Π.Ο.Σ.Υ.Π.Υ. Πανιατρική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης

Προς εργαστηριακόςΠ.Ι.Σ. και Όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας

Αθήνα, 23/01/2014

Αρ. Πρωτ. : 129

Πανιατρική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης

Αγαπητέ Πρόεδρε του Π.Ι.Σ., Αγαπητοί συνάδελφοι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας

Όπως όλοι έχετε διαπιστώσει ένας μεγάλος αριθμός εργαστηριακών και κλινικό-εργαστηριακών γιατρών έχει ήδη καταθέσει εξουσιοδοτήσεις στους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους ανά την Ελλάδα προκειμένου να διαπραγματευτούν για λογαριασμό τους :

α) Για τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες

β) Για την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

γ) Για την υπογραφή και την διατύπωση των ειδικών όρων των νέων συμβάσεων τους με τον ΕΟΠΥΥ.

Αυτή η πρωτοβουλία μας να κατευθύνουμε τους συναδέλφους μας στην εν λόγω διαδικασία ήταν το αποτέλεσμα της υιοθέτησης από πλευράς Υπουργείου Υγείας μονοπωλιακών πρακτικών (ένας αγοραστής για όλο τον Ελληνικό πληθυσμό) που έχει δείξει δείγματα γραφής με την αυθαίρετη και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση διαμόρφωση του προϋπολογισμού της Π.Φ.Υ. που βαίνει συνεχώς μειούμενος σύμφωνα με τα λογιστικά υπόλοιπα του Υπουργείου Οικονομικών

και με την αυθαίρετη και χωρίς προηγούμενο περικοπή κατά 50% των υποχρεώσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους παρόχους υγείας για το 2013 με claw back και rebate.

Είναι προφανές ότι έπεται συνέχεια που άπτεται των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σε εφαρμογή λοιπόν της εξουσιοδότησης που έχετε από τα μέλη μας είναι απαραίτητη η σύσταση Πανιατρικής Επιτροπής Διαπραγμάτευσης. Παρακαλούμε να μας δηλώσετε ποιοι από εσάς ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο συγκεκριμένο όργανο.

Υπό την αιγίδα του Π.Ι.Σ. θα ακολουθήσει εκλογή των εκπροσώπων των Προέδρων που θα συστήσουν την Πανιατρική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και θα είναι τα εκτελεστικά μέλη της.

Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων των εργαστηριακών και κλινικό – εργαστηριακών γιατρών.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Περιμένουμε την καθολική ανταπόκριση σας.

Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

Θ. Χατζηπαναγιώτου                     Ι. Κλεινάκης

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *