Καστελόριζο εγκαίνια των μονάδων προληπτικής ιατρικής, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

καστελοριζο Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο Καστελόριζο για τα εγκαίνια των μονάδων προληπτικής ιατρικής, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε σήμερα το Καστελόριζο, όπου εγκαινίασε τις μονάδες προληπτικής ιατρικής, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια ο κ. Γεωργιάδης προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Καταρχάς να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο καστελοριζΊδρυμα Νιάρχος , το οποίο με την προσφορά του αυτή των κινητών ιατρείων κάνει μια μικρή επανάσταση στην προληπτική ιατρική της πατρίδας μας. Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα θα έχουμε ελέγξει 37 νησιά της άγονης γραμμής, 55 χιλιάδες ανθρώπους και θα έχουμε για πρώτη φορά την εικόνα της πραγματικής τους υγείας. Ξεκινήσαμε από το Καστελόριζο, όπου σε μία ημέρα, από τους 230 κατοίκους έχουν ήδη εξεταστεί 193. Με 40 μαστογραφίες, με 130 υπέρηχους καρδιάς , με έλεγχο των δοντιών και γενικά, για πρώτη φορά, έχουμε τον ηλεκτρονικό τους φάκελο και γνωρίζουμε την κατάσταση της υγείας τους. Θέλω να ευχαριστήσω την ΑΕΜΥ και όλους τους γιατρούς που εθελοντικά εργάστηκαν τόσο σκληρά για να γίνει αυτό πραγματικότητα και βεβαίως, να πω, ότι μέσα στην άλλη εβδομάδα ψηφίζεται στη Βουλή η σχετική τροπολογία για να λυθεί το πρόβλημα οριστικά με μόνιμο ιατρό, εδώ στο Καστελόριζο, ώστε να ξέρουν οι κάτοικοι του ακριτικού Καστελορίζου ότι το Υπουργείο Υγείας, το κράτος και η Ελληνική Δημοκρατία είναι εδώ μαζί τους, πλάι τους και δεν τους ξεχνάμε σε καμία περίπτωση ».

Από την πλευρά του ο Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Μέλος της Εκτελεστικής Διοίκησης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης επισήμανε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά μου σήμερα . Έχω την τύχη να εκπροσωπώ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να υλοποιούνται προγράμματα τα οποία προσφέρουν και δίνουν αισιοδοξία στον κόσμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *