Νέα από Αρκαδία. Να τελειώνουμε με τη διαφθορά

ARKADIA18-150x150177Φαίνεται πως η ιστορία της διαφθοράς με τα εξοπλιστικά προγράμματα δεν είναι η μοναδική και δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί. Τα κυκλώματα που απομυζούσαν δημόσιο χρήμα ήταν πολύ πιο εκτεταμένα από όσο μπορούσε να υποθέσει και ο πιο καχύποπτος. Γιατί ήταν περίπου κοινό μυστικό ότι όταν ανοίξει η όρεξη, τίποτε δεν τους σταματά. Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για το χορό των παράνομων δανειοδοτήσεων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, φανερώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις αδιαφανείς και ανεξέλεγκτες πρακτικές με τις οποίες κομματικοί εκλεκτοί που διορίζονταν σε διοικήσεις, απόλυτα ελεγχομένων από την κυβέρνηση, τραπεζών και ΔΕΚΟ διαχειρίζονταν το δημόσιο χρήμα και είχαν μετατρέψει τους οργανισμούς που διοικούσαν σε φυτώρια διαφθοράς, σε κέντρα πλουτισμού διαφόρων επιτήδειων.

 

Είναι μάλιστα σαφές για όσους δεν θέλουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους ότι οι σκοτεινοί μηχανισμοί δεν λειτούργησαν άπαξ, αλλά διαχρονικά, και ότι οι εμπλεκόμενοι δεν είναι μόνο ενός «χρώματος», αλλά, όπως αποκαλύπτεται, αλλάζουν -«παρακολουθώντας» τις πολιτικές αλλαγές- κόμμα και «ονοματεπώνυμο».

 

Έπρεπε να δράσει αποτελεσματικά η δικαιοσύνη και να δείξει πως η βούλησή της να ξετυλίξει το νήμα και να βγουν όλα στο φως, είναι δεδομένη, ώστε να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τους κομπιναδόρους . Γι αυτό και είναι μοναδική ευκαιρία, τώρα που άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ της διαφθοράς, να καθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα η κόπρος του Αυγείου. Όλοι όσοι είναι αναμεμιγμένοι, όλοι όσοι έβαλαν το χέρι τους στο μέλι, πρέπει να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, όποια ιδιότητα κι αν έχουν. Είτε πρόκειται για πολιτικούς, είτε για στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, είτε για μεσάζοντες. Θα είναι μια ελάχιστη απόδοση δικαιοσύνης για τους πολίτες που υποφέρουν σήμερα και βλέπουν τα χρήματα του ελληνικού λαού να καταλήγουν στις θυρίδες διαφόρων ασυνείδητων .

 

Το κεφάλαιο της ατιμωρησίας πρέπει να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα για τη χώρα μας. Η λεηλασία του δημόσιου χρήματος πρέπει να τελειώσει επιτέλους. Ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνει όταν αποτυχημένοι βουλευτές και κομματικοί κομισάριοι πάψουν να παίρνουν, ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες τους προς το κόμμα, τον αρχηγό ή τους υπουργούς, τη διοίκηση δημόσιων οργανισμών και φορέων. Νισάφι. Αρκετά πληρώσαμε και πληρώνουμε τη λεηλασία της χώρας για να ανεχθούμε να συνεχίζονται τέτοιες πρακτικές.

 

 

 

Ξεκινάμε…

 

Έβαλε μπροστά τις μηχανές, νωρίς νωρίς, ο Δημήτρης Παυλής και σήκωσε την παντιέρα του προεκλογικού αγώνα, πέντε μήνες πριν τη διεξαγωγή τους. Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και τα μικρόφωνα των τοπικών μέσων ενημέρωσης κατάγγειλε τη δημοτική αρχή για πράξεις και παραλείψεις που είχαν ως συνέπεια την αρνητική δημοσιότητα της πόλης, γεγονός που ανέδειξε τις παθογένειες και τα σημάδια φθοράς των κυβερνώντων το δήμο. Γι αυτό και κάλεσε όλους τους δημότες σε συστράτευση και σε συλλογική προσπάθεια για το καλό του δήμου.

 

Στην ανακοίνωση της περασμένης Παρασκευής ουδείς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος παρέστη, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες σε κανονική συνέντευξη τύπου. Ωστόσο οργιάζουν οι φήμες για αποχώρηση του κ. Τσιαμούλου από τον συνδυασμό Παυλή, μετά τη δεδηλωμένη πρόθεσή του να κατέβη επικεφαλής δικού του συνδυασμού.

 

Μαντάς αντί Σκαντζού

 

Ραγδαίες είναι και οι εξελίξεις στα αυτοδιοικητικά του δήμου Βόρειας Κυνουρίας, μετά την επίσημη ανακοίνωση του εκεί δημάρχου κ. Σκαντζού ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Η παράταξή του « Ανεξάρτητη Δημοτική κίνηση πολιτών», αποφάσισε χθες Παρασκευή 10-01-2014, να κατέβει στις εκλογές του Μαίου έχοντας ως υποψήφιο δήμαρχο τον νυν αντιδήμαρχό της Παναγιώτη Μαντά, πολιτικό μηχανικό. Προς τούτο καλεί με πρόσκλησή της όλους όσοι συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της πρώτης νίκης, σε συνεδρίαση τη Δευτέρα 13-1-2014 και ώρα 6.00μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για επικύρωση της απόφασης αυτής.

 

Το χαράτσι στα νοσοκομεία

 

Η απόσυρση του χαρατσιού των 25 ευρώ ευρώ για είσοδο στα δημόσια νοσοκομεία, αποδεικνύει κατά τον κ. Ζαχαριά, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι «πολιτικά εφικτή, για λόγους αντιμετώπισης της κοινωνικής καταστροφής που συντελείται, η κατάργηση στη Βουλή μνημονιακών διατάξεων και νόμων». Τούτο αναφέρεται σε ανακοίνωση του βουλευτή με την επισήμανση ότι παραμένει ακόμα ο βασικός μηχανισμός επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης των ασθενών αυτή την περίοδο, που είναι το «χαράτσι» του 1 ευρώ ανά συνταγή και το οποίο «αυτή δρα σωρευτικά σε μια σειρά μνημονιακών μέτρων που προηγήθηκαν, όπως η αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα και η απελευθέρωση των ΜΗΣΥΦΑ (Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων), ο τριπλασιασμός του κόστους νοσηλείας με την εφαρμογή των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων, η επιβολή συμμετοχής 15% για εργαστηριακές διαγνωστικές εξετάσεις, το εισιτήριο των 5ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και το επικείμενο κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ που εξυπηρετούσαν δωρεάν για δεκαετίες τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας». Η λύση για «τα «ισοδύναμα» που αναζητούν υπάρχει στις « λίστες με τους μεγάλους φοροφυγάδες, στις τις μίζες, τα σκάνδαλα και τη διαφθορά που διαχρονικά ενδημούσαν στο Σύστημα Υγείας με την συγκάλυψη των κομμάτων που σήμερα κυβερνούν, και όχι από τις άδειες τσέπες του ελληνικού λαού».

 

Επώνυμες έδρες

 

Τα πρώτα βήματα για την αξιοποίηση του θεσμού των επώνυμων εδρών στα πανεπιστήμια έγιναν. Δειλά μεν βήματα, λόγω των αγκυλώσεων του πανεπιστημιακού κατεστημένου, αλλά και εξαιτίας των αντιδράσεων αριστερών πανεπιστημιακών και φοιτητών, αλλά σταθερά -όλοι κατανοούν τα πλεονεκτήματα του θεσμού- καθώς έχουν ήδη ιδρυθεί πέντε επώνυμες έδρες σε πανεπιστήμια της χώρας, που αξιοποίησαν τον νέο νόμο- πλαίσιο που θεσμοθετεί τις επώνυμες έδρες.

 

Έτσι, από το 2013-2014 στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών (με έδρα στην Κόρινθο) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα λειτουργήσει επώνυμη έδρα «Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου – Μιχάλης Κακογιάννης». Η έδρα θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής προσφοράς των δύο ΑΕΙ και της σημαντικής συμβολής του Μιχάλη Κακογιάννη στον πολιτισμό.

 

Νέο κτήριο συσσιτίων

 

Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας, στην πρόνοια Ναυπλίου, με αφορμή την κοπή της Βασιλόπιτας των εθελοντών και εθελοντριών του συσσιτίου , παρουσιάστηκαν τα σχέδια του νέου κτηρίου που θα περιλαμβάνει χώρο μαγειρείων, τράπεζας, βοηθητικών χώρων, ιματιοθήκης, γραφεία κα. Ο δήμαρχος κ. Κωστούρος μεταξύ άλλων τόνισε για το μεγάλο έργο που επιτελείται στον Ιερό ναό της Ευαγγελίστριας ,καθώς και για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά οι εθελοντές για να ετοιμάσουν το γεύμα της αγάπης στους απόρους συμπολίτες μας. Να σημειωθεί πως από το συσσίτιο του Ιερού ναού βρίσκουν καθημερινά 150 άτομα ένα ζεστό πιάτο φαγητό. Στις προσπάθειες που έγιναν για να έρθει σε τελική ευθεία το μεγάλο έργο του νέου κτηρίου συνετέλεσαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ναυπλιέων και η περιφέρεια Πελοποννήσου .

Χαμογελάτε

Ο ποιητής Ερμόδοτος σε ποίημά του παρουσίασε τον βασιλιά Αντίγονο ως υιό του ήλιου, αλλά ο Αντίγονος του είπε: Ο δούλος που κρατά το ουροδοχείο δεν θα έχει τέτοια ιδέα για μένα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *