Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, κ. Αδωνι Γεωργιάδη, στο ΓΝ Ελπίς, όπου διαμοιράστηκαν παιδικές τροφές σε οικογένειες Ρομά.

942a75_24-10-2013, Δηλώσεις Α. ΓεωργιάδηΟ Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, επισκέφθηκε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Η Ελπίς» στο πλαίσιο εκδήλωσης όπου διαμοιράστηκαν παιδικές τροφές σε οικογένειες Ρομά.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Γεωργιάδης προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

Δημοσιογράφος: Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για τους ανασφάλιστους;

«Το voucher για τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τους ανασφάλιστους Έλληνες έχει δοθεί εδώ και τρεις μήνες. Έχει δοθεί σε περίπου 55 χιλιάδες άτομα μέχρι στιγμής. Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι μεγάλο και ασφαλώς το ελληνικό κράτος προσπαθεί να βρει τρόπο να καλύψει όλους τους ανασφαλίστους συμπολίτες μας. Πρόκειται μέσα στις επόμενες, όχι εβδομάδες, αλλά ημέρες να παρουσιάσουμε ως κυβέρνηση ένα συνολικό σχέδιο για το πώς θα καλύψουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους».

Δημοσιογράφος: Ήμασταν στην Ιθάκη συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα και μας έλεγαν ότι δεν πάνε γιατροί εκεί.

Για τους γιατρούς στα νησιά έχουμε ήδη ψηφίσει δύο διαφορετικές διατάξεις. Με την πρώτη, κάναμε ξανά υποχρεωτικό το αγροτικό ιατρείο και ήδη αρχίζουν και γεμίζουν τα αγροτικά ιατρεία ευτυχώς. Και με τη δεύτερη δίνουμε πάρα πολλά επιπλέον κίνητρα στους γιατρούς για να πηγαίνουν στα νησιά. Πιστεύουμε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν γεμίσει όλες οι θέσεις».

Δημοσιογράφος: Κίνητρα όπως;

«Τους δίνουμε τριετή σύμβαση αντί για ετήσια, τους δίνουμε δικαίωμα συνυπηρέτησης της συζύγου, μόρια για να μπούνε στο ΕΣΥ, καθώς και δωρεάν τροφή και στέγη».

Δημοσιογράφος: Έχουμε ακούσει από κάποια κοινωνικά ιατρεία ότι είχαν περιστατικά νεκρών, επειδή δεν είχαν πρόσβαση στην υγεία. Έχετε τέτοια εικόνα;

«Κοιτάξτε. Το ότι στη χώρα μας υφίσταται πρόβλημα, υφίσταται. Και ξέρετε πάντα υπάρχουν και πάρα πολλοί φτωχοί άνθρωποι που δεν τους προλαβαίνει όλους το κράτος. Γενικά όμως να σας πω εμείς προσπαθούμε να μην αφήνουμε κανέναν χωρίς φάρμακα. Όποιος μας έχει ενημερώσει ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος που του λείπουν τα φάρμακα και δεν έχει να πληρώσει του τα δίνει αμέσως το Υπουργείο Υγείας».

 

One thought to “Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, κ. Αδωνι Γεωργιάδη, στο ΓΝ Ελπίς, όπου διαμοιράστηκαν παιδικές τροφές σε οικογένειες Ρομά.”

  1. Ο Κος Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ,
    ΕΠΙΠΛΗΤΕΙ, ΔΟΥΛΕΥΕΙ , ΤΡΕΧΕΙ,
    ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ , ΚΛΕΙΝΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ,
    ΠΟΥ ” ΟΛΟΙ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ
    ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΕ” ΚΛΠ.
    Δεν ακολουθεί τον ΚΑΝΟΝΑ :
    Οποίος δεν κανει τίποτα και
    δεν ΧΑΛΝΑ τις ισορροπίες,
    ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!!!!
    Βέβαια πάντοτε το έλεγα στους
    Συνεργάτες μου πως ….
    “ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ , ΚΑΝΕΙΣ
    ΚΑΙ ΛΑΘΗ”
    ΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ
    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ
    ΠΟΙΟΙ , ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ , και αν
    ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ, ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΙ
    ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥΣ!
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ,
    ΑΛΛΑ Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ.
    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *