Νέα από Αρκαδία. Πώς θέλουμε τους διαχειριστές της τοπικής αυτοδιοίκησης

ARKADIA18-150x150177Η Αρκαδική πρωτεύουσα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια κρίσιμη, ιστορική καμπή, καθώς ύστερα από πάρα πολλά χρόνια αδράνειας και μαρασμού, κατόρθωσε να αναπνεύσει σημαντικά, μέσα από την ολοκλήρωση πολλών και σπουδαίων έργων, που άλλαξαν την αρχιτεκτονική της εικόνα καθ ολοκληρίαν. Γι αυτό κι εκείνο που τώρα έχει ανάγκη είναι η δυναμική που απέκτησε τα τελευταία χρόνια και που την σπρώχνει μπροστά, να μην ανακοπεί από τους οποιαδήποτε επόμενους διαχειριστές της. Τούτο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από το «υλικό» που θα αφήσει ως παρακαταθήκη η απερχόμενη δημοτική αρχή ώστε να αξιοποιηθεί καταλλήλως από την διάδοχό της.

Συνεπώς απαιτούνται στο μέλλον ικανοί αυτοδιοικητικοί για να διατηρήσουν τα κεκτημένα και να ορίσουν τα μέλλοντα. Απαιτούνται δημοτικοί συνδυασμοί με όραμα και ξεκάθαρη στρατηγική. Οι διεργασίες και τα «συνοικέσια» που συντελούνται στον κατακερματισμένο χώρο της δημοτικής αντιπολίτευσης, παρότι ακόμα ενωρίς για συμπεράσματα, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Οι «μάχες» που φαίνεται πως ξεκίνησαν εστιάζονται σε ονόματα, συνθήματα και καρέκλες, παρά σε ιδέες και προτάσεις για το καλό αυτής της πόλης και του δήμου γενικότερα.

Καιρός είναι να καταλάβουν οι υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες ότι οι δημότες – ψηφοφόροι αναζητούν δημοτικούς συνδυασμούς με συγκεκριμένη ταυτότητα και ικανούς να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά, αποφασισμένους να συγκρουστούν με τα τοπικά συμφέροντα του τσαμπουκά και της αυθαιρεσίας και να υπερασπιστούν το δικαίωμα των δημοτών να ζουν σε μια πόλη χωρίς χρέη, χωρίς μίζες στη διεκδίκηση δημοτικών εργασιών, όπου αξιοκρατία και η ευταξία θα κυριαρχεί σε κάθε γωνιά της.

Όσο πιο γρήγορα τα μηνύματα της κοινωνίας «φτάσουν» στα στελέχη που θα συγκροτήσουν τους εκλογικούς δημοτικούς συνδυασμούς, τόσο μεγαλύτερες ελπίδες έχουν να αποφύγουν την απαξίωση και να διασωθούν από την εκλογική συρρίκνωση.

Θέατρο Αγιώργη

Με πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας βιομήχανου κ. Δέμου, σε συνεργασία με τον Δημήτρη Ταλαγάνη και το δήμαρχο κ. Σμυρνιώτη, εξετάζεται η δημιουργία στο θέατρο του Αγιώργη τουαλετών και παρασκηνίων αλλά και μιας ή δυο ακόμη σειρών καθισμάτων ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητά του και να καταστεί λειτουργικό από κάθε άποψη. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, που αν υλοποιηθεί θα αποδώσει τα μέγιστα στον πολιτισμό της πόλης, καθώς θα μπορεί να φιλοξενεί παραστάσεις υψηλής πολιτιστικής στάθμης, σαν κι αυτή της Λυρικής στο Μαλλιαροπούλειο, που είναι και η στόχευση του κ. Δέμου, εκ των βασικών χορηγών του όλου εγχειρήματος.

Οικονομικό Επιμελητήριο

Η νέα Διοίκηση του 11ου Περιφερειακού Τμήματος Νοτιανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, που εξελέγη στις εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου 2013, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Τσίτας Νικόλαος Πρόεδρος, Θωμάς Διονύσιος Αντιπρόεδρος, Μουκουνίδης Κωνσταντίνος Γενικός Γραμματέας, Παύλου Χρήστος Οικονομικός Επόπτης, Μαρινόπουλος Ιωάννης Μέλος , Κρητικός Παναγιώτης Μέλος, Παπουτσής Παναγιώτης Μέλος.

Οικολόγοι – Πράσινοι

Στη συνεδρίαση της 20ης Ιανουαρίου 2014 της Γραμματείας της Π.Ο. ΠΕΛ/ΣΟΥ των Οικολόγων Πράσινων εκλέχθηκαν : Συντονιστής Πάνος Σουκαράς Εκ. Τύπου Δήμητρα Λυμπεροπούλου

Γραμματέας Νίκος Σαράντης Ταμίας Ερικ Νέκρανς.

Κλείνουν οι υποψηφιότητες

Για πρώτη φορά, ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Ανδρ. Παπαμιμίκος έχει καταφέρει με τη συνδρομή και έμπειρων κομματικών παραγόντων, όπως ο πρώην Γραμματέας κ. Ελ. Ζαγορίτης, να κλείσει τόσο νωρίς τον φάκελο των υποψηφιοτήτων με ελάχιστες εκκρεμότητες. Σε αυτές είναι οι δήμοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης και οι περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου, αν και στην τελευταία η πλάστιγγα γέρνει προς τον νυν περιφερειάρχη κ. Π. Τατούλη. Πηγή: tovima.gr

«Ξεσκονίζουν» καταθέσεις

Δύο αιρετούς στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων βρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ «ξεσκονίζει», σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το ΣΔΟΕ. Με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για έναν πρώην νομάρχη νομού της Πελοποννήσου με λογαριασμό 2,5 εκατ. ευρώ και έναν πρώην νομαρχιακό σύμβουλο σε νομό της Μακεδονία με καταθέσεις 2 εκατομμυρίων. Και οι δύο έχουν προσκομίζει έγγραφα, τα οποία όμως δεν δικαιολογούν τις καταθέσεις τους.

«Σπάσιμο» Καλλικράτη

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας (Γρηγοράκος), παρά το γεγονός ότι το κόμμα του (σ.σ. για να μην… ξεχνιέται είναι τοποθετημένος από το ΠΑΣΟΚ) είναι αντίθετο με το «σπάσιμο» Καλλικρατικών δήμων, σιγοντάρει τον υπουργό του Γιάννη Μιχελάκη, που επιχειρεί το αντίθετο. Ε, λοιπόν, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές της στήλης, η απάντηση είναι πολύ πιθανόν ότι βρίσκεται στα νότια της Πελοποννήσου, στην Ελαφόνησο του νομού Λακωνίας όπου και εκλέγεται ο Λεωνίδας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο αναπληρωτής είναι (σφόδρα) υπέρ της επανασύστασης του Δήμου Βοιών και την προσάρτηση σε αυτόν της Ελαφονήσου που τώρα, με βάση την αρχή του Καλλικράτη «κάθε νησί και δήμος», είναι αυτόνομος δήμος. Έτσι, λένε οι ίδιες πηγές, ο (πονηρός) Λεωνίδας σκέφτηκε ότι μαζί με το βασιλικό (σπάσιμο μεγάλων νησιωτικών δήμων, όπως η Λέσβος, η Κέρκυρα, η Ρόδος κλπ) θα ποτιστεί και η γλάστρα (κατάργηση του Δήμου Ελαφονήσου). Μάλιστα, μαζί του είναι η, επίσης βουλευτής (της ΝΔ αυτή) Λακωνίας, Φεβρωνία Πατριανάκου. Aftodioikisi.gr

Βουκολικές .. αναμετρήσεις

Δυο βουλευτές από την επαρχία, οι οποίοι δεν διακρίνονται για το υψηλό επίπεδο πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης εντός του κοινοβουλίου, επιδόθηκαν προχθές σε …βουκολικές αναμετρήσεις. Αντίπαλοι ήταν εκ μέρους της ΝΔ ο Ιορδάνης Τζαμτζής και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Κασσής, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης». Θέμα της αντιπαράθεσης ήταν πόσα αρνιά έχουν ως τώρα αρμέξει στη ζωή τους, με τον κ. Κασσή να αμφισβητεί ότι ο κ. Τζαμτζής έχει αρμέξει και τον κ. Τζαμτζή να του δείχνει τα χέρια του πόσο πρησμένα είναι από το άρμεγμα.

Έλα, όμως, που ο κ. Κασσής είχε ένα όπλο στην αντιπαράθεση που το άφησε τελευταίο: «Με τέτοια κοιλιά πώς αρμέγεις;» είπε στον κ. Τζαμτζή.

«Γέρων Μπεσαμέλιος…»

Μια ακόμη σελίδα που διακωμωδεί την Εκκλησία εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες στο facebook, ώστε να εκφράσει την διαμαρτυρία των υποστηρικτών του διαχειριστή της αντίστοιχης σελίδας «γέροντας παστίτσιος» ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε σε δεκάμηνη φυλάκιση για προσβολή θρησκεύματος. Η νέα σελίδα τιτλοφορείται «Γέρων Μπεσαμέλιος ο δεκαμηνίτης». Οι διαχειριστές της νέας σελίδας, στο διαδικτυακό τους «μανιφέστο» σημειώνουν εκτός των άλλων πως «Το πρόβλημα δεν είναι ο (πεθαμένος) γέρων Παΐσιος. Το πρόβλημα δεν είναι καν αυτά που έλεγε. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε εκείνοι που τον αγαπούν, τον πιστεύουν και θεωρούν πως έκανε θαύματα. Όπως δεν είναι πρόβλημα ο Χριστός ή ο Θεός. Το πρόβλημα είναι η Εκκλησία Α.Ε. και το συνεχές ανακάτωμά της με την εκπαίδευση, το Κράτος και τις ελευθερίες των ανθρώπων». Παρά το γεγονός πως η καταδικαστική απόφαση εις βάρος του διαχειριστή της πρώτης σελίδας «γέροντας παστίτσιος» χαιρετίστηκε από αρκετούς στο εσωτερικό της Εκκλησίας, ακόμη και από Ιεράρχες, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως η δικαστική διαχείριση τέτοιων θεμάτων δεν προστατεύει την Εκκλησία.

Χαμογελάτε

-Αρχίζω πάλι να μετράω πρόβατα για να κοιμηθώ. Τι να δω; Λείπανε δύο. Αστυνομία, κακό, τέσσερις το πρωί κοιμήθηκα. Είναι να μη σου τύχει.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *