Γιατροί ΕΟΠΥΥ προς Τρικαλινούς βουλευτές: Μην ψηφίζετε τον νόμο για την υγεία

Προ τωεοπυυν ευθυνών τους, θέτει τους τρικαλινούς βουευτές, αναφορικά με το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το ΔΣ των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στα Τρίκαλα. Μετά από αυνεδρίασή του, τους καλεί να μην το ψηφίσουν, εξηγώντας τους λόγους: Η σχετική ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

Το Δ.Σ. των ιατρών-οδοντιατρων ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) μετά από συνεδρίαση ομόφωνα αποφάσισε τα κάτωθι.

Την συμπεριφορά του Υπουργού Υγείας και τα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις των ιατρών. Η αντιμετώπισή τους από την πλευρά του Υπουργείου είναι προσβλητική για την συμπεριφορά τους που επί 30 χρόνια στηρίζουν την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας ως ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ ΚΕΠΑ , διάφορες επιτροπές κλπ.

Την αφερεγγυότητα του Υπουργού που αναφέρει πως στο νέο φορέα (ΠΕΔΥ) καθιερώνει ενιαίες εργασιακές σχέσεις όταν επιτρέπει κατηγορίες συναδέλφων ιατρών (Πανεπιστημιακοί, Στρατιωτικοί, Δ/ντες ΕΣΥ, και τους 250 ιατρούς των Νοσοκομείων του πρώην ΙΚΑ να διατηρούν ιατρεία χωρίς την υποχρεωτική ένταξή τους στην πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Το Νομοσχέδιο αυτό υποβαθμίζει την Υγεία και στερεί από τους ασθενείς τα στοιχειώδη δικαιώματά τους στην περίθαλψη.

Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού να καταψηφίσουν το Νομοσχέδιο και να προσφέρουν με αυτό τον τρόπο την δυνατότητα ουσιωδών αλλαγών ώστε σε ένα μεταβατικό στάδιο να μπουν οι βάσεις για ένα σωστό σύστημα Υγείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     ΝΙΚ. ΣΑΚΚΑΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                             ΣΟΛΩΝ ΚΩΤΟΥΛΑΣ

http://trikkipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *