Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος. Έκφραση προβλήματος προς ΕΟΠΥΥ σχετικά με τα όρια δαπάνης συνταγογράφησης

Πρός

τον ΕΟΠΥΥ

Λ. Αναγνωστόπουλοςe-mail: plafoniatroi@eopyy.gov.gr

Σας ενημερώνω ότι το όριο δαπάνης συνταγογράφησης που μου έχετε ορίσει, με αδικεί προσωπικά διότι

1) Θεωρώ ότι η συνταγογράφηση για τους ασθενείς που με εμπιστεύθηκαν έγινε σύμφωνα με τους κανόνες ιατρικής δεοντολογίας και προσαρμοσμένη στα νέα οικονομικά δεδομένα της εποχής σε αντίθεση με συναδέλφους που υπερσυνταγογραφούσαν και ουσιαστικά επιβραβεύονται από σας.

2) Θεωρώ ότι με το συγκεκριμένο όριο θα δημιουργηθούν ασθενείς δύο κατηγοριών με απώλεια της ισότητας παροχής υγείας που δικαιούται ο κάθε Έλληνας πολίτης.

Φοβάμαι δε ότι πολλοί ασθενείς θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης και εκβιαστικών διλημμάτων.

3) Δεν μου δίνετε πλέον την δυνατότητα και μου αφαιρείτε το κίνητρο να παρέχω καλύτερες υπηρεσίες υγείας σε περισσότερους ασθενείς που θα με εμπιστευθούν μελλοντικά εκτιμώντας το ιατρικό μου έργο.

4) Θα στερήσω την δυνατότητα σε πολλούς ασθενείς μου να πάρουν την πρέπουσα και αναγκαία θεραπεία τους γιατί θα είναι ”ακριβή” και δεν θα μπορώ να την συνταγογραφήσω.

Σκεφτείτε ότι αρκετοί ανήκουν στις λεγόμενες ευαίσθητες ομάδες (βαρέως πάσχοντες,καρκινοπαθείς,ανοσοκατεσταλμένοι,μικρά παιδιά με εμβόλια,κλπ) καθώς και τις ανάλογες συνέπειες.

5) Δεν θα μπορέσω πλέον να εξυπηρετήσω κοινωνικές δομές που έχουν ανάγκη και χρειάζονται φάρμακα (γηροκομεία,κοινωνικά ιατρεία,ΚΑΠΗ,κλπ) γιατί δεν θα επαρκεί το μηνιαίο όριο συνταγογράφησης που μου ορίσατε.

6) Με την συμπλήρωση του μηνιαίου ορίου συνταγογράφησης θα προκαλέσω τεράστια ταλαιπωρία σε ασθενείς ιδίως της τρίτης ηλικίας περιπλανώμενους από ιατρείο σε ιατρείο όπου θα αναζητούν γιατρό να πάρουν τα φάρμακά τους.

 

Παρακαλώ να ανακαλέσετε άμεσα το άδικο μέτρο που επιβάλλατε και στερείτε την δυνατότητα να ασκώ την ιατρική σύμφωνα με τους κανόνες ιατρικής δεοντολογίας και της αρχές της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Υ.Γ. Η παρούσα επιστολή δεν αφορά μόνο εμένα προσωπικά αλλά και 60.000 γιατρούς που υπηρετούν τους Έλληνες πολίτες.

Με τιμή

Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος

Καρδιολόγος,FESC

Πρόεδρος

Ιατρικού Συλ.Φθιώτιδας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *