Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Συνάντηση με την επιτροπή ελέγχου του Ευρωκοινοβουλίου

σημαια ΕΕΤην Πέμπτη 30/01 αντιπροσωπία του ΜΚΙΕ πήρε μέρος σε συνάντηση με την επιτροπή ελέγχου του Ευρωκοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της Τρόικα και των πολιτικών που εφαρμόζονται βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας μας.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ήταν ένας από τους τεσσερις φορείς πολιτών που πήραν μέρος στην τελευταία συνάντηση και οι δύο εκπρόσωποι μας προσπάθησαν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εξηγήσουν τις τραγικές επιπτώσεις που έχουν οι μνημονιακές πολιτικές στον τομέα της δημόσιας υγείας και να περιγράψουν τον αποκλεισμό της μεγαλύτερης μερίδας των ανασφάλιστων συμπολιτών μας από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Παραδόθηκε στην επιτροπή σειρά αποδεικτικών στοιχείων που δείχνουν με ξεκάθαρο τρόπο την όλη κατάσταση, ένα από τα οποία ήταν και το ρεπορτάζ του BBC «In Sickness and in debt» (Άρρωστοι και με χρέος) http://www.youtube.com/watch?v=-rkKhwg0EPM που συγκλόνισε όταν προβλήθηκε στην Βρετανία το καλοκαίρι του ’13.

Παραθέτουμε το ηχητικό ντοκουμέντο http://vocaroo.com/i/s1bf45DRO8M1 με τα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά των εκπροσώπων μας, δυστυχώς λόγω τεχνικού προβλήματος δεν καταγράφηκε όλη η τοποθέτηση του δεύτερου γιατρού μας, του ορθοπεδικού κ. Άκη Μπαδογιάννη.

Αυτό που αποκομίσαμε ήταν ότι η επιτροπή δεν ασκεί ουσιαστικό έλεγχο αφού ειπώθηκε, παρουσία των εκπροσώπων μας αλλά και πέντε άλλων ευρωβουλευτών, από τον Γάλλο ευρωβουλευτή Λιέμ Χόανγκ Νγκοκ ότι «η επιτροπή μας δεν είναι εδώ για αξιολογήσει τις κοινωνικές επιπτώσεις των πολιτικών της Τρόικα, αλλά θα μεταβιβαστούν τα στοιχεία αυτά στην αρμόδια επιτροπή» αφήνοντας άφωνους τους εκπροσώπους μας, αφού η συγκεκριμένη επιτροπή μας κάλεσε και δεν πήγαμε μόνοι μας.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-20:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *