Νέα από Αρκαδία. Εβδομάδα για … σκι!

ARKADIA18-150x15017Η Λευκή Εβδομάδα δηλαδή η πρόταση των ξενοδόχων να κλείσουν τα σχολεία μια εβδομάδα μετά την Καθαρά Δευτέρα για την τόνωση του τουρισμού, προκαλεί αντιδράσεις σε γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές. Και τους κάνει έξαλλους με την αλόγιστη και επιπόλαιη αντιμετώπιση, όπως φαίνεται, της κυβέρνησης σχετικά με τα πολλά και σοβαρά προβλήματα των περισσότερων ανθρώπων σε αυτή τη χώρα.

Γιατί βέβαια η πρόταση αυτή, έτσι όπως τίθεται κυρίως, σε μια χώρα που χειμάζεται και υποφέρει τα πάνδεινα, αποτελεί προσβολή στο κοινό αίσθημα. Με τι χρήματα ακριβώς θα πάνε όλα αυτά τα παιδιά που δεν θα είναι στα σχολεία χειμερινές διακοπές, όταν οι περισσότεροι γονείς δηλώνουν ότι κόβουν περιττές δαπάνες για να αντιμετωπίσουν άλλες άμεσες ανάγκες των οικογενειών τους; Όταν με το ζόρι καταφέρνουν να τα βγάλουν πέρα με τα καθημερινά, και όχι πάντα, πώς ακριβώς θα κανονίσουν να πάνε για «λευκές» διακοπές στα χιονοδρομικά κέντρα και άλλα κουραφέξαλα; Μήπως θα τα στέλνουν με τους συνταξιούχους γονείς τους που τους περισσεύουν τα λεφτά…

Οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πράγματι αυτές τις διακοπές στο πρόγραμμά τους είναι χώρες όπως η Αυστρία, η Γερμανία ή η Ελβετία για παράδειγμα που δεν ξεκίνησαν τον χειμερινό τουρισμό πρόσφατα, ούτε αποτελεί είδος πολυτελείας για τους πολίτες τους, οι οποίοι εκτός των άλλων δεν βιώνουν κάποια ακραία ανθρωπιστική κρίση – το αντίθετο μάλιστα. Έχουν δε δύο εβδομάδες καλοκαιρινές διακοπές. Είναι μέρος της ζωής τους με τον ίδιο τρόπο που είναι για μας η θάλασσα το καλοκαίρι. Και ενώ αναμφισβήτητα ο ορεινός τουριστικός πλούτος της Ελλάδας είναι σημαντικός και άξιος στήριξης και ανάπτυξης τα θέματα πρέπει πάντα να μπαίνουν στη σωστή τους διάσταση και σε ρεαλιστικά πλαίσια. Και πάντως όχι σε τέτοιες εποχές οικονομικής ανέχειας. Για να έχουν μια σοβαρότητα και να μην καταντούν γελοία.

Και «το γελοίον του πράγματος, εν προκειμένω, είναι ότι η νέα εκπαιδευτική επανάσταση γίνεται με πρωτοβουλία ξενοδόχων. Ενώ το γελοιωδέστερον είναι ότι το υπουργείο Τουρισμού ανακαλύπτει στην πρόταση μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τονώσει τον χειμερινό τουρισμό» (Τάκης Θεοδωρόπουλος εφ. Καθημερινή). Τουλάχιστον αν τη «λευκή εβδομάδα» την παραχωρούσαν τα σχολεία για επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, βιβλιοθήκες, εκθέσεις, συναυλίες ή διαλέξεις, νισάφι, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Αλά όχι και για … σκι.

Είπαν «όχι» στα σκουπίδια…

Σε μια έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα από τη παρουσία κατοίκων της Παλαιόχουνης, έγινε διεξοδική συζήτηση πάνω στην περιβαλλοντική μελέτη της ΤΕΡΝΑ για το εργοστάσιο διαχείρισης των απορριμμάτων στο χωριό τους. Οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας αλλά και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, όπως και εκπρόσωποι των κατοίκων τάχθηκαν κατά της δημιουργίας του εργοστασίου στο χώρο αυτό, γιατί αποτελεί νάρκη για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων. Παρότι δεν διαφώνησε με τη μέθοδο διαχείρισης ο κ. Παυλής, ήταν κάθετα αρνητικός με τη χωροθέτηση του συγκεκριμένου εργοστασίου.

Από την άλλη ο κ. Τζιούμης επέκρινε δριμύτατα τη δημοτική αρχή κατηγορώντας την για ολιγωρία και αδιαφορία στη διαχείριση των σκουπιδιών με ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή. Ζήτησε δε την ενεργοποίηση της σύμβασης με το ΤΕΙ Κρήτης για αποκλειστική διαχείριση των απορριμμάτων του δήμου Τρίπολης, είπε «όχι» στη ΜΠΕ της ΤΕΡΝΑ και «ναι» σε εκείνη που κατέθεσαν επιστήμονες – εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής.

… Σύμβουλοι και κάτοικοι

Ο κ. Γεωργακόπουλος επανέφερε παλαιότερη πρότασή του για αποκλειστική και μόνο από εμάς διαχείριση των δικών μας απορριμμάτων και όχι των άλλων νομών, ο κ. Νικολάου ζήτησε την αποκλειστική διαχείριση από δημόσιο φορέα ενώ ο κ. Παπαζαχαρίας εξέφρασε τη δυσπιστία του αναφέροντας ότι όπως πάμε είναι σίγουρο πως θα πνιγούμε από τα σκουπίδια όχι μόνο της Πελοποννήσου αλλά και της Αθήνας.

Τελικά ετέθη προς ψήφιση πρόταση του κ. Νικολάου, η οποία διαμορφώθηκε και κατετέθη ως κοινή πρόταση από όλη την αντιπολίτευση και η οποία λέει «όχι» στη μελέτη της ΤΕΡΝΑ, καλεί δε το Περιφερειακό Συμβούλιο να την καταψηφίσει. Κατά την ψηφοφορία 19 μέλη του Δ.Σ ψήφισαν υπέρ της πρότασης Νικολάου (Τρίκολας, Σταμάτης, Πεπόνης,, Καρλής, Συνοδινού, Παυλής, Κοσκολός, Καρώνης, Αλεξάκης, Αναγνωστόπουλος, Παπαζαχαρίας, Σαμαρτζής, Κακλαμάνος, Βόσνος, Καλαμούτσος Ηλίας,, Τζιούμης, Κούρος, Γεωργακόπουλος, Νικολάου) και 14 εναντίον (Ταλούμης,Κοσκινάς, Μπόζος, Τασιγιαννάκης, Καλτεζιώτης, Ζαμπαθά, Σαμπράκος, Σαββάκης, Κοκκινάκος, Παλιογιάννης, Μπισιούλης, Τζανής, Κουκάκης,, Παπαδημητρίου).

Ανεξαρτητοποίηση

Και επίσημα ήρθε η ανεξαρτητοποίηση του κ. Τσιαμούλου στο χθεσινό Δ.Σ, από την παράταξη «Τρίπολη – Πρωτεύουσα του Μοριά» του κ. Παυλή, με την ανάγνωση από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κ. Ταλούμη επιστολής του, στην οποία αναφέρει ότι παραιτείται από κάθε αρμοδιότητα και κάθε συμμετοχή σε οποιαδήποτε επιτροπή και συμβούλιο.

Λακκούβες καρμανιόλες

Εδώ και πολύ καιρό στο δρόμο και δίπλα από τα γραφεία της Μεραρχίας, στην είσοδο του εργοταξίου όπου ανεγείρεται η ψυχιατρική κλινική, μια τεράστια λακκούβα έχει καταστεί κίνδυνος θάνατος για τα τροχοφόρα που οδηγούνται ή εξέρχονται του Παναρκαδικού νοσοκομείου. Οι διαμαρτυρίες των δημοτών φαίνεται πως απευθύνονται σε ώτα μη ακουόντων.

Δωρεά 800 ευρώ από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής για τον εξοπλισμό με καθίσματα και άλλα είδη του καθιστικού χώρου της παιδιατρικής κλινικής του Παναρκαδικού νοσοκομείου.

«ΓΙΑΝΝΑ»

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 19.30 στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη «ΓΙΑΝΝΑ», από την ίδια τη συγγραφέα. Η παρουσίαση επρόκειτο να γίνει τον περασμένο Νοέμβριο αλλά είχε αναβληθεί για άγνωστους λόγους. Μέρος των εσόδων από την πώληση των βιβλίων θα διατεθεί στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κάψια Μαντινείας του Δήμου Τρίπολης.

Ελληνικά προϊόντα

Ξέρατε ότι αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2014 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια. Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό. Και σιγά-σιγά, στροφή στο ελληνικό ρούχο και το ελληνικό παπούτσι.

Τα ελληνικά προϊόντα έχουν Barcode που αρχίζει από 520. Κοινοποιήστε το, προωθήστε το.

Μνημείο Nelson Mandela.

Αποτελείται από 50 μεταλλικές ράβδους κομμένες με ακρίβεια με Laser υψηλής ενέργειας, τοποθετημένες έτσι στο τοπίο, ώστε να αναπαριστούν την επέτειο των 50 χρόνων, που ο Nelson Mandela είχε συλληφθεί και φυλακισθεί, στις 6 Αυγούστου 1962, πριν την 27χρονη φυλάκισή του. . … Όταν βρίσκεται κανείς σε ένα συγκεκριμένο μέρος, οι μεταλλικές πλάκες (οι κολώνες του μνημείου) ταιριάζουν έτσι, που μπορεί να διακρίνει την εικόνα του Nelson Mandela, μέσα στο κελί !!

Ο Γλύπτης είναι ο Marco Cianfanelli από το Johannesburg …

Χαμογελάτε

Κάποτε είδε κάποιος τον Διογένη να ζητά ελεημοσύνη από ένα άγαλμα και τον ρώτησε γιατί το κάνει αυτό. Ο Διογένης του απάντησε:-Εξασκούμαι στο να μην απογοητεύομαι απ’ την αναισθησία των ανθρώπων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *