Δήλωση Γιάννη Μπασκόζου, για την τροπολογία σχετικά με τους γιατρούς ΕΟΠΥΥ

Μπασκόζος ΓιάννηςΜετά την απολύτως απογοητευτική συνάντηση της αντιπροσωπείας ΠΙΣ-ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ με τον υπουργό υγείας και το επιτελείο του ήλθε η κατάθεση της τροπολογίας για τη σύσταση κλάδων και θέσεων γιατρών από τις ΥΠΕ για να ολοκληρωθεί η εικόνα.

Οι μάσκες έπεσαν .

Με την αιφνιδιαστική πραξικοπηματική τροπολογία που κατέθεσε απόψε ο υπουργός υγείας στη βουλή έρχεται να ολοκληρώσει το προμελετημένο έγκλημα διάλυσης των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ και εξώθησης σε απόλυση των γιατρών που υπηρετούν σήμερα.

Χωρίς βαθμολόγιο, χωρίς τις αμοιβές των γιατρών του ΕΣΥ, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θέσεων και οικονομικοτεχνική μελέτη, τους υποχρεώνει σε μια αναξιοπρεπή σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με απολαβές που δεν θα ξεπερνούν το σημερινό μισθό τους που αντιστοιχεί σε 5,5 ώρες εργασίας με μερική μη αποκλειστική απασχόληση.

 

Η χυδαία απαξιωτική και εκδικητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους γιατρούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για πάνω από 20 χρόνια στις δομές του πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, αποδεικνύει τις εγκληματικές προθέσεις τους. Θέλουν να υποχρεώσουν τους γιατρούς σε «αυτοαπόλυση», να διαλύσουν τις δημόσιες δομές ΠΦΥ και να τα παραδώσουν όλα στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, στερώντας τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.

 

Οφείλουμε να τους σταματήσουμε πριν ολοκληρώσουν την καταστροφή.

 

21.12.2013

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ

 

Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *