Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στα εγκαίνια ιατρικών μονάδων στην Πολυκλινική στο Ολυμπιακό Χωριό.

2ae51a_PHOTO ADONIS  1Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, παρέστη σήμερα στα εγκαίνια δύο σύγχρονων Κινητών Ιατρικών Μονάδων και ενός Μαγνητικού Τομογράφου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.

Ο ανωτέρω εξοπλισμός αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του Εθνικού Προγράμματος Αγωγής-Προαγωγής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε νησιωτικές ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές.

Μετά το πέρας της εκδήλ571b56_PHOTO 2 (2)ωσης ο κ. Γεωργιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εμείς συνεχίζουμε και δίνουμε την εικόνα της Ελλάδας που ονειρευόμαστε. Μπορείτε να δείτε το αστικού τύπου Κέντρο Υγείας της ΑΕΜΥ, εδώ στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού και να δείτε πώς θέλουμε να φτιάξουμε όλα τα Αστικού Τύπου Κέντρα Υγείας της χώρας τα επόμενα χρόνια. Γιατί οι Έλληνες πολίτες αξίζουν μια καλύτερη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και εδώ με τη συνεργασία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» πετυχαίνουμε κάτι πρωτόγνωρο. Για πρώτη φορά θα έχουμε δύο κινητές μονάδες που τα επόμενα πέντε χρόνια θα γυρνούν όλα τα νησιά της χώρας –τα μικρά νησιά, τα άγονα νησιά που δεν έχουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας σήμερα- ώστε στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής να εξετάζεται όλος ο πληθυσμός και έτσι να μπορούμε να είμαστε προμηθείς κddac31_PHOTO 3 (2)αι όχι επιμηθείς, όπως συνήθως γίνεται σε αυτή τη χώρα».

Ερ. Δημοσιογράφου: Θα κάνετε κάτι για την οικογένεια του ειδικού φρουρού που τραυματίστηκε στα Ζωνιανά;

«Έχω ήδη επικοινωνήσει από χθες, μόλις ενημερώθηκα για το θέμα, με τον κ. Λαζαρίδη. Υπάρχει ένα γραφειοκρατικό ζήτημα το οποίο θα επιλύσουμε σε κάθε περίπτωση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ειδικός φρουρός τραυματίστηκε εν ώρα καθήκοντος».

Ερ. Δημοσιογράφου: Επειδή πριν είπατε ότι η ΑΕΜΥ θα είναι πρότυπο, τα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου θα ανήκουν σε ανώνυμες εταιρείες;

«Όχι. Τα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου θα ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Ερ. Δημοσιογράφου: Το 25ευρω καταργήθηκε. Με το ένα ευρώ τι γίνεται; Θα υπάρξουν εξελίξεις;

«Το ένα ευρώ ισχύει ήδη από χθες. Μη λέω και μεγάλες κουβέντες αλλά η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα που ψηφίζουμε, καλό είναι να μην ξηλώνονται».

Ερ. Δημοσιογράφου: Πόσα «πιάσατε» χθες;

«Δεν έχω τα στοιχεία για να σας απαντήσω».

Ερ. Δημοσιογράφου: Ο κ. Καμμένος απειλεί ότι θα σας κάνει μήνυση για την ιστορία με το σπίτι.

«Πολύ χαίρομαι να βλέπω τον κ. Καμμένο στο δικαστήριο. Πουθενά αλλού δεν έρχεται».

Ερ. Δημοσιογράφου: To νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αύριο, τι θα περιλαμβάνει;

«Θα περιλαμβάνει όλο το σχέδιο της μεταρρυθμίσεως. Και τον οικογενειακό γιατρό και το τι θέλουμε να κάνουμε και το χρονοδιάγραμμα. Και φυσικά τις διαδικασίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *