Νέα από Αρκαδία. Για το συμφέρον όλων μας

ARKADIA18-150x150177Μόνο αφελείς ή εθελοτυφλούντες θα ήταν δυνατό να αμφισβητήσουν ότι μια εκλογική μάχη, σε αυτοδιοικητικές εκλογές, μπορεί να κερδηθεί με διασπασμένα τα μέλη μιας παράταξης. Και μόνο αφελείς ή ανεύθυνοι θα ήταν δυνατό να ισχυριστούν ότι η κατάκτηση του δημαρχιακού θώκου δεν προϋποθέτει την κατάθεση υπεύθυνου σχεδίου δημοτικής πολιτικής.

Δυστυχώς οι συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης είναι τέτοιοι που δεν αφήνουν περιθώρια για πολιτικές εξελίξεις οι οποίες να παρακινούν σε αυτόνομη παρουσία οιασδήποτε κίνησης . Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η εκλογική αναμέτρηση θα καθιστούσε αδύνατη την κατάκτηση της εξουσίας, ικανής να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών.

Μόνο ένας τρόπος εξόδου από το αδιέξοδο υπάρχει. Κι αυτός εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την υπευθυνότητα την οποία θα επιδείξουν τα κόμματα της μειοψηφίας, οι κινήσεις και οι προσωπικότητες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Όσο οι δυνάμεις αυτές παραμένουν διάσπαρτες και αρνούνται να συνενωθούν και να καθορίσουν με την παρουσία και τη στάση τους τις πολιτικές εξελίξεις, τόσο ανέφικτος καθίσταται ο στόχος κατάκτησης της δημοτικής εξουσίας. Παυλής, Τζιούμης, Γεωργακόπουλος και Παπαζαχαρίας, καλούνται να συμπήξουν τις δυνάμεις τους σε κοινό μέτωπο για μια άλλη πολιτική στο δήμο.

Η κυβερνώσα παράταξη του κ. Σμυρνιώτη, αξιοποίησε στο έπακρο την παρακαταθήκη Κοτσιάνη και υλοποίησε όλα όσα παρέλαβε από αυτόν, αλλάζοντας καθ ολοκληρίαν τη μορφή της πόλης. Σε αυτό δεν χωρά καμιά αμφιβολία. Δεν ξέρουμε όμως αν πέρα από αυτό αφήνει κάποια άλλη παρακαταθήκη για την επόμενη δημαρχιακή εξουσία.

Γι αυτό λέμε πως είναι ιστορική η ευθύνη για τον χώρο της Κεντροαριστεράς και τους ανθρώπους της η συνένωση όλων στο κοινό καλό. Και πως αποτελεί συνολικό χρέος για όλους αλλά και ατομικό για τον καθέναν, αφού ο κίνδυνος κατακερματισμού στις εκλογές είναι υπαρκτός, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και παραμερίζοντας κομματικούς εγωισμούς και προσωπικές φιλοδοξίες να ενώσουν τις δυνάμεις και να αγωνιστούν από κοινού ώστε να επαναφέρουν τον τόπο στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.

Υποτίθεται ότι πολιτεύονται με κυρίαρχη επιδίωξη το καλό του τόπου. Τώρα είναι η ευκαιρία να το αποδείξουν. Και να κινηθούν ενωτικά, δημιουργικά και αποτελεσματικά.

«Γιάννα»

Γέμισε από κόσμο το Πνευματικό Κέντρο κατά την παρουσίαση του βιβλίου της Γιάννας Αγγελοπούλου. Όχι όμως ασφυκτικά, όπως θα περίμενε κανείς. Θες το κρύο και η βροχή, θες η αλλεργία που προκαλεί σε κάποιους «προοδευτικούς» το άκουσμα και μόνο του ονόματός της η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη. Απουσίαζε σύσσωμη η αντιπολίτευση του δήμου, καθώς λίγες μέρες πριν είχε διαφωνήσει για τη διάθεση χρημάτων από το δήμο, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της εκδήλωσης. Ωστόσο η ίδια η συγγραφέας κομψή, όπως πάντα και αεράτη, μίλησε για το βιβλίο και την προσωπική της διαδρομή, με αφετηρία τα πρώτα της βήματα στην Κρήτη και φτάνοντας μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με εντάσεις το Περιφερειακό

Χαμός έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής όπου διεξήχθη συζήτηση για τη ΜΠΕ διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας με ΣΔΙΤ. Πλήθος κόσμου από τις θιγόμενες περιοχές όπου πρόκειται να δημιουργηθούν εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων της ΤΕΡΝΑ, είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στο Πνευματικό Κέντρο, διαμαρτυρόμενο, γεγονός που ανάγκασε την πλειοψηφία του ΠΕΣΥ να αλλάξει αίθουσα και να μεταφερθεί σε άλλη μικρότερη στον πάνω όροφο του κτηρίου για περισσότερη ησυχία. Τελικά και μετά από ενημέρωση που έγινε από τους εκπροσώπους της ΤΕΡΝΑ και αφού μίλησαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων, η μελέτη πέρασε με ψήφους της συμπολίτευσης. Καταψήφισε η παράταξη του κ. Γόντικα, που παρέμεινε στην αίθουσα της συνεδρίασης, ενώ εκείνη του κ. Πατσαρίνου είχε αποχωρήσει, καταγγέλλοντας το γεγονός νε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν « δεχτήκαμε να συνεδριάσουμε με τα ΜΑΤ στις πόρτες και τον αποκλεισμό του κόσμου από την συζήτηση».

Θετική γνωμοδότηση

Το ψήφισμα το οποίο τέθηκε προς ψηφοφορία έτσι όπως διαβάστηκε από την αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάκου ανέφερε το εξής: «Το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου γνωμοδοτεί θετικά για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και διαβιβάζει όλες τις απόψεις και τις παρατηρήσεις στο πλαίσιο της διαβούλευσης προκειμένου η αδειοδοτούσα αρχή να τις αιτιολογήσει και να εκδώσει τους βέλτιστους περιβαντολογικούς όρους ώστε το έργο να είναι σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των τριών Υπουργείων, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, πρότυπο Ευρωπαϊκό έργο για την προστασία του περιβάλλοντος.»

Παραίτηση Μπούκλη

Λίγο ενωρίτερα ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Μπούκλης, επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά, παραιτήθηκε από την θέση του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου και αποχώρησε από την Συνεδρίαση γιατί όπως ανέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο: « ο λόγος της παραίτησης, ήταν η κατά παράβαση του Καλλικράτη συνεδρίασή μας, κεκλεισμένων των θυρών, σε άλλη μικρότερη από την συνήθη αίθουσα συνεδριάσεων, και κυρίως με ισχυρή αστυνομική δύναμη να διενεργεί ελέγχους για το ποίος θα εισέλθει στο κτήριο και ποιός όχι…. Η παιδεία μου, η αγωγή μου, η προσήλωση μου στις λειτουργίες της δημοκρατίας και η εικόνα των διαμαρτυρόμενων συμπολιτών μας, είπε ο κ. Μπούκλης, μου επέβαλλαν την αποχώρηση μου από την συνεδρίαση και την παραίτηση μου από την θέση του Γραμματέα».

Παραιτήσεων συνέχεια.

Την παραίτησή του υπέβαλε την περασμένη Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014, και ο αντιδήμαρχος Γορτυνίας Πέτρος Ζούνης της παράταξης του Γιάννη Γιαννόπουλου Δημάρχου Γορτυνίας από τη θέση του αντιδημάρχου αλλά και του δημοτικού συμβούλου και παραμένει εκτός παράταξης.

Περδικόβρυση

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00, στην αίθουσα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, Τζωρτζ 9, κοντά στην πλατεία Κάνιγγος θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Περδικόβρυση …σαν παραμύθι» του Χριστόφορου Β. Νικολάου. Η εκδήλωση αυτή εντάχτηκε σε ημερίδα που αποφάσισε να διοργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Περδικοβρυσιωτών και περιλαμβάνει Γενική Συνέλευση (ώρα 16.00), κοπή πίτας και την παρουσίαση του βιβλίου. Το βιβλίο θα προλογίσουν οι Καστρίτες Γιάννης Κόκκωνας και Ηλίας Καμπυλαυκάς. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αρκάδων κ. Γεώργιος Ζαραφέτας.

Ημερίδα Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής

Η 1η Παμπελοποννησιακή Ημερίδα Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη στις 15 Φεβρουαρίου 2014, από το σύλλογο Διπλωματούχων Νοσηλευτών Χειρουργείου (ΣΥ.Δ.ΝΟ.Χ.) και το Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης, υπό την Αιγίδα του Δήμου Τρίπολης. Δηλώσεις συμμετοχής έχουν κάνει όλα τα Νοσοκομεία της Πελοποννήσου. Η ημερίδα γίνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Περιεγχειρητικού Νοσηλευτή, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης με είσοδο ελεύθερη.

Χαμογελάτε

Χτυπάει θυροτηλέφωνο. Σε ρωτάει:

-Είσαι σπίτι;

Δεν νευριάζεις. Απαντάς ήρεμα:

-Ναι, εσύ που είσαι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *