ΙΣΑ. Χαιρετίζουμε την αποκατάσταση της αδικίας με την άρση του 25ευρου

ΙΣΑsmallΘετική κρίνουμε την απόφαση του Πρωθυπουργού για την άρση επιβολής του 25ευρου και την ευαισθησία που δείχνει ότι πρέπει να έχουν οι δομές Υγείας στη χώρα μας, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, όχι μόνο για το κράτος, αλλά κυρίως για τους πολίτες.

Ο ΙΣΑ, ήδη από το 2012 που νομοθετήθηκε το 25ευρο στο Ν.4093, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το άδικο αυτό χαράτσι σε βάρος των πολιτών, που καλούνται να πληρώνουν τόσα, προκειμένου να βρουν την υγειά τους.

Χαιρόμαστε που σήμερα, η απόφαση του ΙΣΑ, μαζί με την αντίδραση άλλων πολιτών και φορέων έδωσε την τελική δίκαιη λύση. Πιστεύουμε ότι δε θα υπάρξουν άλλοι τέτοιου είδους αιφνιδιαστικές αποφάσεις, τόσο μη επεξεργασμένες, που να αποκλείουν τους ΜΗ έχοντες να βρουν την υγειά τους. Η υγεία είναι το βασικό αγαθό και πιστεύουμε ότι οι στοιχειώδεις υπηρεσίας της πρέπει να παρέχονται ισότιμα σε όλους τους πολίτες.

Ο ΙΣΑ εμμένει στα εισοδηματικά κριτήρια προσβασιμότητας ασθενών είτε στη θεραπεία είτε στις εξετάσεις , μέσα από τη δημιουργία μιας κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρμας αλληλοενημέρωσης του TAXIS με την ΗΔΙΚΑ για την ανάπτυξη μιας κλιμακωτής επιβάρυνσης των ασθενών βάσει εισοδήματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ        ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

 

5 thoughts to “ΙΣΑ. Χαιρετίζουμε την αποκατάσταση της αδικίας με την άρση του 25ευρου”

  1. Μπράβο σας!!! Μην ανησυχείτε πλέον!!!
    Δεν θα πληρώσετε το χαράτσι με την ..είσοδό σας στο νοσοκομείο!! Οχι!
    Ο ..καλός Πρωθυπουργός και ..ο ΙΣΑ φρόντισαν γιά εσάς πριν από εσάς!
    Το χαράτσι θα το πληρώσετε με άλλο….. ισοδύναμο μέτρο είτε στην εφορία,είτε στην ΔΕΗ είτε σε ..άλλους λογαριασμούς που θα σας έρθουν!
    Ενα μεγάλο μπράβο και στους δύο(Πρωθυπουργό-ΙΣΑ )!
    Να τους χαιρόμαστε!!!!

  2. Ανώνυμε,πρέπει να να είσαι θεριακλής καπνιστής.
    Μεγάλη Ελλάδα.Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος και με τίποτα.Μόνο στην κριτική είμαστε πρώτοι.

  3. Καταρχήν έχω κόψει το κάπνισμα πολλά χρόνια.
    Δηλαδή εσύ είσαι ευχαριστημένος που κάθε τρεις και λίγο δήθεν σου αποσύρουν τα μέτρα και στα ξαναφέρνουν με νέα χαράτσια και με νέους φόρους!Θα έπρεπε να είμαι δηλαδή ευχαριστημένος;;

  4. Σκεφτειτε τι βλακεια επικρατει σε αυτη τη χωρα που ακομη και σκεπτομενοι ανθρωποι, ανθρωποι της επιστημης, ανακουφιστηκαν με την καταργηση του 25αευρου…
    Και με την επιβολη νεου φορου που υποτιθεται δεν θα επιβαλλοταν …

    Τρανη αποδειξη οτι ο καθενας βρισκεται στη κοσμαρα του και δεν εχει καταλαβει, ουτε στο παραμικρο, τη ζημια που κανει στη χωρα η ανοχη του και η σιωπηλη συμμετοχη του στον αφανισμο της !!!

    Και εννοειται δεν διανοουνται καν οτι αυτα τα ξοανα που ανεχονται να εχουν ως αφεντες τους δουλευουν ψιλο γαζι !!!

    Αμοιρη χωρα που καποτε γεννουσες ηρωες τωρα γεννας… (ας μην το πω, καλυτερα, ειναι shocking…)

  5. Ο/Η Ι.Αμερικανος λέει: 8 Ιανουαρίου 2014 στις 8:56 μμ “Σκεφτειτε τι βλακεια επικρατει σε αυτη τη χωρα που ακομη και σκεπτομενοι ανθρωποι, ανθρωποι της επιστημης, ανακουφιστηκαν με την καταργηση του 25αευρου…”

    Πόσο δίκαιο έχεις αλλα ποιός σε καταλαβαίνει. Να τους γκρεμίσουμε τώρα! Αλλα φοβάμαι οτι στην συγκέντρωση δεν θα ξεπεράσουμε τα 5 άτομα. Όντως ο καθενας μας βρισκεται στη κοσμάρα του ….

    Και αυτοί; Το βιολί τους! Αύξησαν την τιμή στα τσιγάρα (προγραμματισμένη αύξηση ήτανε) παρα πολύ βολικό τους ήρθε. Το 25άρι αναστολή πήρε.

    Και για να μην ξεχνιόμαστε. Ο Αδωνις μπορεί να είναι εθνικο-τροϊκανός τηλεβιβλιοπώλης, αλλα λέει αλήθειες, Δείτε εδώ τον σύνδεσμο:

    Γεωργιάδης:Το 25αρι θα περάσει στο μέλλον, πιθανόν με άλλον υπουργό…

    http://www.newsbomb.gr/politikh/story/390293/georgiadisto-25ari-tha-perasei-sto-mellon–pithanon-me-allon-ypoyrgo#ixzz2pvgc1qqQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *