Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας.Το Νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ αποτελεί ένα γονατογράφημα που βάζει ταφόπλακα στην ΠΦΥ

ισ λαρισαςΣτην πρόσκληση-πρόκληση του Υπουργού Υγείας συμμετοχής μας στη διαβούλευση για το νομοσχέδιο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) απαντάμε ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ, για τους παρακάτω λόγους:

1. Το χρονικό περιθώριο που ορίζεται είναι ελάχιστο για ουσιαστικό διάλογο.

2. Το σύνολο σχεδόν των προτάσεων κρίνεται ότι είναι αποσπασματικές, ανεδαφικές και ανεφάρμοστες.

3. Οι προτάσεις δεν υπακούουν σ’ έναν ουσιαστικό κοινωνικό και πολιτικό σχεδιασμό, που να εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού και να σέβεται τους λειτουργούς της υγείας.

4. Το νομοσχέδιο αφήνει τον μεγαλύτερο όγκο της νομοθεσίας να καθοριστεί σε απώτερο χρόνο με Υπουργικές Αποφάσεις, πράγμα αντιδημοκρατικό και κατ’ ουσίαν, αντισυνταγματικό.

5. Με το νομοσχέδιο παραδίδεται η υγεία του λαού στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και μετακυλύεται το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στις πλάτες του εξαθλιωμένου λαού.

6. Το νομοσχέδιο υπακούει στις επιταγές των επικυρίαρχων δανειστών μας, όσον αφορά τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, τις εργασιακές σχέσεις, τις πηγές και το ύψος της χρηματοδότησης.

 

Ενισχύουμε την απόφαση του Δ.Σ. του ΠΙΣ (10-1-2014) και ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου, που αποτελεί απλά ένα γονατογράφημα, το οποίο βάζει ταφόπλακα στην ΠΦΥ. Είναι δε το χειρότερο νομοσχέδιο που επιχείρησε Υπουργός Υγείας να προωθήσει στη Βουλή μέχρι τώρα.

Ζητάμε παράλληλα από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της χώρας συνολικά να σταματήσουν αυτήν την πολιτική στον τομέα της υγείας και μέσα από ουσιαστική συζήτηση με τα κόμματα και τους φορείς, να προωθηθεί σχέδιο για την ΠΦΥ, το οποίο να γίνεται αποδεκτό και από την κοινωνία και από τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας.

Για το Δ.Σ. του ΙΣΛ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                           ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *