Αντι για σκιαγραφικό έδωσαν αντισηπτικό σε ασθενή στο Ρέθυμνο

Νοσ. ΡεθύμνουΓια μια αξονική τομογραφία πήγε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ένας 60χρονος καρκινοπαθής και βρέθηκε να νοσηλεύεται καθώς αντί για το ειδικό σκιαγραφικό υγρό, του χορηγήθηκε…αντισηπτικό σαπούνι !!!

Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη όταν ο 60χρονος πήγε στο νοσοκομείο για μια αξονική ρουτίνας προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία της ασθένειάς του.

Όμως, όταν του δόθηκε το ειδικό σκιαγραφικό σκεύασμα, ένοιωσε ένα κάψιμο και το ανέφερε αμέσως.

Ευτυχώς υπήρξε άμεση ανταπόκριση των γιατρών, και μόλις διαπιστώθηκε απο τα υπολλείμματα του σκευάσματος πως επρόκειτο για αντισηπτικό σαπούνι, του έγιναν οι αναγκαίες εξετάσεις και εισήχθη στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία του, ενώ σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σύμφωνα με τον κ.Ξυπολυτά, κάποιος απο το προσωπικό του Νοσοκομείου πήρε ένα – άδειο απο το σκιαγραφικό υγρό – μπουκάλι και έβαλε μέσα αντισηπτικό σαπούνι.

Έτσι, πριν την αξονική τομογραφία στον 60χρονο, πήραν το συγκεκριμένο μπουκάλι και θεωρώντας πως περιέχει σκιαγραφικό του το έδωσαν.

Ευτυχώς, χωρίς τραγικές επιπτώσεις, καθώς το αντισηπτικό ήταν σε μεγάλη διάλυση με νερό.

(Με πληροφορίες απο Νέα Τηλεόραση)

 

2 thoughts to “Αντι για σκιαγραφικό έδωσαν αντισηπτικό σε ασθενή στο Ρέθυμνο”

  1. Καλα πλακα κανουνε ;;;;;
    Τι παει να πει καποιος απο το προσωπικο πηρε αδειο μπουκαλι και το γεμισε σαπουνι ;;;;

    Αυτα τα φιαλιδια υποτιθεται οτι ειναι σφραγισμενα !!!!

    Πως το σφραγισε ξανα ο …καποιος ;;;

    Τι σοϊ ηλιθιοι δουλευουν στο Ρεθυμνο που δεν καταλαβαν οτι χρησιμοποιουν ασφραγιστο σκευασμα ;;;

  2. Δεν θα σχολιασω την βλακεια του να χρησημοποιησεις μπουκαλι γαστρογραφινης για να αποθηκευσεις σαπουνι!
    Η γαστρογραφινη ερχεται σε μπουκαλακια 250ml (αν θυμαμαι καλα) και σε μια αξονικη κοιλιας χρησιμοποιουνται περιπου τα 30-50ml σε 1.5λιτρα νερο. Οποτε μερικες φορες για οικονομια (να μην χρεωνωνται ασθενεις με εξτρα χρεωσεις για φαρμακα), μπορεις να χρησιμοποιησεις το ανοιγμενο μπουκαλακι και για δευτερο ή τριτο ασθενη (αν δεν χρησιμοποιηθει μεσα στην μερα-πεταγεται). Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι αυτο το φαρμακο εχει μια εντονη οσμη γλυκανισου (ουζο) που δεν μπερδευεται ευκολα ακομα και σε αρια διαλυματα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *