Ιατρικός Συλλογος Λάρισας. Οχι στο πλαφόν συνταγογράφησης Φαρμάκων…

ιατρικος συλλογος λαρισαςΟΧΙ ΣΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Ο «αλχημικός» τρόπος του πλαφόν με τον οποίο επιχειρούν η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας να επιλύσουν το πρόβλημα της αυξημένης φαρμακευτικής δαπάνης, του όγκου των εργαστηριακών εξετάσεων καθώς και τις περιορισμένης χρήσης ανώνυμων αντίγραφων φαρμάκων (ανακυκλωμένων σκουπιδιών), μετακυλίωντας ακόμα μεγαλύτερο κόστος στις άδειες τσέπες των συμπολιτών μας και απαξιώνοντας παράλληλα την ιατρική επιστήμη και τους λειτουργούς της, αποδεικνύει περίτρανα την πλήρη αποτυχία των μέχρι τώρα κυβερνητικών αποφάσεων και ενεργειών προς την κατεύθυνση της μείωσης των σε επίπεδα επιστημονικά παραδεκτά.

Προφανώς, μόνον νοσηρά μυαλά θα μπορούσαν να σκεφτούν και να νομοθετήσουν τέτοιες οριζόντιες ελεγκτικές παραμέτρους, που εκ των πραγμάτων είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, αναδεικνύοντας ως μείζον πρόβλημα την πλήρη ανεπάρκεια αυτών που αποφασίζουν και νομοθετούν.

Η επιβράβευση των υπερβολικά συνταγογραφούντων γιατρών, επιτέλους θεσμοθετείται στη χώρα μας, ενώ οι συνετοί και οι ακολουθούντες πιστά τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και δεοντολογίας τιμωρούνται!!! Οι νέοι γιατροί εξουδετερώνονται πλήρως!!!

Αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούμε σε κωμικοτραγικές καταστάσεις, όπου οι ασθενείς δεν θα μπορούν να επισκεφθούν τον γιατρό της εμπιστοσύνης τους, γιατί αυτός μπορεί να έχει συμπληρώσει το πλαφόν και είτε θα περιπλανώνται σε άλλα ιδιωτικά ή δημόσια ιατρεία, είτε θα αναγκάζονται αγανακτισμένοι πλέον να τα πληρώνουν απ’ την τσέπη τους, εφόσον φυσικά υπάρχουν τέτοια χρήματα.

Η προσφυγή μας στην Δικαιοσύνη, τόσο κατά των υπουργικών αποφάσεων, όσο και κατά των αντίστοιχων εφαρμοστικών εγκυκλίων του ΕΟΠΥΥ, είναι πλέον μονόδρομος για μας.

Ο προσχηματικός και αποπροσανατολιστικός διάλογος, με αρμόδιους που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και έχουν αναλάβει εργολαβικά την κατεδάφιση του υφιστάμενου συστήματος υγείας και την παράδοση του στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, πρέπει να σταματήσει αμέσως.

ΓΙΑ ΤΟΝ Ι.ΣΛ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                       ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *