Συνάντηση κ. Άδωνι Γεωργιάδη,με το ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

f46075_PHOTO AGLAIAΟ Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν οι εξής δηλώσεις:

Υπουργός Υγείας: Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζομένους του νοσοκομείου, οι οποίοι κάνουν εξαιρετική δουλειά. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το θλιβερό αυτό περιστατικό με τον κ. Τομπούλογλου να χρεωθεί σε ένα νοσοκομείο το οποίο προσφέρει πολύ σπουδαίο έργο και το οποίο θα συνεχίζει να προσφέρει πολύ σπουδαίο έργο. Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου προηγήθηκε με τη δική μου συμμετοχή, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και του Διοικητή της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας , μαζί με τον κοινό Διοικητή των δύο Νοσοκομείων, του Αγία Σοφία και του Αγλαΐα Κυριακού. Αποφασίσαμε και ακούσαμε και την απόφαση του ΔΣ το οποίο αποφάσισε κυριαρχικά, πρώτον ότι παύεται ο κ. Τομπούλογλου από Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο μου ζήτησε να επισπεύσω τη διαδικασία όσο μπορώ για την αντικατάστασή του από ισόβιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, πράγμα το οποίο προτίθεται να πράξω μετά τη δική τους απόφαση. Αποφάσισε, επίσης, να παραχωρήσει τις διαχειριστικές αρμοδιότητες στον Διοικητή του Νοσοκομείου Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού, των δύο δηλαδή διασυνδεόμενων νοσοκομείων και στην κ. υποδιοικήτρια, σε συνεργασία με την κ. αντιπρόεδρο η οποία, έως ότου εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος, θα εκτελεί και τα χρέη Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Και την ευχαριστώ πάρα πολύ για το ότι ανέλαβε την ευθύνη. Κυρία πρόεδρε.

Αντιπρόεδρος Δ.Σ.: Εμείς ευχαριστούμε κ. Υπουργέ, γιατί μας στηρίξατε σε αυτή την δύσκολη περίπτωση, που πραγματικά ήταν κεραυνός εν αιθρία για εμάς. Πιστεύω ότι το νοσοκομείο θα συνεχίσει, όπως και όλα αυτά τα χρόνια, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε και εδιοικήτο, με τη συμβολή όλων των εξαιρετικών εργαζομένων εδώ και βεβαίως κάτω από τις σημερινές συνθήκες, με τη συμβολή του κοινού διοικητή και της αναπληρώτριας διοικήτριας, που ελπίζω και πιστεύω ότι θα υπάρχει μια αγαστή συνεργασία προς όφελος και των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων.

Ερώτηση Δημοσιογράφου: Θα μας διευκρινίσετε για να μας βοηθήσετε λίγο πως ακριβώς, ποιο είναι το καθεστώς των δωρεών; Γιατί ο κ. Τομπούλογλου επικαλέστηκε και αναμένουμε ότι θα επικαλεστεί το ίδιο σήμερα ότι πρόκειται για δωρεά. Υπάρχει μια διαδικασία. Θέλετε να μας την πείτε;

Αντιπρόεδρος Δ.Σ.: Ασφαλώς. Πάντα η διαδικασία των δωρεών είναι γνωστό σε όλους ότι γίνεται καταρχήν εγγράφως, μέχρι τώρα, αλλά και προφορικά εάν γίνει, γίνεται δημοσίως. Και βεβαίως γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη και αποδοχή του Διοικητικού Συμβουλίου, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τώρα, για αυτό το γεγονός που συνέβη. Άλλες δωρεές έχουν γίνει με ακριβώς αυτόν τον γνωστό τρόπο που γίνονται οι δωρεές. Λαμβάνει γνώση το Διοικητικό Συμβούλιο, είτε προφορικά είτε εγγράφως, αλλά και αν προφορικά γίνουν στην αρχή , στη συνέχεια πρέπει να τεθούν εγγράφως οι δωρεές και να γίνουν αποδεκτές από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Υπουργός Υγείας: Να ξεκαθαρίσουμε κάτι για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις. Δεν μπορεί ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ή ο Διοικητής σε μια άλλη περίπτωση, να εισπράξει χρήματα για δωρεά. Η δωρεά για να γίνει, πρέπει να προηγηθεί αποδοχή της από το Διοικητικό Συμβούλιο και άρα να γνωρίζουμε όλοι ποιος δίνει τα χρήματα. Γιατί τα δίνει και σε ποιο σκοπό πάνε. Δωρεά προφορική σε καφετέρια δεν υπάρχει.

Ερώτηση Δημοσιογράφου: Τις προηγούμενες ημέρες κ. Υπουργέ αφήσατε υπαινιγμούς για παράτυπες συμπεριφορές που είχαν φτάσει στο Υπουργείο και μάλιστα είχατε ενημερώσει και τον Πρωθυπουργό. Ήταν αυτό το περιστατικό ή υπήρχαν και άλλα;

Υπουργός Υγείας: Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανοίξουμε περαιτέρω αυτό το θέμα. Ο κ. Τομπούλογλου, όπως ενημέρωσα, με απόφαση προ ολίγων λεπτών του Διοικητικού Συμβουλίου αποτελεί παρελθόν για το νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού. Το νοσοκομείο συνεχίζει την πορεία του και θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία. Έχουμε δώσει τις σχετικές εντολές στον κ. Διοικητή, τον κ. Παπασάββα και στην κ. υποδιοικήτρια την κ. Οικονόμου, που μαζί με την εκτελούσα χρέη προέδρου αντιπρόεδρο, θα κάνουν πολύ καλή δουλειά. Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί για το νοσοκομείο του, είναι ένα από τα διαμάντια του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *