Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Γιά τήν επιχειρούμενη αποδόμηση της ΠΦΥ

ιατρικός σύλλογος πειραιά 25-11-11Πειραιάς, 8-1-2014

Αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς Γνώση, Προγραμματισμό και Κοινωνική Ευαισθησία του αντικειμένου είναι Αίολες, Άδικες και Επικίνδυνες για την Κοινωνία και ως εκ τούτου Ανεφάρμοστες. Αυτό απέδειξε το πρόσφατο αντικοινωνικό μέτρο του Υπουργείου Υγείας για τα 25 ευρώ με την επιμονή του Υπουργού Υγείας να εφαρμοστεί και την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Κόσμου και της Κοινωνίας.

Η συνεχιζόμενη ίδια τακτική του Υπουργείου Υγείας να λαμβάνει αποφάσεις όπως ονομάζει την «τάχα μεταρρύθμιση» της Π.Φ.Υ. στην πραγματικότητα οδηγεί στην υποβάθμιση αυτής, διότι ούτε πρόγραμμα υπάρχει , ούτε σχέδιο γνώσης των αναγκών της Υγειονομικής κάλυψης των πολιτών. Βάζει ταφόπλακα στην Π.Φ.Υ και υποβάλλει σε ταλαιπωρία τα 10.500 εκ. των πολιτών αγνοώντας τα θεσμικά όργανα και αντιμετωπίζοντας τους ως Αντιπάλους και όχι ως Συνεργάτες.

Εξαγγέλλει ότι θα παρουσιάσει τις προσεχείς ημέρες το υποτιθέμενο σχέδιο νόμου της μεταρρύθμισης της Π.Φ.Υ. δηλαδή σχέδιο υποβάθμισης και ταλαιπωρίας του Ελληνικού Λαού και απολύσεων με μη ηθικούς –αντιεργατικούς τρόπους χιλιάδων εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.

Σαφέστατα δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να περάσουν τα μέτρα του Υπουργού.

Δεν μπορεί κανείς να ανεχθεί ότι ένα Υπουργείο επιχειρεί να κάνει μια πραγματική μεταρρύθμιση όπως είναι αυτή της Π.Φ.Υ όταν την αποδομεί, συρρικνώνοντας τις Μονάδες Υγείας και απολύοντας αμέσως ή εμμέσως την πλειοψηφία των εργαζομένων Ιατρών και λοιπού προσωπικού, που ήδη είναι ανεπαρκές με το πρόσχημα της βελτίωσης .

Η προσχηματική θέση του Υπουργού Υγείας ότι οι Ιατροί του ΕΟΠΥΥ που υπηρετούν στον ΕΟΠΥΥ 15-20-25 ή 30 χρόνια θα πρέπει να διαλέξουν μεταξύ δύο ¨θέσεων¨ εκείνης της έμμισθης θέσης και του ιδιωτικού ιατρείου (πρωτοφανές στα δημοσιονομικά χρονικά ο Υπουργός Υγείας να θεωρεί θέση το Ιδιωτικό Ιατρείο). Συγχρόνως δε κάνει αίολη αναφορά ότι θα κριθούν σε βάθος χρόνου για την κάλυψη κάποιας θέσης στο ΕΣΥ χωρίς οριοθέτηση όμως κριτηρίων, όπως τόπου, χρόνου και αμοιβής. Επίσης υπόσχεται ευνοϊκές συμβάσεις ειδικού χαρακτήρα στα ιατρεία των υπηρετούντων στον ΕΟΠΥΥ διαφορετικές από τις ήδη υπάρχουσες που έχουν συμβληθεί οι ιδιώτες ιατροί.

Καταγγέλλουμε την πολυγλωσσία του Υπουργού:

• δεν μπορεί να κλείνει Μονάδες Υγείας και να μιλάει για Αναβάθμιση

• δεν μπορεί να διώχνει Εργαζόμενους και να μιλάει για Αξιολογήσεις

• δεν μπορεί να μιλάει για πολυθεσία και να λαμβάνει ως θέση το Ιδιωτικό Ιατρείο

• δεν μπορεί να μιλάει για ένταξη στην αποκλειστική απασχόληση με μισθοδοσία την ίδια, όταν πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει Ιατρός που να υπηρετεί την Π.Φ.Υ με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση

• δεν μπορεί να κάνει Συμβάσεις δύο ταχυτήτων στα Ιατρεία με σκοπό προσωρινά να κλείσει στόματα και αντιδράσεις

• δεν μπορεί ενώ ο Νόμος ορίζει ο ίδιος να εμμένει ¨τάχα¨ σε αυτή τη θέση ότι κάποιος δεν μπορεί να παίρνει 2 μισθούς (θεωρεί μισθό το ιδιωτικό ιατρείο) και για τους ειδικούς συνεργάτες του που εκ του νόμου είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, να εκδίδει μετά την πρόσληψη τους, αποφάσεις αναστολής που τους επιτρέπει την άσκηση ιδιωτικού έργου για την επαλήθευση αυτών των ανωτέρω σας κοινοποιούμε τις παρακάτω ΑΔΑ: ΒΛΛ3Θ-4ΟΘ – ΒΛΛ3Θ-Θ3Ε -ΒΛ9ΒΘ-Η0Κ – ΒΛΛ3Θ-3Κ1 – ΒΛΛ3Θ-ΜΧΘ – ΒΛΛΟΘ-0Α0.

• δεν μπορεί να προφασίζεται ¨τάχα¨ ότι κόπτεται για τους νέους ιατρούς , όταν εμμένει και επιμένει να μην προκηρύσσει τις 5.000 χιλ. κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων και τις 4.500-5.000 κενές οργανικές θέσεις της Π.Φ.Υ. του ΕΟΠΥΥ , καθώς επίσης να μην καταργεί το Νόμο 3919 που επιτρέπει ανά την χώρα άνοιγμα όσων ιατρείων και εργαστηρίων θέλει ο καθένας ιατρός ή επιχειρηματίας

• δεν μπορεί όταν κλείνει Υγειονομικούς σχηματισμούς που ο πολίτης ανέξοδα απολάμβανε υπηρεσίες Υγείας και να λέει ότι η εξαφάνιση αυτών των δομών θα αναβαθμίσει την Περίθαλψη

• δεν μπορεί να περιμένουμε ακόμα να παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα μας για τα προγράμματα ΕΣΠΑ του τομέα της Υγείας, ποιά ήταν, ποιοί είναι οι υπεύθυνοι που τα χειρίζονται και ποιός ο σκοπός τους και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν την Π.Φ.Υ , όπως σε προηγούμενα έγγραφα μας έχουμε αναφέρει.

Είναι αφελές λοιπόν να προσπαθεί το Υπουργείο και ο Υπουργός να μας πείσει ότι ενώ συμβαίνουν αυτά ο ίδιος ενδιαφέρεται για την Υγεία των Ελλήνων Πολιτών και μάλιστα καθημερινά να δημοσιοποιεί προσωπικές θέσεις και απόψεις ¨προσβάλλοντας¨ τόσο τους πολίτες και την Ιατρική Κοινότητα, που αντιδρά στα σχέδια του.

Γνωστοποιούμε στον Υπουργό ότι πειράματα δεν γίνονται σε ζώντες οργανισμούς διότι τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά .

Θεωρούμε ότι η αιτιολογημένη αντίδραση όλων των φορέων και των πολιτών θα φέρει αποτελέσματα, διαφορετικά οι επιπτώσεις θα είναι ραγδαίες.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά θα αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις και όλα τα μέσα στη πρωτοφανή απομείωση της Π.Φ.Υ που επιχειρείται από τον Υπουργό Υγείας.

Ενδεικτικά σας επισυνάπτουμε μερικές από τις ΑΔΑ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ                ΣΑΡΩΦ ΠΑΥΛΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *