”Μπαρούτι” η Βουλή για το νομοσχέδιο Άδωνι! Ένταση και κατηγορίες

αδωνιςΈντονοι διαξιφισμοί αυτή την ώρα στη Βουλή μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και εκπροσώπων των γιατρών κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νομοσχέδιο για το νέο ΕΟΠΥΥ

Διάλογοι με ένταση και αλληλοκατηγορίες κατεγράφησαν κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νομοσχέδιο που αλλάζει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και δημιουργεί το ΠΕΔΥ. Εκπρόσωποι των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αλλά και των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΠΕΝΓΕ) επιτέθηκαν λεκτικά στον Άδωνι Γεωργιάδη για τις ρυθμίσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο του για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών.

Ιδιαίτερα έντονος ήταν ο διάλογος με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρη Βαρνάβα ο οποίος επεσήμανε ότι με τις αλλαγές μπαίνει ταφόπλακα στην δημόσια υγεία ενώ ζήτησε σε υψηλούς τόνους να δοθεί παράταση προσαρμογής στους γιατρούς που θα ενταχθούν στο ΕΣΥ από τον ΕΟΠΥΥ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Βαρβάρα Ανεμοδουρά η οποία εκτόξευσε κατηγορίες εναντίον του υπουργού Υγείας ότι δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας στους γιατρούς του ΕΣΥ και τους οδηγεί εκτός συστήματος ενώ πολλοί είναι αυτοί που επεσήμαναν ότι με τις αλλαγές δημιουργούνται γιατροί πολλών ταχυτήτων.

Πάντως στη συνεδρίαση – που δε θύμιζε ελληνικό κοινοβούλιο- δεν έλειψαν οι φωνές, οι εντάσεις

οι αλληλοκατηγορίες με τους παρόντες βουλευτές να κρατούν πιο ουδέτερη στάση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του υπεραμύνθηκε των αλλαγών που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, ενώ διατήρησε και ο ίδιος υψηλούς τόνους στην ήδη τεταμένη συζήτηση

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

 

http://www.iatropedia.gr/articles/read/5982

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.