Μεγάλη ταλαιπωρία ασφαλισμένων στην Τρίπολη – Συνεχίζεται η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

eopyy apergia 13Μέσα στον γενικότερο αναβρασμό που επικρατεί στο χώρο της υγείας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην Αρκαδία συνεχίζουν την απεργία τους, η οποία σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ θα συνεχιστεί μέχρι τις 17 Ιανουαρίου.

Την Παρασκευή αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, που θα ρυθμίζει τις διαδικασίες μετατροπής του ΕΟΠΥΥ, από αγοραστή και πάροχο, μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας.

Η πρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Αρκαδίας Παναγιώτα Κουρέτα δήλωσε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για την τύχη των πολυϊατρείων (πρώην ΙΚΑ και νυν ΕΟΠΥΥ), αγνοούν τον τρόπο που θα λειτουργήσει ο ΕΟΠΥΥ ως αγοραστής και πως θα λειτουργήσει η νέα δομή, δηλαδή ο νέος φορέας που λέγεται ότι θα δημιουργηθεί, ο οποίος προβλέπεται να αφορά υγειονομικές περιφέρειες μεγάλης γεωγραφικής έκτασης και θα περιλαμβάνει και τα κέντρα υγείας. Για παράδειγμα η δική μας υγειονομική περιφέρεια θα περιλαμβάνει όλη την Πελοπόννησο, το Ιόνιο και την Αιτωλοακαρνανία!

Επίσης πρόσθεσε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ καλούνται να επιλέξουν άμεσα αν θα διατηρήσουν τα ιατρεία τους ή θα εργάζονται μόνο στο συγκεκριμένο φορέα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί σύγχυση και ανασφάλεια και στους ίδιους τους γιατρούς πανελλαδικά.

Επιπρόσθετα το Υπουργείο επιμένει στην απόφαση να θέσει σε διαθεσιμότητα υπαλλήλους, γιατρούς και λοιπό προσωπικό χωρίς να έχει διευκρινίσει τι μέλλει γενέσθαι με αυτούς τους ανθρώπους.

Όσον αφορά στους ασφαλισμένους, οι οποίοι πανελλαδικά ανέρχονται στα 9,5 εκατομμύρια, πρόκειται να χάσουν τους γιατρούς που τους παρακολουθούσαν χρόνια και γνώριζαν το ιστορικό τους, με αποτέλεσμα να κορυφωθεί η ανασφάλεια και η ταλαιπωρία τους!

Αυτή την περίοδο οι ασθενείς μη γνωρίζοντας τι να κάνουν κλείνουν τηλεφωνικά ραντεβού, χωρίς να έχει νόημα, γιατί ουσιαστικά οι περισσότεροι γιατροί απεργούν και άλλοι είναι σε άδεια.

Για το λόγο αυτό η πρόεδρος Π. Κουρέτα συμβουλεύει τους πολίτες να έρχονται σε επικοινωνία με τον ίδιο τον γιατρό τους ή με τα πολυϊατρεία και να ρωτούν ποιοι γιατροί εργάζονται τη στιγμή που έχουν ανάγκη.

Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται από προσωπικό ασφαλείας, καθώς υπάρχει και ελεγκτής.

Τέλος ενημέρωσε ότι οι συνταγές, λόγω του ηλεκτρονικού συστήματος, όπου και να γραφτούν δεν αλλάζει κάτι και η συμμετοχή είναι η ίδια.

Β.Π.

 http://kalimera-arkadia.gr/ygeia/36040-megali-talaiporia-asfalismenon-stin-tripoli-synexizetai-i-apergia-ton-giatron-tou-eopyy-vd

 

One thought to “Μεγάλη ταλαιπωρία ασφαλισμένων στην Τρίπολη – Συνεχίζεται η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ”

  1. Μπαχαλο : τα έχω μπερδέψει, τα έχω κάνει άνω κάτω.

    Αυτη ειναι η λεξη οροσημο και ο μπουσουλας που ακολουθουμε σε αυτη τη γωνια του πλανητη απο τοτε που χασαμε την ταυτοτητα μας , σαν λαος.

    Γιατι, ως γνωστο αν δεν ξερεις ποιος εισαι και τι ικανοτητες εχεις δεν ξερεις, ουτε τι γυρευεις, ουτε τι να περιμενεις και το βασικοτερο ουτε που θες να κατευθυνθεις !!!
    Και αυτο το συνανταμε σε ολες τις εκφανσεις της καθημερινοτητας μας.
    Τη μεσοβεζικη λυση, την ελλειψη προγραμματισμου, την προχειρολογια και προχειροτητα.

    Απορω πως πιστευουν πολλοι πως η χωρα θα επιστρεψει σε καλυτερες μερες !;!

    Καλα λεει ενας Γερμανος (λυπαμαι, αλλα απο αυτους ακους αληθειες…) οικονομολογος :
    ” Οι Ελληνες μαλλον πλακα κανουν οταν λενε οτι θα βγουν στις αγορες, φετος. Αλλωστε αυτοι εφηυραν και την Κωμωδια και το Δραμα “.

    Και δυστυχως τωρα παιζεται το δευτερο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *