Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας. Σχετικά με τα όρια συνταγογράφησης.

Προνοσοκομειο πυργους: τον Πρόεδρο Κον Μιχαήλ Βλασταράκο

και τα μέλη του Δ.Σ.του Π.Ι.Σ.

Κύριε Πρόεδρε,

Σας είχαμε επισημάνει με το υπ΄αριθ. 86/20-01-2014 έγγραφό μας όπως και πολλοί άλλοι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, ότι «τα όρια συνταγογράφησης φαρμάκων» σαν μέτρο είναι άδικο, αναποτελεσματικό και συγχρόνως θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους νέους ιατρούς αλλά και σε παλαιότερους, φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με την εύρυθμη λειτουργία των ιατρείων τους και κατ΄επέκταση με τη δυνατότητα να ασκούν την ιατρική και να προσφέρουν υπηρεσίες και φροντίδα στους νοσούντες συμπολίτες μας.

Ήδη ο Σύλλογός μας μετράει ένα «θύμα» αυτής της άδικης απόφασης. Αφορά έναν νέο ιατρό με την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής, ο οποίος έκανε έναρξη του νέου ιατρείου του τον Νοέμβριο του 2013. Στον συγκεκριμένο ιατρό, που του είχε τεθεί, δεν ξέρουμε με ποιο σκεπτικό, το μηνιαίο όριο των 3.500 ευρώ για το μήνα Ιανουάριο 2014, έγινε διακοπή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για υπέρβαση του παραπάνω ορίου, στερώντας του στην ουσία τη δυνατότητα να ασκήσει την ιατρική. Συγκεκριμένα από την Παρασκευή το βράδυ 24-01-2014 προφανώς αφού έφτασε το συγκεκριμένο όριο, του διεκόπη η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Σε συνεχείς προσπάθειές του να επικοινωνήσει με την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. και με την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για να ενημερώσει, δεν κατάφερε κάτι ουσιαστικό.

Σ΄αυτή τη πολύ δύσκολη θέση, από ο,τι πληροφορούμεθα, είναι έτοιμοι να βρεθούν και άλλοι νέοι και παλαιότεροι, όπως προαναφέραμε, συνάδελφοι που την περασμένη χρονιά 2013 είχαν, όπως έχουμε επισημάνει, για διάφορους λόγους πολύ μικρού εύρους συνταγογράφηση.

Κύριε Πρόεδρε, είναι η ώρα να παρθούν δίκαιες αποφάσεις με την ανάκληση του μέτρου αυτού. Αποφάσεις και μέτρα που δεν θα έχουν κάθετο χαρακτήρα και δεν θα εμποδίζουν τους ιατρούς να ασκούν με αξιοπρέπεια την ιατρική και να συνταγογραφούν όπου αυτό επιβάλλεται.

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Γαλανόπουλος                                   Ιωάννης Δάρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *