Στον αέρα τα χρονοδιαγράμματα εξόφλησης των παλαιών οφειλών προς τις κλινικές

κλινικεςΟυδεμία δέσμευση της κυβέρνησης για εξόφληση των παλαιών οφειλών προς τις ιδιωτικές κλινικές έχει τηρηθεί, αναφέρει σε ανακοίνωσή τoυ ο Σύνδεσμός Ελληνικών Κλινικών.  «Ποια αξία έχουν τελικά οι δεσμεύσεις και οι υπογραφές γι’ αυτήν την κυβέρνηση;», διερωτάται, καθώς τα χρονοδιαγράμματα, που έχουν ήδη συμφωνηθεί δεν τηρούνται.  «Παρότι πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες από τη συνάντηση μας με τον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Σαμαρά, και τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, κ. Γεωργιάδη, όπου συμφωνήσαμε εγγράφως, μεταξύ άλλων, για την αποπληρωμή των παλαιών οφειλών του ΕΟΠΠΥ προς τις ιδιωτικές Κλινικές, δυστυχώς, για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώνουμε την πλήρη αναξιοπιστία του κράτους» επισημαίνει και προσθέτει: «Το χρονοδιάγραμμα που είχαμε συμφωνήσει για την αποπληρωμή αυτών των οφειλών βρίσκεται στον αέρα, δύο ημέρες πριν το τέλος του Ιανουαρίου 2014, που ρητά και κατηγορηματικά προβλεπόταν μεταξύ άλλων ότι θα έχουν αποπληρωθεί οι συσσωρευμένες παλαιές οφειλές, οι οποίες υφίστανται από το 2007 έως τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ».

Εξάλλου στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «την ίδια στιγμή, το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ που είχε συμφωνηθεί με την Τρόικα να κατευθυνθεί στην αποπληρωμή οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υπηρεσιών υγείας -με καταληκτική ημερομηνία απορρόφησης την 31/12/2013- δεν αξιοποιήθηκε όπως προβλεπόταν για τους ιδιώτες παρόχους υγείας».

«Απαράδεκτες καθυστερήσεις και ολιγωρίες των αρμοδίων, ακόμα και γι’ αυτά τα χρήματα που η αποπληρωμή τους συζητείται διαρκώς τα προηγούμενα δύο χρόνια και έχουν ζωτική σημασία για την επιβίωση των Κλινικών, ενώ μέχρι και σήμερα, αναρωτιόμαστε εάν έχει γίνει οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να παραταθεί η απορρόφηση αυτών των πόρων» αναφέρει ο Σύνδεσμος.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *