τραγωδία καθημερινά, που επιδεινώνεται με κάθε νέα εγκύκλιο και νομοθετική πράξη που αφορά την υγεία.

Δεν παρεκκλίνει και το καινούργιο Νομοσχέδιο για την ΠΦΥ από την γνωστή πλέον σε όλους οικονομικίστικη μνημονιακή πολιτική που στόχο έχει την πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας. Και εκείνος ο άμοιρος ο άνεργος και ανασφάλιστος ή ακόμα και ο εξευτελιστικά αμειβόμενος εργαζόμενος και ο χαμηλοσυνταξιούχος θα πεθάνει πρόωρα γιατί δεν θα έχει να πληρώσει για την υγεία του.

Για αυτό αγωνιζόμαστε για να έχουν όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση (ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι) σε δημόσιες αξιοπρεπείς και επιστημονικά επαρκείς υπηρεσίες υγείας.

Καλούμε όλα τα μέλη μας τους μεν ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς να κλείσουν τα ιατρεία τους την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου σύμφωνα με την απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, καθώς και όλους τους Νοσοκομειακούς και τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Ακράτας και των Περιφερειακών Ιατρείων να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε η ΟΕΝΓΕ

Συγχρόνως στις 10.30 πμ την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουμε έκτακτη ΓΣ του συλλόγου στα γραφεία μας.

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο Πρόεδρος                            Η Γραμματέας

Σ. Κοίλιας                                           Α. Υφαντή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *